7thString Публикувано Ноември 14, 2005 Share Публикувано Ноември 14, 2005 (Редактирано) ЦЪК ТУК Коментара оставям на вас. П.П. Извинявам се на хората със слаби сърца, на които парчето е познато П.П.2. Синджира е следния- Кирливи струни -> Bridge DiMarzio Evolution(паралелно вързани намотки)+Neck ръчно правен(дефазиран) -> Компресор(Crusher на Nikifena) -> SB Audigy 2 -> NI Guitar Rig 1.2 -> малко компресийки, тва-онова... П.П.3. Всички флажолети са ефект от дефазирането Редактирано Ноември 14, 2005 от 7thString Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mephistofel Отговорено Ноември 14, 2005 Share Отговорено Ноември 14, 2005 Добър звук,но не знам на мен ли ми е крива главата,или поради закостенелите ми и консервативни музикални и звукови предпочитания,но..... Китара,според мен,трябва да се записва с кубе,било то и в домашни условия. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Ноември 14, 2005 Автор Share Отговорено Ноември 14, 2005 (Редактирано) Добър звук,но не знам на мен ли ми е крива главата,или поради закостенелите ми и консервативни музикални и звукови предпочитания,но..... Китара,според мен,трябва да се записва с кубе,било то и в домашни условия. Имам... един """"""микрофон"""""" Lamar, дето тия кавички са му твърде малко Иначе през кубето звучи доста по-добре. Като паднат от някъде парици, ще мисля за Шурче Редактирано Ноември 14, 2005 от 7thString Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maringtr Отговорено Ноември 14, 2005 Share Отговорено Ноември 14, 2005 П.П.3. Всички флажолети са ефект от дефазирането Как така? Я обесни повече за това дефазиране! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Ноември 14, 2005 Автор Share Отговорено Ноември 14, 2005 П.П.3. Всички флажолети са ефект от дефазирането Как така? Я обесни повече за това дефазиране! Ами... идейката е описана в брошурката на DiMarzio дето идва с адаптерите им. Най-общо представлява следното- включени са 2 адаптера, най-добре балансирани(да са еднакво силни, не единия от Кремона, другия EMG ) и то паралелно, а не последователно. Трика е да се обърнат поляритетите на 2та адаптера- плюса и минуса на единия се разменят и така фазата на сигнала се обръща спрямо другия. По тоя начин двата сигнала се наслагват т.е. ако примерно в даден момент струната е създала в единия адаптер 0.5V, a в другия- 0.3V, при нормален режим ще имаме на изхода 0.8V. При дефазиран адаптер, ще имаме 0.5 или -0.5V в зависимост кой адаптер е дефазиран. И тука идва "магията"- понеже струната трепти сравнително еднакво в ниските честоти по цялата си дължина, двата адаптера генерират почти еднакво напрежение т.е. се появява ужасния за тонрежисьорите phase cancellation effect- 0.5V + -0.5V = 0V. С две думи- ниските честоти де факто се "изрязват". А най-ниската силна честота е базовия тон. В по-високите регистри нещата стоят по доста по-различен начин- в различните хармоници, струната трепти по различен начин във всяка точка от нейната дължина. Тук положението на адаптерите е от много голямо значение за крайния ефект- във всяко различно положение по дължината на струната, двата сигнала ще са коренно различни, ще изрязват дадени части от спектъра и ще дават жега на други. И тъй, колкото по-висока е честотата, толкова по-малка е вероятността сигналите да се заглушават. Ето малко пикчърс... Тва е картинката при нормален режим при нормален удар с перо- базовата честота(основния тон) е най-силен, след него са хармониците с намаляваща сила. Тва е флажолет, дет се вика picking harmonic. Основния тон се заглушава от удара на пръста, както и всички хармоници, чиито върхове на вълните са се паднали на точката на удара. Това е ефекта от дефазирането- вижда се как основния тон е приглушен от обратните знаци на 2та сигнала, а хармониците са много ясно изразени. Картината там зависи от положението на адаптерите, тона и струната, която трепти и т.н. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Ноември 14, 2005 Автор Share Отговорено Ноември 14, 2005 Бай дъ уей, приемам критики и за музикалната страна на нещата Не сме тука форум "ТрудЬ и техника" Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Ноември 15, 2005 Автор Share Отговорено Ноември 15, 2005 Въй, толкоз ли е зле? Кажете нещу, че се засрамих от себе си :wall: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stratocaster Отговорено Ноември 15, 2005 Share Отговорено Ноември 15, 2005 ем...като за начало говори на български Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Ноември 15, 2005 Автор Share Отговорено Ноември 15, 2005 ем...като за начало говори на български Фонетично или по БДС? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jFog Отговорено Ноември 15, 2005 Share Отговорено Ноември 15, 2005 като цяло и аз много не вдянах А знаеш ли за ефекта хеликоптер Като приближаваш магнит до адаптера и го отдаличаваш , после с една пан магия правиш хиликоптера да преминава около теб.Едно време с кремоната се убивах да го правя.. .. с БиСи-то не съм пробвал пък и нямам такъв магнит як... може би трябва да отворим тема FX Ефекти Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Ноември 15, 2005 Автор Share Отговорено Ноември 15, 2005 като цяло и аз много не вдянах А знаеш ли за ефекта хеликоптер Като приближаваш магнит до адаптера и го отдаличаваш , после с една пан магия правиш хиликоптера да преминава около теб.Едно време с кремоната се убивах да го правя.. .. с БиСи-то не съм пробвал пък и нямам такъв магнит як... може би трябва да отворим тема FX Ефекти Бая бързо трябва да го "клатиш" тоя магнит Или говорим за различни неща... Подобен ефект няма ли като отхлабиш 6та струна до положение в което се клатушка съвсем рехаво Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jFog Отговорено Ноември 15, 2005 Share Отговорено Ноември 15, 2005 не колега,само доближаваш магнита до адаптера, колкото по близо толкова по силно се чува хили-то.Ама сега като се зачудя..май не помня дали беше кремоната или пълдин-а...също така ми е мъгла дали е било от кофти свързване на адаптрите или нещо калпаво като цяло .Имам го по някви записи на касетки ама няма начин да извадя семпли.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Ноември 15, 2005 Автор Share Отговорено Ноември 15, 2005 Не схващам нещо как ако не движиш магнита ще генерираш сигнал Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jFog Отговорено Ноември 16, 2005 Share Отговорено Ноември 16, 2005 виж. ще обесня пак. Китара+дисторжън+усилвател, не свириш,доближаваш магнита и почва да бучи, пробвай. Както ти казах преди го правех с кремоната или пълдина не помня вече с коя беше, но ставаше.Имитира доста сполучливо хиликоптер.И тъй като ефекта се засилва като доближаваш магнита ако го правиш плавно създава илюзията на приближаваш хиликоптер.Ако не работи при вас , няма никво обяснение при мен се получаваше и толкова, незнам защо и как :think: Магнита помня че беше от говорител с диаметър.. може би 6-7 сантиметра,ако не и по вече. тва е. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts