Jump to content
Българският форум за музиканти

Тътен от кубето


665

Recommended Posts

Здравейте на всички,поразрових се с търсачката но не намерих подобен проблем,а той е следния-когато си изключвам кубето се получава един ужасен тътен,от много време го прави това но вече започнах да се притеснявам за говорителя да не се прецака нещо,получава се дори и при намален докрай ревърб и пост гейн.Става дума за peavey studio pro 112.Някакви идеи ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе доста е силен,странното е,че мнооого ама много рядко не го прави,примерно един път от двеста.Аз ща не ща съм си му свикнал вече :cheers2: ,ама да не вземе да ми издумка говорителя някой път...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако в началото не го е правил, а след време е започнал да го прави, гарантирано има проблем в усилвателя.Това не е характерно за лампови усилватели, поради принципа им на действие. Ако лампов прави такъв проблем, има нужда от ремонт.

Щом този "тътен" се получава при затворен мастер, проблемът е в крайния усилвател, а понякога и в захранването.

Ако те притеснява, а има защо (!) има начини за елиминирането на "тътена". Или чрез откриване и оправяне на проблема, или с добавяне на модул, който контролира включването и изключването на високоговорителя.

По-високите класове усилватели (за студио, HI-FI, озвучаване и т.н. винаги имат такъв модул, който често е обединен с някои защитни функции (постоянно напрежение в изхода при дефект, повишена температура, инфраниски/субсонични сигнали и др.)

 

ПП.

Само за сведение, поставянето на такъв модул спасяваше финансово няколко пъти собственик на едно фабрично комбо, при проявяване на специфичен дефект.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кубето не е лампово,а транзисторно ама все тая де,явно си има някакъв проблем и ще го закарам да го видят.Знаете ли къде в Пловдив могат да го погледнат,аз се сещам само за Краси Балджиев от Смирненски?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.