Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте,

Моля за съвет по следните въпроси. Искам да подкарам няколко бекинг трака, но основния ми въпрос е как да стане това без да използвам софтуер и компютър. Ампа ми е Фендър Фронтмен 15 и има опция да бъде захранен през aux in входа. Дилемата е с какво да стане това - с обикновен mp3 плейър или диск? какъв кабел ми трябва??? какви са рисковете, в смисъл дали ще добро качеството на звука??

Предварително благодаря за всички споделени мнения.

Отговорено

Става и с мп3 плейър и със сд плейър кабела който ти трябва го има във всеки магазин за електроника от едната страна трябва да има чинч това е което трябва да включиш в лайн ина на ампа от другата страна зависи от лайн аута на плеера може да е минижак или пак чинч. Качеството на звука няма да е добро тъйкато говорителите на китарните усилватели са с други честотни характеристики. Моят съвет е ако имаш хаифи уредба да пускаш на нея бекингтрака а кубето да използваш само за китарата...

Отговорено

Подкрепям горните две мнения. Пробвал съм на фронтмена aux-а и супер много напомпва звука направо не се трае.

Отговорено

Можеш да подадеш какъв да е аудио сигнал, само внимавай със силата на звука, защото входа се подава директно и не се регулира от потенциометъра.

• 2 weeks later...
Отговорено

На моят Frontman 10G Aux In-a е 3.5 инча и става лесно с кабел за около 2-3 лв. 3.5-3.5 инчова мъжка букса и компа към ампът, но за 15G не ми изглежда порта 3.5, но не знам.

Отговорено
3.5 инча?

Аз си мислех че са 1/4 и 1/8 инча вариантите.

3.5 инча са около 9 сантиметра.

Извинявай, обърках се, 3.5 мм аудиожак. Все бъркам с аудиожака, защото на едни места като гледам е в инчове, а на други милиметри. Имал съм предвид 3.5 мм.