murray93 Публикувано Юни 27, 2009 Публикувано Юни 27, 2009 Значи имам китара Ibanez RG320DXFM и въпросното чудо има Edge lll Tremolo. И така искам да я настроя в тунинг различен от стандартния. Да речем dropped D или 1/2 step down. Обаче сигурно се досещате че като почна да настройвам и като настроя една струна и тремолото разстройва всички останали и става една какафония. Поинтересувах с в нета ама така и така нищо не разбрах. Едни казваха, че трябват по-дебели стурни. Други споменаваха за някаква специална no-trem система. И в крайна сметка нищо не рзабрах. Та има ли някой който знае как се настройва подобна китара в различен тунинг. Ще съм ви много благодарен за всякакво инфо. Извинете за неинформираноста ми Цитирай
TONY Отговорено Юни 27, 2009 Отговорено Юни 27, 2009 (Редактирано) Лесна работа, за да си настроен в Ми бемол сложи струни десетки. Ако искаш да "дропнеш" или свалиш 6-та струна един тон надолу, може нищо да не сменяш. Ако постоянно решиш да си така, продават се комплекти с 6-та струна 048 и си готов. (за стандартен строй с 9-ки, за ми бемол с десетки, пак гледаш 6-та струна да е по-дебела от стандартният комплект) Редактирано Юни 27, 2009 от TONY Цитирай
murray93 Отговорено Юни 27, 2009 Автор Отговорено Юни 27, 2009 Обаче като се замислиш наистина е така Благодаря Цитирай
Recommended Posts