zazz Публикувано Юни 3, 2009 Публикувано Юни 3, 2009 (Редактирано) Понеже в момента мутирам пеенето ми е много трудно.Справям се чрез Стрепсилс,ментови бонбони или лукчета,малко разпяване и малко дране в стил блек метъл(да не ми се обиждат феновете на най-екстремната музика) .След това всичко е ОК!Ако имате още съвети за поддържане на гласа през този период-това е мястото. Редактирано Юни 3, 2009 от zazz Цитирай
Felth Отговорено Юни 3, 2009 Отговорено Юни 3, 2009 Човек, когато ми мутираше гласа, пеех в един хор и тогава диригентката ме посъветва да дам почивка на гласа си, защото не само че не съм пълноценен за хора но и за себе си, след известно време пак бях на линия. Не искам да те плаша, но може би за малко ще е най-добре да се пазиш и да не пееш или де да знам поне да си пазиш гласа и да не го товариш много. Все пак мутацията не е толкова за дълго, а гласът ти е за цял живот. Бе най-добрия вариант е да говориш с педагог или даже с учител по пеене в училище, все пак ще му се е налагало да работи с мутиращи гласове и ще те посъветва най-добре как да постъпиш. А и гласът ти се променя през този период и може да преминеш от една гласова партия в друга след като мутирането отмине. Цитирай
Recommended Posts