Jump to content
Българският форум за музиканти

Някой с Korg M3?


Kiwi

Recommended Posts

Има ли някой с Корг М3 във или около Варна? Замислям да взема такъв, но исках да го видя първо.

Дали ще има някой добър човечец, да ми покаже този модел?

Редактирано от Kiwi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз съм с такъв, но съм в софия... просто иди до благоевград (колкото и да е далеч) и го разгледай в магазина... пък после си го купи от където искаш... не знам ти за каква музика го търсиш, но ако си стигнал до това ниво вече няма грешна покупка... всичките клавири от този клас са яки :) аз лично все пак си избрах този...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В София също има магазин в който ги има и 4те вида М3-ки (в смисъл 61,73,88 и Рак версии).

Мога да ти кажа, че аз отидох да ги гледам, исках да купувам малкия брат М50, който е много добър, но седнах и на М3 ката, ей така да я тествам. В момента в който стартирах свирката и ударих 2 акорда - главата ми щеше направо да гръмне от кеф. Не очаквах да чуя подобен звук, полифония или нещо, което мога да опиша с думи. Направо зяпнах изумен, направо .... феерия от звук. Уникален инструмент по рода си, не можеш да сбъркаш с покупката му по никакъв начин.

Единствената ми забележка към него е, че в БГ е много скъп, 40 процента е по-евтина машинката ако се купи от Америка и се докара до БГ, 25 процента ако се купи от Европа.

 

Един важен съвет - ако купуваш М3, задължително купи 2ра версия на него, която вече се казва М3 ехтендед (или нещо от сорта с Е: ехпендед ли беше) печелиш 256 МВ с нови звуци, които ги няма в миналогодишния КОРГ М3, а мисля че и ОС-а е нов.

 

Митко

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Цената на М3 88 е точно 6 000 лева в БГ.

 

Цената в САЩ може да се види тук:

http://www.zzounds.com/item--KORM388 -2699 долара, но хората дават към нея слушалки за 199 долара, да приемем, че чисто е 2699 долара, по днешен курс цената е 3725 лева

 

Цената в Европа може да се провери още по-лесно, но за съжаление в момента съм на море и не пиша от моя компютър където имам букмаркнат линк на въпросният магазин, но дори в Томан мюзик, който е най-известния магазин с доставка до БГ цената е с 10 процента надолу (само преди месец, месец и нещо цената в Томан-а беше още по-далаверска, с още проценти надолу), хората също дават безплатен статив и безплатни слушалки, при това свирката е с 3 години гаранция.

 

Най-изгодно според мен излиза, ако човек си купи РАК-а от БГ и си го върже към някаква миди клавиатура, тогава цялото удоволствие да свири на М3 ще му излезе само 3700 лева.

От друга страна 88 клавишната версия на М3, трябва да се знае, че е направо уникална за свирене, такова поведение на RH клавиатура до сега не съм усещал или пипал!

 

Поздрави,

Митко

Редактирано от mitkosan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Митко, хич не си наясно с ценообразувамето в Томан ;) Сигурен съм, че си букмаркнал цената в Английския Томан - от който не можеш да си поръчваш ;). Там ддс-то е 14%.

 

В България можем да поръчваме само от Германия ! Там ддс-то е 19%, но при покупка те ти начисляват 20%(защото толкова е нашето) !

В Томан(Германия) - цената на 61key's е 1999 евро ! и това е с немското ддс, което е 19%. За да получиш финалната цена трябва да прибавиш към чистата сума (1679.83евро) 20%(ддс-то в Бг) и се получава - 2015.76евро = 3930.73лева. Като прибавиш и 50тина евро за доставка - излиза ти около 4025лева. В момента в Бг цената на този модел е 4050лв - не е с 25% отгоре, а с 25 лева :D !

 

Лошото е, че много хора не знаят как се образува цена и подвеждат други с мненията си :)

Без лоши чувства !

:greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^_^ За цените в Европа - признавам своето невежество, наистина не бях наясно.

Но пък се надявам да съм бил полезен на форума и на колегата с чисто музикалната информация (не икономическа), която постнах.

Митко

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе прекалено са скъпи тук наиситна... аз си го взех от вън и съм доволен от избора си

 

иначе за новия вариант... между стария и новия няма никаква разлика! ако имаш стария просто сваляш един ъпдейт от сайта на корг и вече си експанднат :offtopic-001:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

еми при мен явно добре е станало защото дисплея е цветен, а синта е експандван доъплнително... освен това и чисто нов да си го вземеш сега, експандването става от флашка и ти го прави или дистрибутора, или си го правиш сам...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.