Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте на всички,поразрових се с търсачката но не намерих подобен проблем,а той е следния-когато си изключвам кубето се получава един ужасен тътен,от много време го прави това но вече започнах да се притеснявам за говорителя да не се прецака нещо,получава се дори и при намален докрай ревърб и пост гейн.Става дума за peavey studio pro 112.Някакви идеи ...

Отговорено

Намалям и ревърба и пост гейна и пак така(когато си на драйв канал,пост гейна играе ролята на волум).

Отговорено

Абе доста е силен,странното е,че мнооого ама много рядко не го прави,примерно един път от двеста.Аз ща не ща съм си му свикнал вече :cheers2: ,ама да не вземе да ми издумка говорителя някой път...

Отговорено

Ако в началото не го е правил, а след време е започнал да го прави, гарантирано има проблем в усилвателя.Това не е характерно за лампови усилватели, поради принципа им на действие. Ако лампов прави такъв проблем, има нужда от ремонт.

Щом този "тътен" се получава при затворен мастер, проблемът е в крайния усилвател, а понякога и в захранването.

Ако те притеснява, а има защо (!) има начини за елиминирането на "тътена". Или чрез откриване и оправяне на проблема, или с добавяне на модул, който контролира включването и изключването на високоговорителя.

По-високите класове усилватели (за студио, HI-FI, озвучаване и т.н. винаги имат такъв модул, който често е обединен с някои защитни функции (постоянно напрежение в изхода при дефект, повишена температура, инфраниски/субсонични сигнали и др.)

ПП.

Само за сведение, поставянето на такъв модул спасяваше финансово няколко пъти собственик на едно фабрично комбо, при проявяване на специфичен дефект.

Отговорено

Кубето не е лампово,а транзисторно ама все тая де,явно си има някакъв проблем и ще го закарам да го видят.Знаете ли къде в Пловдив могат да го погледнат,аз се сещам само за Краси Балджиев от Смирненски?