Jump to content
Българският форум за музиканти

Another Day - Dream Theater


rocker_vn

Recommended Posts

започнах го но след дългото време което не съм свирил май немога да го завърша...

Dream Theater - Another Day

и акустичните китари и солото ме измъчиха яко и не успях да ги направя 1:1 , даже китарата на втория куплет неможах да я изсвиря :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво :)

Соло китарата много добре си я докарал , не че съм слушал много оригинала, но звука много ми напомня, пък и не чух да има някакво напрежение в свиренето. Не знам 1:1 или импровизация, но ми хареса :ok: . Саксофончето също се вписва много добре. Не знам как си го барнал това ВСТ да завучи малко по човешки. Аз винаги когато опитам да вкарам брас в музиката все ми звучи много (ама много ) неестествено(софтуерно, каквото всъщност си е)

 

 

Има обаче и някой неща , който не ми харесаха - На чистата китара има един ривърб или много къс дилей , не знам точно, ама ми звучи кофти. Фуса който ситнее няма никаква динамика , много Миди Саунд става така. Крашовете също неестествено ми звучат. Барабаните EZ Drummer ли са. Аз взех да се преориентирам към някакви други че тези си личат винаги(ако са те де)

 

Казвам само забележките, които ми направиха впечатление , но не бих се справил по добре от тебе:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

приятелю ultramega познаваш го ezdrummer-а от километри :)

признах си че не съм си играл да избарам всичко къде от мързел къде от нямане на време къде от нещо друго (некадърност например)

китарите са със фабрични звуци от боса само че със софтуерно кубе,и микса е правен на звука от лаптопа...

Редактирано от rocker_vn
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има някакъв chorus, който вкарва фалшивки неща на места :)

Като за човек, който не се казва Джон Петручи е повече от добре!

 

Аз буквално зяпнах като видях заглавието на темата... доста анти-кавър албум и въобще банда си си избрал :ok: Все пак слушаемо, поздравления за усилията :) Винаги съм искал нещо такова да се пусне в раздел "джем" за да видя дали може да се получи нещо повече от гозба със стафиди :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Освен поздравленията ми кьм избора ти на парче, имам и няколко забележки. Мидито, което си намерил (най вероятно от нета) не сьвпада с набора на звуци от EZ-a. Например там кьдето трябва да са отворени фусове или томове - има чиннли, което не е яко. Както и малко по прецизен тунинг бих те посьветтвал.

Иначе и аз си мечтая да забия парче от този албум и...май туко що се сетих кое ще е :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

От известно време се подхвърлят разни приказки за джем на surrounded, ама айде не в тая тема :D

Редактирано от fusion
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1. Оправи си мапинга на дръмсета (отвярянето на фуса в момента ти звучи като краш, а райда ти звучи като фус)

2. На чистата китара си попрекалил с ефектите

3. Извади си солото правилно (ако държиш да е същото като оригинала), също така поработи върху саунда му - много и безмислен ривърб, дилея е с къс фийдбек и много силен като микс.

4. Блендите звучат малко евтино и ресторантски, особено сакса

 

Сори, ако съм краен, ама това е конструктивна критика.

 

:hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

rocker_vn,

с барабаните не само на това парче, ами дори и на пънк парчета, трябва МНОГО да се играе и настройват по време (тайминг), сила (велосити), да не говорим за супер динамични инструменти каквито са всички духови (саксофон и всякакви медни и дървени)! Мнго трябва да се заиграва с midi-то, за да станат добре нещата.

 

Аз махам микса, защото все пак едва ли ти се занимава с неща, кото просто трябва да се изсвирят. Аз разбрах, че си изсвирил китарата.. китарите - електрическа и акустична. Баса не разбрах свирил ли си го, но май си е от midi-то така като го слушах. Ето и моите съвети.

 

1. Ритъм... свири го сто пъти ако трябва, но ръитмиката ти трябва да е желязна. Не говоря да си точен като midi-файл с времената, щото така е още по-кофти. Говоря за пулсацията на ритъма. Това се постига с много свирене. На места ритмиката в китарата ти е неуверена, а повярвай ми, тама ако си с пулса на песента, дори да цвъкнеш някоя грешна нота, няма да е толкова кофти, колкото да се криви пулсацията. Да, знам че не всички могат да са започнали като барабанисти с музиката, но за мен лично ритмиката и чувството за пуслация е строго необходимо и важно!

 

2. В микса ефектите се използват само за цвят или когато искаш да откроиш нещо. Принципно ревърбите и отчасти дилеите (които са база на ревърбите и фленджъри и хоруси и фазери и други) аз не приемам за ефекти, а за необходимост към всеки инструмент, дори и за някои ревърбът да отсъства (за определени звуци работи отлично). Повечето инструменти трябва да имат ревърб. Естествено хората прекаляват с него, защото звучи "яко", но това е илюзия. Всичко трябва да е премерено. Някои ревърби се използват като сенд (send) ефкети, когато искаш звуците от няколко инструмента да получат идентично "присъствие", други се използват като инсърт (insert), когато искаш звука ти да получи първоначална акустична обвивка, а не да звучи все едно ти е в ухото. Темата е дълга и е за мискиране.

 

3. Дишай в пулсацията на песента. Ако идва солото и почнеш да задържаш въздух, ще го надъвчеш. :hysterical:

 

Според мен си се справил повече от добре с песента. Микса го оставям на заден план. Мога само да те поздравя за куража да я направиш. :thx:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.