Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Така поздрави на всички. От скоро имам електрическа китара и засега си джиткам на компа без проблеми. Искаше ми се обаче да свържа и китарата към домашната ми уредба. Чувал съм че става а и като питах чичкото в магазина ми каза че нямало "никакъв проблем". И тъй отидох в едно магазинче и един спец ми направи ето това кабелче

img0540uyw.jpg

И нали се сещате включвам китарата в единия край слагам чинчовете в уредбата там дето пише Aux. Съобразявам ляв/десен канал. Включвам, избивам Aux на уредбата и....... нищо. Ако някой може да ми каже къде бъркам ще съм му суупер благодарен.

Редактирано от RocknRolla
Отговорено

Преди много лета и аз правих същата система, проблема е че сигнала от китарата е доста слабичък и може би за това ти се струва че нищо не се чува. Пробвай да увеличиш повече уредбата, при мен трябваше да я надуя до край за да чувам сигнал на що годе нормално ниво.

Ако имаш вход за микрофон можеш да пробваш там.

Разбира се най-добрия вариант е китарен усилвател както сигурно 10 човека след мен ще кажат, но като няма риба и рака е риба.

Отговорено
Разбира се най-добрия вариант е китарен усилвател както сигурно 10 човека след мен ще кажат, но като няма риба и рака е риба.

1+

Отговорено (Редактирано)

Направи следното - вържи уредбата към компютъра и ръгаш китарата в лайн ин. Хем можеш да си ползваш ефекти от компютъра, хем се чуваш през уредбата.

Редактирано от Slav
Отговорено

Друго ми се чини, че не е наред- сигурен ли си, че тоя пишман майстор ти е сглобил правилно тази джаджа? пробвай с някакъв мп3 плейър или нещо от сорта да видиш дали ще звукне. Китарката колкото и да е слаба, при надънена уредба СЕ чува. Дори като си сложиш едни малки слушалки тип тапи за уши директно на изхода на китарата, при много силно дрънкане се чува.

Отговорено

да усилих я на макс и стана работата, въпреки че трябва да си сложа ухото до колоната за да чуя нещо. Някой да има идея как да докарам по нормален звук без да купувам усилвател? :girl_cray2:

Отговорено (Редактирано)

Направи както казва Slav - вържи го през компа, така става по - добре. Може и камионче (с дистер, примерно) преди компа, но не направо в уредбата щото ще е много дървен резултата.

ПП. Аз така съм ги навързал - китара - камиончета - в компа и през уредбата или на слушалки. Ама е по - добре да си имаш китарен усилвател.

Редактирано от Jorko_Beliata
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.