ascendendo Публикувано Юни 24, 2009 Публикувано Юни 24, 2009 (Редактирано) Здравейте! Възнамеряваме с колегите да си вземем по една бройка DBX 286А, защото е на добра цена и комбинира в себе си преамп, де-есер, LF и HF enchancer, компресор и експандер. Ето линк към продукта: http://cachepe.zzounds.com/media/quality,8...57560c39982.jpg Имам обаче следният въпрос. Искам да разбера как да си наглася компресия 4:1 при Threshold на -15 db, като над compressor има само Drive и Density - потенциометри? Потенциометри threshold и ratio има в часта expander. Мога ли да постигна същият ефект използвайки тях? Целта ми е стандартното усилване на сигнала под дадено ниво threshold в съотношение ratio и аналогичното намаляване на по - силният сигнал (което като цяло си е компресия). Благодаря ви! Редактирано Юни 24, 2009 от ascendendo Цитирай
ascendendo Отговорено Юни 24, 2009 Автор Отговорено Юни 24, 2009 (Редактирано) Здравейте!Възнамеряваме с колегите да си вземем по една бройка DBX 286А, защото е на добра цена и комбинира в себе си преамп, де-есер, LF и HF enchancer, компресор и експандер. Ето линк към продукта: http://cachepe.zzounds.com/media/quality,8...57560c39982.jpg Имам обаче следният въпрос. Искам да разбера как да си наглася компресия 4:1 при Threshold на -15 db, като над compressor има само Drive и Density - потенциометри? Потенциометри threshold и ratio има в часта expander. Мога ли да постигна същият ефект използвайки тях? Целта ми е стандартното усилване на сигнала под дадено ниво threshold в съотношение ratio и аналогичното намаляване на по - силният сигнал (което като цяло си е компресия). Благодаря ви! Благодаря, отговорът е на лице. Threshold - ът е автоматичен, според нивото подадено от Drive (което всъщност настройва степента на компресия, нещо като ratio). Density = Release. Редактирано Юни 24, 2009 от ascendendo Цитирай
Recommended Posts