Jump to content
Българският форум за музиканти

Yamaha Dgx 305 - Output Jack


Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Взех си преди няколко дни DGX-305 и все още го разучавам. Има едно нещо което много ме учудва - изходът. На повечето свирки има отделен изход за слушалки и отделни L и R чисти line out изходи. Доколкото знам двата типа изходи, освен че този за слушалките е с предусилвател и е стерео (а line out са моно), се различават и по импеданса. Обаче DGX 305 има само phones ...

 

Някак нелогично е свирка от среден клас да има само един такъв изход. Очевидно той е стерео и е предусилен, но каква е цаката - нормален ли е импеданса и може ли да се ползва като нормален изход към пулт без да се вреди на звука? Питам защото зная че не е хубаво да се изкарва звук от phones изход, но в случая поради липса на друг ...

Редактирано от Schenker
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти. Първо класа на свирката не е среден, а е нисък. Преди 2 години и аз имах същата серия, но 505. Та за жака - няма проблем да се включи м пулт, но ти трябва кабел стерео жак на 2 моно жака. Ако можеш сам да си запоиш, трябва да направиш следното - пин + маса на стереото е левият канал и се запояват пак за пина и масата на единия от моно жаковете. Същата процедура се прави и с десния канал, но вместо пина, се взима сигнала от пръстена под пина и масата и се запояват към пин и маса на другия моно жак. Успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей Шенкер,

 

Аз също съм имал подобна свирка DGX 200 - и мога да потвърдя мнението на колегата - това е много нисък клас свирка, при това е правена да се свири с нея само вкъщи, а не в кръчма. (Въпреки това бях много доволен от нея във всяко едно отношение, но очакванията ми бяха точно като за такъв клас инструмент)

Свирката си има колонки, които не са силни, но пък и не "кривят", които са достатъчни да се свири вкъщи с нея. Изхода за слушалки също е добре дошъл за тази работа. Този клас синтезатори СА ПРАВЕНИ да се учат деца на тях (има вградена система YES - самоучител), както и стойка за ноти...

Нима очакваш производителя да влага всичкиin - out интерфейси в тази йоничка????

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, ясно е как ще се изкара стереото към пулт с два моно жака. Просто се чудех дали като вкарваш в пулт от изход за слушалки няма да е по-кофти отколкото от нормален line out ... Не че в моя случай имам избор де, но все пак :thumbs_up:

 

Старата ми свирка е още по-нисък клас - Roland E16 - тя обаче, освен колонки на самата нея, си има два моно изхода и отделно слушалки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.