Jump to content
Българският форум за музиканти

Никола Минев китари


Recommended Posts

Разгледах интернет страницата на въпросния майстор и съм впечатлен от това, което прочетох и чух. Явно си го бива г-н Минев. Интересувам се на някой тук попадала ли му е такава китара?

Също така се интересувам ако има тук хора свирещи с изработени по поръчка класически китари да споделят при кого са правени.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако става въпрос за класическа акустична китара ,погледни тук :

http://www.penevguitars.hit.bg/

За коментари може да попиташ китаристите от квинтет ЕПИКА и професор Дойчинов от Нов Български Университет.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз свирия класическа китара но не от Минев нито от Пенев:bravo:Чичо ми е правил:blink:Някой ден ще се отбия до градовете и да ги посетя тези майстори.Имам един приятел който свири с китара на Галин Пенев и звучи много ясно и нежно.Пробвах я и е страхотна.Видях сайта на Минев и четох че се организира конкурс в 3 тура с 11 задължителни пиеси.Голямата награда е класическа китара за 2500евро:bravo:)))))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 7 years later...

Аз свиря с китара на Минев и съм много доволен. Имах късмет да попадна на точният инструмент за мен. Той работи много добре. Предишната ми китара беше от ученическите на Боян Матев, която ми вършеше дълго време работа. Пробвал съм китари и на Минев, Матев и Христо Георгиев и мога спокойно да кажа , че и 3мата са на едно адекватно ниво, естествено в този клас инструменти. Ясно е , че Смолмен, Мюлер и т.н. са китари от дръга вселена, но цените им също. За Китарите на минев няма да съжаляваш. Има момент , че са малко капризни от към влажност на въздуха, но не е нищо кой знае какво. За китарите на Галин Пенев не мога да кажа кой знае какво. Пробвал съм една негова, но много стара, и видях една друга която беше на около 10 години. За сегашната му работа чух, че станал по-добър от преди, но китара не съм виждал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.