ianev_94 Публикувано Юни 11, 2009 Публикувано Юни 11, 2009 Здравейте ! Знам, че всеки китарист започва отначало с малко оборудване, но с годините трупа опит и намира звука си.Та исках да направя една тема и да ви попитам кой ефект за китара най- обичате да ползвате и защо ? Аз например обожавам octaver-a и pitch-shifter-а, защото октавъра придава интересен звук на китарата, а шифтъра много ми помага когато искам да хармонизирам китарата. Та изкажете и вие някакво мнение. Цитирай
fusion Отговорено Юни 11, 2009 Отговорено Юни 11, 2009 Мисля, че от темата в този й вид няма безкрайно много смисъл. По-скоро ако става дума за конкретни марки и модели (с конкретни настройки)? Но по мои впечатления има такива теми, макар и малко по-конкретни. И все пак... Цитирай
ianev_94 Отговорено Юни 11, 2009 Автор Отговорено Юни 11, 2009 (Редактирано) Да , разбира се марки, модели. Защото аз имам процесор, но искам някакви по-сериозни ефекти, които да вадят по-чист звук (процесорът ми не е много скъп и има много ефекти , но звука не е чист изобщо). Та затова искам да чуя мненията ви за различните видове ефекти, марки и модели . Разбира се , всеки уважаващ себе си рокаджия трябва първо да започне с дисторжън. Редактирано Юни 11, 2009 от ianev_94 Цитирай
sasoh Отговорено Юни 11, 2009 Отговорено Юни 11, 2009 (Редактирано) Ако е електрическа - китара - кабел - усилвател (малко пипане на eq и лек reverb) Редактирано Юни 11, 2009 от sasoh Цитирай
Vasil Pavlov Отговорено Юни 11, 2009 Отговорено Юни 11, 2009 ^ +1 По - рядко драйв или уа-уа. Цитирай
billymilano Отговорено Юни 11, 2009 Отговорено Юни 11, 2009 от няколко дни само „мръсния“ канал на комбото Цитирай
Malcolm_Young Отговорено Юни 11, 2009 Отговорено Юни 11, 2009 Хмм,готина тема Аз най-често използвам 3 ефекта:clean,acoustic,distortion/overdrive+ривърб и дилей.Клийн и акустика ги използвам,защото свиря предимно Нирвана Цитирай
rinti Отговорено Юни 11, 2009 Отговорено Юни 11, 2009 Аз съм басист ама да се намеся мисля че колегата писа че иска да съберe информация за марки модели така че всеки може като пише примерно дисторшън-Boss etc.Пък може да съм го разбрал грешно. Поздрави Цитирай
horsefucker Отговорено Юни 11, 2009 Отговорено Юни 11, 2009 Е аз си ползвам драйва на усилвателя - Peavey 6505 и съм доволен от него. Цитирай
noflip Отговорено Юни 11, 2009 Отговорено Юни 11, 2009 DigiТech Hothead, Danelectro FAB Overdrive и FAB Chorus (страшен е btw а е аналогов и струва към 40 кинта. в нета - $15 ) Цитирай
EAmechaniX Отговорено Юни 11, 2009 Отговорено Юни 11, 2009 http://www.pulseonline.com/tech21/trademark30.jpg gt-2 Цитирай
Recommended Posts