Jump to content
Българският форум за музиканти

Малко помощ за новобранец


Malfurion

Recommended Posts

Привет на всички,

 

нов съм в този форум, но не и в музиката... е все пак имам няколко въпроса на които ще се радвам ако получа отговор :hysterical: . Знам, че няма евтини клавири, това ми е пределно ясно. То евтини има де, но аз говоря за нещо хубаво, не искам най най най-доброто, като жители на БГ вероятно Ви е ясно че не всички тук сме с фамилия Абрамович :P . Аз искам приличен клавир на който да мога да свиря, а за цената ще се опитам да се сдобия някак със средствата, в никакъв случай не искам самосвирка, достатъчно съм интелигентен да намеря ноти когато ми трябват, да седна и да ги изсвиря. Повече държа да има добър звук. В момента имам Yamaha PSR 260, но тази машинка е доста стара и е с 5 октави, имам я от времето когато бях 7 годишен и се мъчех да свиря Fur Elise, знаете за какво говоря :P . Но в последствие почнах да свиря по сложни неща изискващи поне нормална големина на инструмента ( не се смейте, като се учиш не ти трябва много много ) и от тогава ходя немил и недраг да свиря където намеря... Е реших че е време да се стегна малко и да се сдобия с нещо и за мен, в крайна сметка съм хвърлил толкова труд да се науча да свиря, не си струва сега да го зарежа, а и не искам. Искам също да попитам, Вие като свирите, не ви ли притеснява че клавишите на синтезаторите са доста по меки от колкото на истинското пиано? Мен лично не ме стряска толкова но усещам разликата когато седна на пиано, след като съм свирил няколко месеца на синт. Е това беше като за начало :) Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

първо трябва да ни кажеш колко пари си готов да дадеш и тогава ще можем да ти предложим нещо конкретно... най-добре, обаче, преосто реши колко имаш за даване и се разходи по магазините и посвири малко на клавирите, които са ти по джоба и си избери това, което на теб ти харесва... така или иначе май ти си имаш определени изисквания, които не са най-често срещаните...

 

иначе що се отнася до клавиатурите, аз съвсем съзнателно съм избрал леките клавиатури на синтовече пред тежките клавиатури на пианата и упорито твърдя, че съм клавирист, а не пианист и че двете са различни квалификации (не че не може човек да бъде и двете разбира се). А що се отнася до големината на клавиатурата, на мен 5 октави са ми напълно достатъчни и дори ми е най-удобно защото колкото по-голям е клавира толкова по-трудно се пренася за участия...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи харесал съм една машинка Casio CDP 100 - 88 клавиша, хамър екшън и е точно каквото ми трябва, то не е синт. ами се води дигитално пиано. Струва 550 лв. тук във форума го видях и мисля да се опинтересувам от него, когато ест. имам достатъчно средства.

 

Напълно съм съгласен с теб клавирист и пианист са две съвсем различни неща! Разбирам те и за мнението ти за пианата, клавиатурата наистина е по-голяма, по-трудна за пренасяне и се свири различно, и за теб вероятно както сам каза е по-добре синт-а, но аз съм пианист ;) и нещата които свиря, изискват често всички октави на клавиатурата. Тъй като вече не съм от най-начинаещите пианисти, свиря доста по-сложни неща и се изисква целия потенциал на пианото :) и честно казано мен този Casio ме устройва перфектно, ти какво мислиш? Струва ли си наистина парите тази машина, защото ми изглежда добре, но все пак искам да попитам, тъй като не съм много запознат с нея. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти спомена, че искаш хубав звук. С това касио няма как да стане. Поогледай се по-добре за нещо в по-горния ценови диапазон от 1000-1500лв. Казвам го от опит, защото няма смисъл да дадеш първо 500 лв, после 1300 и накрая 3000 лв докато ти миряса главата. Конкретни модели - Ямаха мм6, мм8, мо6.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.