alxlz Публикувано Юни 6, 2009 Публикувано Юни 6, 2009 Здравейте, Имам един говорител RFT 12" (от комбо Regent 50-B1) и искам да направя кутия за него. Дали някой може да ми помогне с информация за необходимия обем за този модел говорител. Кой тип кабинет е подходящ затворен или с басрефлекс (размери на басрефлекс?)? Благодаря предварително! Сашо Цитирай
alxlz Отговорено Юни 8, 2009 Автор Отговорено Юни 8, 2009 Някой знае ли къде може да се видят характеристики на тези говорители? Цитирай
bratmito Отговорено Юни 8, 2009 Отговорено Юни 8, 2009 (Редактирано) Защо не изпозлваш размерите и конструкцията на кубето от което е взет? Размерите за китарните колони могат да варират в зависимост от това което търсиш като звук и няма точна формула.Има доста писано по тези тема в този раздел,ако потърсиш,предполагам,ще намериш. едит:Сега видях че става въпрос за бас колона.Там несъм много запознат как седят нещата. Редактирано Юни 8, 2009 от bratmito Цитирай
alxlz Отговорено Юни 10, 2009 Автор Отговорено Юни 10, 2009 Защо не изпозлваш размерите и конструкцията на кубето от което е взет?... Така направих Цитирай
К.Рахнев Отговорено Юни 12, 2009 Отговорено Юни 12, 2009 Най добре е говорителя да се измери, да се установят така наречените"T/S" параметри. те ще дадат насока за размери на бокса.Ако не, за предпочитане е затворен обем,60,63л. Цитирай
alxlz Отговорено Юни 16, 2009 Автор Отговорено Юни 16, 2009 (Редактирано) Най добре е говорителя да се измери, да се установят така наречените"T/S" параметри. те ще дадат насока за размери на бокса.Ако не, за предпочитане е затворен обем,60,63л. Да аз се надявах да може да се намери от някъде информация за "T/S" параметри за този модел говорител, но както и да е направих си вече кабинет по размерите на комбото от което взех говорителя - 49 литра, с два допълнителни отвора отпред без бас рефлекс (странна конструкция), засега съм доволен от звученето ... Интересното в случая е, че изработих кабинета от МДФ 8мм (това имах под ръка) усилен отвъре с летви 23/23мм конструкцията се оказа достатъчно стабилна и значително по-лека от оригинала (изработен от 18мм ПДЧ). Редактирано Юни 16, 2009 от alxlz Цитирай
Recommended Posts