Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Благодаря ти че си си направил труда за видеото.Точно такъв е проблема при мен.Лошото е че съм пробвал с Noise gate както и Noise Reduction-a ми е винаги пуснат.Шума докато не свиря е абсолютно същия като при теб във видеото,но при засвирване става нещо неописуемо.Та по-горе вече казах какво съм решил.Да не се занимавам повече с компютъра.Надявам се да не греша,но с времето ще си покаже.

• Отговори 40
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Тъп,но упорит !!! Намерих драйвъри за Turtle Beach-a и я подкарах.Макар и стара първите впечатления са ми доста добри.На clean всичко е много добре - без шумове,забавяне и т.н.В Guitar Rig-a също няма шум,нито забавяне,но пък когато изсвиря нещо продължава да си се чува само clean.Когато не свиря ( при пуснат GR ) понякога не се чува абсолютно нищо,но понякога на равни интервали издумква няколко пъти и така си продължава каквото и да правя докато не го затворя.Долу в дясно на Taskbar-a иконката на GR си е зелено квадратче с "Play" ( в случая когато не се чува нищо и да си свиря и без ),а когато започне гореспоменатото думкане иконката става на червено квадратче с удивителна.Та пак си стигам го старото полужение - Heeeelp !!! :greenangel:

Отговорено

Можеби темата е подходяща да попитам и за мойте проблеми, който обаче са доста по примитивни. Когато вкарам китарата в лине ин и наглася всичко и увелича до край от всякъде и като свиря (без програми) се чува звук само от едната колона и тои е прекалено слаб. Попринцип, като слушам музика си ми свирят и двете. Кабела който използвм е оригиналния с комплекта който ми дадоха с китарата, само дето не ползвам преходник а отрязах от едната страна големия жак и сложих малък моно жак. Свиря и в hi-fi усилвател, в който звука е доста добър, без пращене. Искам да свиря в компютъра, за да използвам ефекти и най-вече дист. Свалих амплитуб и китар риг 2. И с двете няма никаква промяна на звука, като пускам дист или други ефекти. Основният проблем, е че не зная каква ми е саунд картата и в гуиатр риг на началните настройки не знам какво да избера. Един приятел от Гърция (с който си пошем само в скайп) каза, че за да свиря в компютър ще ми трябва специална саунд карта, която струвала 150 евро. Има ли начин да използвам някъкви ефекти докато събера пари за евтин процесор, който да ползвам в hi-fi усилвателя, докато събера пари за кубе :)

А междо другото китарата ми е Корт Х-2 СА, 2 хамбукера, когато сменям бридж, нек или и двата, разлика в звука няма. Това на какво се дължи?

Отговорено

Качих и Ревалвер-а да пробвам дане би проблема да е в GR,но там полужението е по-лошо.Има яко шум и същото думкане на равни интервали.В GR нямам шум,но китарата не се чува-само въпросното думкане.Търсих из форума-никой не е имал подобен проблем.......

Отговорено

Пичове, съветът ми и към двама ви е да забравите за тъпите компютърни програми за китарни ефекти. Дето ще се ръсите само за саунд карти за PC, по-добре си земете по един евтин дист (камионче) - може и 2ра ръка примерно. А ако сте съвсем новаци и в свиренето, най-добре забравете да свирите с дист поне докато не понапреднете малко ;) Дистът замазва грешките и не можете да се чуете сами къде и какво бъркате...

Отговорено (Редактирано)

Евала човече! Най-после успях да ги подкарам тия програми, но пръщенето е отвратително и има латенция, около секунда. Чувайки звука на диста, това ме стимулира още повече да си събера пари за процесор. Относно проблемите с пръщенето и латенцията не мсиял, че нещо ще се промени коренно, понеже компа ми е на 3 години, а и не е мн скъп, което си говори за лоша саунд карта, а да влагам пари за софтуер и компютърен хардуер е просто апсурдно, като мога да си купя процесор, камиончета или кубе с ефекти. Все пак ще прегледам тазаи тема по-обстойно, поне вече стигнах до този етап :offtopic-001:

п.с: А това, че не успях да намеря сам тема с търсачката, надали щях да се сетя да напиша "кажете как става" :Д

Редактирано от schOle
Отговорено

PROBLEM SOLVED !!! Най-после успях.Още веднъж благодаря на всички за помоща.Китарата я подкарах през Turtle Beach картата и всичко най-после си работи добре. :thumbs_up::);)

• 5 months later...
Отговорено (Редактирано)

Не съм чел цялата тема и не знам вече дали някой е отговорил като мен, но:

Ако имаш проблем с шума при гитар риг, всички ефекти имат Noise Reduction, това е нещо като Noise Gate (всъщност май е същото), което елиминира допълнителният шум и си свириш нормално.Трябва просто да намериш най-отгоре при виртуалния чейн има една лентичка NR - Threshold - Learn , цъкаш на бутончето под Learn и това елиминира допълнителният шум, обаче на цената на доста състейн.

На мен лично ми се съкрати наполовина и ми е малко гадно, но не е болка за умиране.Ако искаш можеш да си поиграеш малко с Threshold врътката, ще добавиш малко шум, но и ще си възвърнеш част от състейна.

Също и ако има резонанс(едно такова бръждене неприятно, прилича малко на дисторшън, не съм сигурен дали се казва така :D ) от колонките докато свириш намали звука на китарата от потенциометъра и ще се оправи.

Аз лично докарах чист звук, по-добър от този на кубето (по-тих обаче, хехе) и по-добър от вградения дисторшън (stagg все пак :D ) .

Естествено, не може да се сравнява със звука от педал + кубе, но ако не искаш да вдигаш много шум е екстра :thumbs_up:

П.С.Ползвам вградена саунд карта.

И не знам дали има някакво влияние върху латенцията, но аз лично си ползвам обикновения кабел за китарата в изхода за микрофон, като отгоре съм сложил само един преходник, без никакви допълнителни кабели и джунджурии.

Редактирано от Чукопад
  • 6 months later...
Отговорено (Редактирано)

Здравейте,

Имам китара Behringer iaxe 629 bkls и в началото имах същия проблем със Guitar rig 3, но с помощта на Noise Reduction на макс сега всичко е много прилично и почти няма шумове. По принцип колегата дето е пуснал клипчето в youtube е маи най-близо до истината за шумовете от PC. Просто компютърът си е един голям източник на шумове. Пробвал съм и с други китари върху РС и пак си се трупат шумове. Това е ! :greenangel:

Редактирано от backfire
Отговорено

Колкото до забавяне на сигнал почти не осещам да има. Естествено има фиксирано някакво , но според моя скромен опит е нищожно или аз като начинаещ не го осещам. :girl_witch: