stef_lp Публикувано Юли 20, 2009 Публикувано Юли 20, 2009 (Редактирано) Значи усилвателя ми има изход за слушалки.. ръгнах там 1 кабел и го забих в дупката за микрофона да ми свири на компютъра, да ама не. Звука дето излиза е ужасяващо зле. Няма ли начин да се оправи все пак нали главната работа на предусилвателя е свършена и не би ли трябвало да си излиза добре без разни там аудиокарти за по 300 долара... ?? help Редактирано Юли 20, 2009 от stef_lp Цитирай
bratmito Отговорено Юли 20, 2009 Отговорено Юли 20, 2009 Ползвай симулация на китарен кабинет. Цитирай
stef_lp Отговорено Юли 20, 2009 Автор Отговорено Юли 20, 2009 Ползвай симулация на китарен кабинет. извинявай за тъпия въпрос ама.. за какво говориш? Цитирай
bratmito Отговорено Юли 20, 2009 Отговорено Юли 20, 2009 За софтуер.Китарния говорител има специфична честотна лента и не възпроизвежда честоти над 5-5.5кHz,докато изхода от усилвателя е с пълен спектър и особено ако свириш с дист става голямо стъргало с много високи. Свали си софтуер като ReValver 3 или друг такъв,който ползва импулси(според мен имат най-реалистично звучене) .Потърси в раздел "софтуер",сигурен съм че има доста изписано по въпроса. Цитирай
stef_lp Отговорено Юли 20, 2009 Автор Отговорено Юли 20, 2009 (Редактирано) За софтуер.Китарния говорител има специфична честотна лента и не възпроизвежда честоти над 5-5.5кHz,докато изхода от усилвателя е с пълен спектър и особено ако свириш с дист става голямо стъргало с много високи.Свали си софтуер като ReValver 3 или друг такъв,който ползва импулси(според мен имат най-реалистично звучене) .Потърси в раздел "софтуер",сигурен съм че има доста изписано по въпроса. хъм от доста време съм с убунту а тогава бях на ХР.. ся като пробвах на линукса звука си е доста добре даже екстра ама има много силен страничен шум дори ако намаля усилвателя докрай ... хелп хелп та ако ще говорите за софтуер ако може убунтовски Редактирано Юли 20, 2009 от stef_lp Цитирай
bratmito Отговорено Юли 20, 2009 Отговорено Юли 20, 2009 Провери си настройките на микрофона и по-точно ако има бууст (за шума).За китарен софтуер за линукс незнам конкретно,но предполагам има някой VST хост.Ако намериш такъв потърси и VST плъгин с нойс гейт и/или нойс редукшън, спикър симулация и каквито ефекти желаеш.reValver също има VST вариант.Както вече казах в "Софтуер" има много изписано по тези въпроси ако имаш време и желание прочети. П.П Шума има ли го по принцип от говорителя на усилвателя или само в компютъра? Цитирай
James Hetfield Отговорено Юли 21, 2009 Отговорено Юли 21, 2009 А защо не направиш нещо друго - врътни волумето на ампа на ниско - 10 %, сложи едим микрофон пред колоната на ампа (усилватяля) и го вържи в компютъра. Усили колоните на компа. Гледай усилвателя и микрофона да са далече от компютъра, освен ако не искаш да правиш микрофонии. Всъщност като за начало изчети писаниците за начинаещи - що е тва кабинет, симулация, усилватели и тн. и после ръгай жакове. Цитирай
ipo Отговорено Юли 21, 2009 Отговорено Юли 21, 2009 Лелее всички сме разбирачи-от много баби-хилаво лапе ли бе приказката ,.. или нещо подобно,няма значенив: Аз на твое място бих си ги правил тези експерименти единствено ако имам желание да запиша нещо набързо , но нищо: Първото което бих проверил е(казваш изходът от усилвателя ти е за слушалки ?! та..) дали не можеш здраво да намалиш силата на всичко по линията -вземи намали де що има здраво и ако още има шум , значи положението е зУе- ако имаш ефектчета и разни щуротии недозаземени също е зле. успех! дано съм помогнал Цитирай
Fenix Отговорено Юли 21, 2009 Отговорено Юли 21, 2009 Проблемът се получава, защото усилвателят и копютъра имат и двата заземяване и като ги свържеш даваш възможност на тока да се "заземява" и през усилвателя и през компа. Нарича се ground loop. Виж в гугъла за него. Знам, защото и аз съм ги връзвал. Предполагам ги свързваш или през Line Out, ако кубето ти има такова или през Headpdhones нещо подобно. Използвай само лайн-а И да, трябва ти спийкър симулация. За да се отървеш от шума има 2 варианта. 1) да не ръгаш кубето в компа, а да го озвучиш с мик, както каза колегата. Не знам това доколко е вариант за теб - Трябва ти мик, предусилвател за мик, а ако ползваш картата си на дъното, резултатът пак ще е отчайващ. 2) DI. Box. Можеш да си намериш до 80 кинта ако не се лъжа. В томан има и за по 10 евро, ма има доставка. Пасивен ти върши перфектна работа. Най-добре, а особено и кубето ти ако не е хубаво, вземи китарата и с кабел директно в компа и свири със софтуерни ефекти изцяло. Виж в раздел софтуер има МНОГО теми Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Юли 21, 2009 Отговорено Юли 21, 2009 Лелее всички сме разбирачи-от много баби-хилаво лапе ли бе приказката Точно в десетката! Но е интересно да се наблюдава развитието на темата... Сигналът от слушалковия изход е с високо ниво (0.1...5V) и когато се подаде на микрофонен вход, най-много да повреди входната част на картата. Единственото правилно място, е да се подаде сигнала в линейния вход на картата. Дори и тогава, сигналът от слушалковия изход е добре да се намали (атенюира) за да не премодулира (претоварва) входната част на картата. Това ноже а стане като се намали Master-a, или се постави делител на сигнала между изхода и входа (например 10К/1К). Втория вариант ще позволи да не се губи от характера на звука, което се получава при намалението от Master-a. Интересно, по този тип дискусии има много теми във форума, но задължително не се прави опит да се се прегледат. Бас ловя, че след някой ден пак ще има подобна тема. И пак ще има "компетентни" разговори. Как беше казано - животните не се спъват два пъти на едно и също място. За хората това не важи. Хайде сега да видим как ще продължи темата... Цитирай
stef_lp Отговорено Юли 21, 2009 Автор Отговорено Юли 21, 2009 Баси прогбвах да запиша нещо.. и няма нищо общо с това което се чува... не ми са четата 5000 хиледи страници и да не разбирам 99% от нещата.. или ще го направя някога когато не свиря по цял ден кат побъркан.. как да е пък и с тва убунту едва ли ше тръгне някоя oт тея програми, ако някога пак си туря ХР (дабе). о well, ще трябва да си поотложа малко записа на първия си самостоятелен албум 10х на всички се пак Цитирай
patient Отговорено Юли 21, 2009 Отговорено Юли 21, 2009 не ми са четата 5000 хиледи страници и да не разбирам 99% от нещата... ...А аз се чудя защо още не са закрили всички учебни заведения в страната... Цитирай
stef_lp Отговорено Юли 21, 2009 Автор Отговорено Юли 21, 2009 тоя път не уцели с кого да се заяждаш (но аааре няма да са надувам това е форум за музика, което ми е далеч от специалността и с което се занимавам по-малко от година).. та защо въобще трябваше да се опитваш.... Цитирай
Gregg Отговорено Юли 21, 2009 Отговорено Юли 21, 2009 Прочети обяснението на Валяка още няколко пъти! Изходът за слушалки по принцип би трябвало да е симулиран, иначе ще се чува едно яко скърцане и естествено няма да има нищо общо с това, което се чува през говорителя. Не че и през симулатора има много общо, но то е друга тема. Цитирай
patient Отговорено Юли 22, 2009 Отговорено Юли 22, 2009 ^^ Първата причината да се заяждам е тази: Интересно, по този тип дискусии има много теми във форума, но задължително не се прави опит да се се прегледат. Бас ловя, че след някой ден пак ще има подобна тема. И пак ще има "компетентни" разговори. Как беше казано - животните не се спъват два пъти на едно и също място. За хората това не важи. А втората е, че настояваш за решение на уравнение с няколко неизвестни. Хората те попитаха каква ти е аудиокартата и какъв ти е усилвателя, какви са им входовете и изходите. Може би щяха да ти дадат сдъвкан и изплют отговор, какъвто очакваш, ако си беше направил труда поне тази информация да дадеш. ...И само за протокола... ВИНАГИ уцелвам с кого да се заяждам. Цитирай
Recommended Posts