Jump to content
Българският форум за музиканти

Несвирещи клавиши


a_c_

Recommended Posts

Здравейте хора. Имам много голям проблем имам клавир Ямаха PRS400, но не ми свирят няколко клавиша. за сега свиря без тях ама то вече не се издаржа. Опитах се да ги поправя ама ги поправих като механика ама не просвириха ако знаете някой който оправя клавиши ще съм ви много благодарна ако ми кажете. Много ми трябва да си оправя клавира спешно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти! Ямаха PSR400 има едни гумички под клавишите, ако са се скъсали някои елементи от тази гумена подложка, тя е старичка тая Ямаха и се случват такива работи, трябва да се смени гумичката. Това си е проблем защото трудно се намират резервни такива :D Проблема може да е и че щифтчетата на клавиша не попадат на точното място на гумичката това се оправя лесно само трябва да се разглоби и много внимателно да се намести и сглоби обратно, трябва доста търпение за тази процедура :P В най-лошия случай проблема е някъде в електрониката и тогава вече може да се оправи само в сервиз, а и това не е сигурно, въобще не ти го пожелавам. Сервиз за Ямаха синтезатори имат Динакорд.

Успех с поправката!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти проблема е че има и един клавиш. Ла на малка октава, който като го натисна и продължава да звучи докъто не го натисна втори път рязко. Иначе гумичките ги сменях, но така и не просвириха тези клавиши.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Освен да се сменят тия гумички трябва и да се почистят местата накоито те дават контакт -едни пластини под клавишите и гумичките.Успех :headbang:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Почистването на гумичките и местата на които контактуват става най-лесно с гума за изтриване на молив. Това го бях прочел някъде, докато се опитвах да се справя с подобен проблем на един Korg Poly-800. Поне на мен ми свърши работа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Аз имам Roland-d20 няколко клавиша бяха спрели щот се уморили явно и работата се оказа студена спойка на крачетата на контактното устройство под клавиша или квото е там не помня вече, но си спомням че просто ги минах с поялника по веднъж и работата се оправи

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.