dark_row Публикувано Юни 4, 2009 Публикувано Юни 4, 2009 Здравейте! Искам да задам няколко въпроса...принципно мога да ви разкажа някаква сърцераздирателна история за това как като малък съм паднал в касата и сега имам нужда да свиря на барабани за да поддържам силите си на пауър рейнджър, ама това не е много вярно. Просто искам да свиря на барабани...навил съм си го на пръста, а попринцип съм голям инат...досега два пъти съм "свирил" и мога да кажа че доста ми прилегнаха (започнах да "свиря" сравнително добре...), освен това често свиря на тарамбука, която ми се отдава (без учители и четене в интернет, сорта...). Та идеята е, че искам да се пробвам с барабаните, харесват ми... Изчетох доста по темата...от сетове, кожи, през техники на свирене та чак до болестите от преуморяване... Стигнах до извода, че най-важното в началото е учителя. Да, но тъй като родителите ми не са много отворени към идеята да се занимавам с това, финанси за учител нямам...а уроците по барабани искат доста финанси. Мога да събера пари за сет, дори за няколко начални урока при учител, с цел да схвана стойката и основните неща, а след това сам да се уча. НО - първо, как да намеря такъв учител в Плевен, второ - за колко време горе-долу той ще успее да ме научи на тези основи, нужни ми за по-нататъшна самостоятелна подготовка? Да приемем че вече знам стойката и основите - трябва да тренирам - Дайте идея, къде точно мога да свиря...мислех да наема гараж. Но тук гаражите, които се отпускат под наем са по много в едни огромни празни и тъмни коридори, докато свиря всичко ще се чува навсякъде, което въпреки, че е гараж, е досадно за повечето хора. Как мога да предтвратя момента с многото шум или къде мога да свиря, ако не в гараж? Цитирай
niacin Отговорено Юни 5, 2009 Отговорено Юни 5, 2009 Първо - спокоойййнноооо! Всичко по реда си. За първа стъпка - днешно време е много по-лесно. Поръчваш от eBay (не от Amazon) "JoJo Mayer - Secret weapons for the modern drummer - A guide to hand technique". Виж видео линк . Идва за 8 дни от Англия и струва 19 паунда. Най-доброто образователно видео за 2008 - Modern Drummer Awards 2008. Излишно е да ти казвам колко безценно е, ако искаш да свириш с правилна постановка и без излишни усилия. За да правиш упражненията ти е необходим само пад. Оттам насетне - или тръгваш на уроци/читалище или поръчваш още уроци и книги или гледаш клипове по youtube. Но лесен и евтин начин няма. И най-важното - много слушане на музика. Аз като малък първите барабани си направих сам от кашони и столове. Сега вече барабаните са много по-евтини. (чинелите обаче са скъпи). Успех Цитирай
dark_row Отговорено Юни 7, 2009 Автор Отговорено Юни 7, 2009 Благодаря за отговора! Но всъщност, един от основните ми въпроси беше за мястото...нямам никаква идея къде мога свиря...дори и в гараж мисля че ще преча... Цитирай
just_drummer Отговорено Юни 8, 2009 Отговорено Юни 8, 2009 Благодаря за отговора! Но всъщност, един от основните ми въпроси беше за мястото...нямам никаква идея къде мога свиря...дори и в гараж мисля че ще преча... Има няколк идеи за мястото. 1-о електронни барабани. Аз лично не ги харесвам много, НО за упражнения вкащи (апартамент, къща) са идеални.Това е по-скъпия вариант. 2-о ако искаш само да се упражняваш само за постановка на ръцете и ако мислиш,че нямаш излишни пари за практис кит, взимаш един доста дебел речник, книга и т.н. и почваш яко циклене. Звучи безумно и даже глупаво, НО аз парвата година докато бях на учител и учех само соло барабанче така съм се упражнявал, защото съм в апартамент и няма как да млатя. 3-о във форума има един пич, барабаниста на Psycho Might Go, ако не се лъжа той е от Плевен, та можеш него да питаш къде евентуално можеш да се упражняваш на сет. Дани му е името. Всеки ден е във форума. Ще го познаеш. Не знам дали съм ти бил полезен, но изразих мнение просто Цитирай
A-L-A-D-I-N Отговорено Юни 9, 2009 Отговорено Юни 9, 2009 'dark_row' родил си се на правилното място щом си в Плевен,мисля че едвали има друг провинциален град с толкова много барабанисти пекусионисти и тн на куп. Отиди до музикалното училище и питай даскала по барабани там,дори и да ти откаже ще те насочи към някой,не би трябвало да имаш никакъв проблем с намирането на учител. Това е както на първо време. Цитирай
dark_row Отговорено Юни 14, 2009 Автор Отговорено Юни 14, 2009 Ще пиша ЛС на барабаниста от Psycho might go... И само да попитам, как варират цените за уроци по барабани? Цитирай
Recommended Posts