Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте ! Знам, че всеки китарист започва отначало с малко оборудване, но с годините трупа опит и намира звука си.Та исках да направя една тема и да ви попитам кой ефект за китара най- обичате да ползвате и защо ? Аз например обожавам octaver-a и pitch-shifter-а, защото октавъра придава интересен звук на китарата, а шифтъра много ми помага когато искам да хармонизирам китарата. :) Та изкажете и вие някакво мнение. :)

Отговорено

Мисля, че от темата в този й вид няма безкрайно много смисъл. По-скоро ако става дума за конкретни марки и модели (с конкретни настройки)? :) Но по мои впечатления има такива теми, макар и малко по-конкретни. И все пак... :)

Отговорено (Редактирано)

Да , разбира се марки, модели. Защото аз имам процесор, но искам някакви по-сериозни ефекти, които да вадят по-чист звук (процесорът ми не е много скъп и има много ефекти , но звука не е чист изобщо). Та затова искам да чуя мненията ви за различните видове ефекти, марки и модели . Разбира се , всеки уважаващ себе си рокаджия трябва първо да започне с дисторжън. :)

Редактирано от ianev_94
Отговорено (Редактирано)

Ако е електрическа - китара - кабел - усилвател (малко пипане на eq и лек reverb) :)

Редактирано от sasoh
Отговорено

Хмм,готина тема :greenball: Аз най-често използвам 3 ефекта:clean,acoustic,distortion/overdrive+ривърб и дилей.Клийн и акустика ги използвам,защото свиря предимно Нирвана :rocker:

Отговорено

Аз съм басист ама да се намеся мисля че колегата писа че иска да съберe информация за марки модели така че всеки може като пише примерно дисторшън-Boss etc.Пък може да съм го разбрал грешно.

Поздрави