drizzt Публикувано Октомври 31, 2005 Публикувано Октомври 31, 2005 Стана можеби преди 2 седмици но сега реших да попитам Свирех на китарата :guitar: и тия дни тамън се беше застудило... та усетих че ми е хладно и без да свалям китарата отидох да затворя вратника с едната ръка, а друга държах през струните.. като хванах дръжката обаче ме очакваше ел. изненада Не беше статично електричество ПРедполагам че тока който ме е хванал е от изхода на саунд картата и не е опасен, но аз доста се постреснах. Нормално ли тече така ток по струните ми е питането или аз некъде бъркам? Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Октомври 31, 2005 Отговорено Октомври 31, 2005 Може би струните ти са опрели в адаптера и ... Де да знам , може би по самите ти струни и имало некво статично електричество и тъй като си доста близко до магнити (адаптерите) , направи си сам извода ... Може и да приказвам глупости Цитирай
Egon Отговорено Октомври 31, 2005 Отговорено Октомври 31, 2005 Да не си пресвирил със скоростта на електричеството? Цитирай
drizzt Отговорено Октомври 31, 2005 Автор Отговорено Октомври 31, 2005 Със скорост на умряла котка :green: Не беше статично еелекричество, доколкото съм имал икспириънс със такова знам че е някакъв заряд който преминава от тялото към друг проводник... а тук усетих нкак тока плъзва по пръста ми нагоре към китката и по ръката и се пуснах.. /офф слушал съм бтв че при протичане на ток по тялото мускулните финкции на ръката например(ко по нея тече) блокират и веднъж захваната за проводник тя не може да го пусне Цитирай
the_gorer Отговорено Октомври 31, 2005 Отговорено Октомври 31, 2005 Момчета, вече има три или четири теми по въпроса. Ето най-изчерпателната: http://forum.muzikant.org/index.php?showto...6&hl=заземяване Цитирай
7thString Отговорено Октомври 31, 2005 Отговорено Октомври 31, 2005 Ако не е статично електричество, начи някъде по веригата става пад в напрежението т.е. като се допреш до вратата или каквото и да е метално И ЗАЗЕМЯВАЩО, ставаш един вид проводник за тва напрежение. Причината може да се крие в липсата на заземяване на контактите, дефект в кабелите, липса на зануляване и защита в усилвателя и т.н. Казваш, че свириш и в компютъра- провери дали, държейки корпуса на компютъра(кутията), ще те хване ток в същата ситуация. Пробвай да включиш техниката в други контакти(с друг разклонител)... ако не помогне, опиши всичко, което е включено в мрежата и косвено имаш допир с него- кубета, изправители, компютъра, монитора....... Има един прост но популярен тест дали да се плъгнеш лекомислено в кубе, особено лампово- вземаш една крушка(220V) с дълъг кабел и допираш единия проводник до кубето/жака/струните, другия до тръбата на чешмата или парното. Ако не свети- хубаво, ако свети, не е трудно да отгатнеш кой ще е следващия, който ще свети Цитирай
stratocaster Отговорено Октомври 31, 2005 Отговорено Октомври 31, 2005 Може би струните ти са опрели в адаптера и ... Де да знам , може би по самите ти струни и имало некво статично електричество и тъй като си доста близко до магнити (адаптерите) , направи си сам извода ... Може и да приказвам глупости точно така глупости са струните за замасени и не е нужно да се опират в адаптера за да стават такива неща ) Цитирай
7thString Отговорено Ноември 1, 2005 Отговорено Ноември 1, 2005 Може би струните ти са опрели в адаптера и ... Де да знам , може би по самите ти струни и имало некво статично електричество и тъй като си доста близко до магнити (адаптерите) , направи си сам извода ... Може и да приказвам глупости точно така глупости са струните за замасени и не е нужно да се опират в адаптера за да стават такива неща ) Не винаги е така. За справка- бас Орфей- дрънкаш, дрънкаш, без да искаш пипваш адаптера и вече си на мнение, че касата на барабаниста е ненужна Цитирай
metalhammer Отговорено Ноември 1, 2005 Отговорено Ноември 1, 2005 Ако не е статично електричество, начи някъде по веригата става пад в напрежението т.е. като се допреш до вратата или каквото и да е метално И ЗАЗЕМЯВАЩО, ставаш един вид проводник за тва напрежение. Причината може да се крие в липсата на заземяване на контактите, дефект в кабелите, липса на зануляване и защита в усилвателя и т.н. Казваш, че свириш и в компютъра- провери дали, държейки корпуса на компютъра(кутията), ще те хване ток в същата ситуация. Пробвай да включиш техниката в други контакти(с друг разклонител)... ако не помогне, опиши всичко, което е включено в мрежата и косвено имаш допир с него- кубета, изправители, компютъра, монитора....... Има един прост но популярен тест дали да се плъгнеш лекомислено в кубе, особено лампово- вземаш една крушка(220V) с дълъг кабел и допираш единия проводник до кубето/жака/струните, другия до тръбата на чешмата или парното. Ако не свети- хубаво, ако свети, не е трудно да отгатнеш кой ще е следващия, който ще свети Браточка тва дето го говориш за ламповото кубе ако е истина кубето е за ремонт!!! Цитирай
7thString Отговорено Ноември 1, 2005 Отговорено Ноември 1, 2005 Ако не е статично електричество, начи някъде по веригата става пад в напрежението т.е. като се допреш до вратата или каквото и да е метално И ЗАЗЕМЯВАЩО, ставаш един вид проводник за тва напрежение. Причината може да се крие в липсата на заземяване на контактите, дефект в кабелите, липса на зануляване и защита в усилвателя и т.н. Казваш, че свириш и в компютъра- провери дали, държейки корпуса на компютъра(кутията), ще те хване ток в същата ситуация. Пробвай да включиш техниката в други контакти(с друг разклонител)... ако не помогне, опиши всичко, което е включено в мрежата и косвено имаш допир с него- кубета, изправители, компютъра, монитора....... Има един прост но популярен тест дали да се плъгнеш лекомислено в кубе, особено лампово- вземаш една крушка(220V) с дълъг кабел и допираш единия проводник до кубето/жака/струните, другия до тръбата на чешмата или парното. Ако не свети- хубаво, ако свети, не е трудно да отгатнеш кой ще е следващия, който ще свети Браточка тва дето го говориш за ламповото кубе ако е истина кубето е за ремонт!!! Мда де, нали това е идеята Просто при транзисторното кубе след трафа никъде няма "разтърсващи"(буквално) напрежения, докато при ламбите 300V са си 300V П.П. Тоя случай най-често става, когато кубето е изтървано(статистика) или е разлято нещо вътре Цитирай
Recommended Posts