The SoUnD Публикувано Август 4, 2009 Публикувано Август 4, 2009 Oт едно известно време имам следния проблем незнам дали не е от струните , уж ги смених ама пак така ... та значи , като свиря Е 6 A 5 и D4 на свободни и като се извлече самия звук от струната и спирам да свиря и и струната продъжава да вибрира явно и излиза някакъв невероятно гаден звук като бучене който се засилва това естествено става като е в усилвателя и другото кат свирна пак там някой шведски акорд са получава все едно вибрато не излиза прав звук. Моля кажете ко мислите да знам ко да правя , защото без туй на китарата и остават 20-тина дена гаранция . Цитирай
Striker_II Отговорено Август 4, 2009 Отговорено Август 4, 2009 гадното вибрато е защото не е настроена точно.. ако се лъжа - поправете ме... Цитирай
The SoUnD Отговорено Август 4, 2009 Автор Отговорено Август 4, 2009 ми уж всеки път е настойвам по един и същ начин ама отскоро праи така на диста най - много си личи Цитирай
Cutthroat Отговорено Август 4, 2009 Отговорено Август 4, 2009 Потърси информация за 'feedback' и 'palm mute'. Цитирай
The SoUnD Отговорено Август 4, 2009 Автор Отговорено Август 4, 2009 И какво точно пък трябваше да намеря , нали форума е да питаш някои да ти обесни ако знае нещо ако не добре ама туй ... търси там тук , аз ако знаех какво можеше да е нямаше да питам и все пак ако някой знае да ми обясни тука проблем ли е и какъв ако е ... Цитирай
fluti Отговорено Август 4, 2009 Отговорено Август 4, 2009 (Редактирано) Или не ти е настроена китарата или интонацията й е грешна. Това, което чуваш се нарича звуково биене и се получава при малки разлики в честотите. Значи: 1. Настройваш си хубаво и точно китарката, с тунер. 2. При включен тунер натискаш 6-та струна на 12-то прагче и гледаш каква нота ще ти изкара тунера - ако не ти изкара точно Ми, значи имаш проблем с интонацията на тази струна. Това се коригира от седлото на струната при бриджа (магаренцето). Как точно - има писано доста по форума, потърси. 3. Правиш същта операция и за другите струни - при всичките тона на 12-то прагче трябва да е същия като тона на отворена струна. 4. Да не забравиш след всяка корекция да настройваш отново всички струни и да проверяваш. 5. Дори интонациите да са ти наред и свободните струни да са точно настроени, пак може да се появят малки разлики - заради особеностите на темперирания строй, не съвсем точно поставени прагчета или нът. Затова може да се наложи да внесеш съвсем леки корекцийки по слух - удряй струните 2 по 2 в интервал примерно квинта или кварта (шведски акорд или обърнат шведски акорд, т.е. две съседни свободни струни) и ако чуваш биене леко коригирай едната струна, докато биенето изчезне. Другият вариант е да ги донастроиш по конвенционалния начин за настройване по слух - с метода на 5-то прагче. Редактирано Август 4, 2009 от fluti Цитирай
The SoUnD Отговорено Август 4, 2009 Автор Отговорено Август 4, 2009 Мерси за информацията ще пробвам Цитирай
Recommended Posts