665 Публикувано Август 2, 2009 Публикувано Август 2, 2009 Здравейте на всички,поразрових се с търсачката но не намерих подобен проблем,а той е следния-когато си изключвам кубето се получава един ужасен тътен,от много време го прави това но вече започнах да се притеснявам за говорителя да не се прецака нещо,получава се дори и при намален докрай ревърб и пост гейн.Става дума за peavey studio pro 112.Някакви идеи ... Цитирай
Am-I-Evil Отговорено Август 2, 2009 Отговорено Август 2, 2009 Намаляй волумето преди да изключиш, може би? Цитирай
665 Отговорено Август 2, 2009 Автор Отговорено Август 2, 2009 Намалям и ревърба и пост гейна и пак така(когато си на драйв канал,пост гейна играе ролята на волум). Цитирай
Valserp Отговорено Август 2, 2009 Отговорено Август 2, 2009 Чувал съм, че някои модели на PV го правят това редовно, дори ламповите. Много силен ли е пукът? Цитирай
665 Отговорено Август 2, 2009 Автор Отговорено Август 2, 2009 Абе доста е силен,странното е,че мнооого ама много рядко не го прави,примерно един път от двеста.Аз ща не ща съм си му свикнал вече ,ама да не вземе да ми издумка говорителя някой път... Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Август 2, 2009 Отговорено Август 2, 2009 Ако в началото не го е правил, а след време е започнал да го прави, гарантирано има проблем в усилвателя.Това не е характерно за лампови усилватели, поради принципа им на действие. Ако лампов прави такъв проблем, има нужда от ремонт. Щом този "тътен" се получава при затворен мастер, проблемът е в крайния усилвател, а понякога и в захранването. Ако те притеснява, а има защо (!) има начини за елиминирането на "тътена". Или чрез откриване и оправяне на проблема, или с добавяне на модул, който контролира включването и изключването на високоговорителя. По-високите класове усилватели (за студио, HI-FI, озвучаване и т.н. винаги имат такъв модул, който често е обединен с някои защитни функции (постоянно напрежение в изхода при дефект, повишена температура, инфраниски/субсонични сигнали и др.) ПП. Само за сведение, поставянето на такъв модул спасяваше финансово няколко пъти собственик на едно фабрично комбо, при проявяване на специфичен дефект. Цитирай
665 Отговорено Август 2, 2009 Автор Отговорено Август 2, 2009 Кубето не е лампово,а транзисторно ама все тая де,явно си има някакъв проблем и ще го закарам да го видят.Знаете ли къде в Пловдив могат да го погледнат,аз се сещам само за Краси Балджиев от Смирненски? Цитирай
665 Отговорено Август 2, 2009 Автор Отговорено Август 2, 2009 Мерси Parni_Valjak ,ще се свържа с него. Цитирай
The SoUnD Отговорено Август 4, 2009 Отговорено Август 4, 2009 Виж си кабела мойто жужеше , бучеше и какво ли не и ся като го пробвах с друг кабел са опрай Цитирай
Recommended Posts