Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

От извесно време разцъкваме с групата това парче. За да поизчистя схемата малко си го понаредих на разни програмки..(съвсем грубо както винаги, за качество изобщо не може да се говори) Вокалите ги няма на записа, но ако мога ще помоля да ги запишат... че без тях не е достатъчно ясно какво става ;)

 

http://www.4shared.com/file/116078539/4f4a5c84/its_over.html

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много, много яко. Бих го нарекъл прогресив-гръндж. Доста на Пърл Джем ми навя.

На разтеглянето на ритъма бих размазал с пофечко прифусвания.

 

ultrramega,

една конструктивна критика, според това как аз го мисля:

като запишеш нещо с китарата и го имаш като ауди-клип (нямам идея в коя програма записваш и в коя смесваш), но... премествай записаните клипчета с киатарата леееееко назад със стойността на латенцията ти според аудио картата. И аз имам такъв проблем и той е, че когато слушам (обикновено са слушалки), чувам закъснението на сигнала от киатарата сии цялата музикална картина, но реално "извън" слушалките ръцете ми го свирят компенсативно за тази латенция, което означава - по-ранно записване на клипчетата, съотеветно - леко избързване, после като се прослушат всички заедно. Така си мисля аз, а пък може и просто да е заради това, че леекичко си поизбързваш... макар да не ми се вярва. :greenangel:

Провери и опитай... поне аз така го чувам. Нека и други да споделят.

 

Много интересна музика правите там ей... и с оная банда. Пускайте, записвайте. :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда, circles има опитно ухо. :greenangel: Ние това много добре го знаеме.

Но ultramega, не се кахъри. И аз съм така. С плъгин докато докарам живинка на касата за цялата песен и после ми се отщява да свъкам с мишката. Ама няма начин, в домашни условия е така. Ако софтуерните са хамалогия, то реалните са доста по-чепата техология. То са микрофони, прихващания на един от друг сигналите.

Но барабаните са цялата атмосфера. Там мътно ли е или правиш трип-хоп или трябва всичко наново да почнеш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Честно казано, не съм положил кой знае какви старания по оживяването на барабаните, по скоро даже никакви. Само ги наредих , като се стараех поне да мисля като барабанист, но това никак не е лесно за човек, който не е имал възможност да посвири по сериозно на барабани. По разнообразяване на динамика , изобщо не ми се мисли да си играя за такова непретенциозно записче... но трябва, 'щото само с практика се постигат резултати :metalist:

За донаместването на аудио таковете заради латенцията го правя обикновено след като запиша всичко , маркирам го на куп и го издърпвам малко, ама тоя път съм позабравил :unsure:

Преди си бях инсталирал едни плъгини на Waves и бях намерил ръководство за тях как да обработиш всякакви инструменти в различни стилове. Бях постигнал известни резултати по звука на софтуерни барабани(макар че ръководството беше за записани живи), но и те не бяха много задоволителни, а времето което пожертвах беше мнооогооо... И друг път съм казвал... имам чувството че никога няма да мога да направя приличен запис у дома(просто не ми се отдава , колкото и да чета разни статии). Май затова почнах още по небрежно да ги рисувам нещата , колкото да има записана идея.

 

Че напомня малко пърл джем е вярно... Така ги харесвах на младини и така ги копирах че сега когато най накрая успях да заприличам на тях малко поне , вече не го искам :metalist: Но ако имах възможност да ви го пусна с вокали(Женски при това), щяхте да чуете че съвсем на друга посока от Пърл джем отива....

Не знам защо, макар да бяга от стила на групата ни , това ми е най любимо парче засега :)

Редактирано от ultramega
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.