Jump to content
Българският форум за музиканти

Евтини Електронни Барабани - предложения?


Recommended Posts

Здравейте :)

 

Попринцип съм китаристче, но барабаните предизвикват голям интерес у мен. От няколко месеца ходя на уроци и сега лятото вуйчо ми ще идва от Германия. И съм решил да взема някакви електронни барабани, защото practice pad-a не е най-забавното нещо на света. Друго е сам да си направиш бакинг трак. Човек не може да свири само на practice pad.

 

Тъй като budget-а не е от най-големите, бих искал да ми препоръчате барабани. Магазините са musicstore и thomman (може и някакви други немски ако се сещате)

 

Засега съм се спрял на това : http://www.thomann.de/gb/millenium_mps200_...special_set.htm

 

Знам, че не е нищо специално... но все пак.

 

Можете ли да ми предложите нещо по-хубаво от това за горе-долу същите пари? А някакви отзиви за тази фирма и модела?

 

Имайте предвид, че тези барабани няма да ми излизат от стаята и няма да са ми главния инструмент.

 

Имам и едно оффтопик въпросче. При електронните барабани, много ли се усещат вибрациите от съседите (специално тези които живеят под барабаните)? А чуват ли се ударите например в съседната стая?

 

Благодаря ви за отделеното време :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знчи човек....най - прасното мнение можеш да вземеш от мен. Преди 2 седмици си взех ел. барабани millenium hd - 100. http://www.thomann.de/gb/millenium_hd100_edrum_set.htm

 

Първо за самите барабани...според мен за тая цена са мн добри моите...а тези които си си харесал мисля че са с истински кожи на всички падове и че се чува малко повече ...при мен има кожа само на соло барабан4ето ие отпусната доста и пак си с чува. Звуковете са напълно задоволителни за тая цена...и под тва имам предвид, че не си прецакан да ползваш само готови в които все по нещо да не ти хареса а можеш от цялата база със звъкове на всеки пад да сложи какъвто си искаш звук (дори и чинела ти да звучи като каса примерно). Има вградени ритми и на моя сет мога да включвам барабаните в ритъма и да ги изклучвам. Съшо така друго много важно според мен преимушество е че можеш да регулираш силата на звука на всеки пад отделни от общия звук на сет-а.

 

В обобщение: този сет който си си харесал е по - добър естествено от моя като функции, но ще се чува повече което е голямо неудобство в моя случай а до колкото разбрах и в твоя...още повече че като искаш така просто за учене и няма да излизаш на концерт с тях предполагам мисля че нещо като моите би те удволетворило.

 

А сега по обстойно за шума..... значи...още на първия ден ми чукнаха от долу ( живея в панелка ) а на другия ден се качиха два пъти да се разправят => вибрациите се чуват доста добре отдолу а в другите стаи не чак толкожа но ако затвориш вратите и пуснеш телевизор не се чува. НО и тук има спасение! Както го обсъдихме ..... http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=59192 ..... аз успях като сложих стар дюшек от легло....върху него килимче да не е грозно все пак и ги завързах за една етажерка барабаните че стана малко нестабилно ама от седмица и нещо съседите не са и гъкнали, което ме навежда на мисълта че върши работа.

 

Е надявам се съм ти бил полезен. Вече какво ще решиш ти си знаеш. Ако искаш да чуеш как звучи моя сет пиши ми едно ЛС и ще се оправим ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А да....малък пропуск направих...само да ти кажа че най вероятно ще ти се прииска да си купиш и нов педал щот тоя който дават със сета е малко доста злее ;) и да го имаш предвид!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.