Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

http://prikachi.com/images.php?files/883414k.jpg

Може ли някой да ми каже каква е тази китара?Защото я имам същата на тавана но е цялата разпочупена и сега случайно намерих тази снимка в нета и ми дойе на ума да ви попитам що за чудо е това?

Отговорено

Скивай само кво пише за нея:

""Orfeus" е била популярна марка през 70-те в комунистическа Европа. Китарите "Orfeus" са били много по-добри от Съветските талпи, но много по-слаби от германските "Musimas" от същия период. На китарата има лого "Gibson" написано на кирилица.

Логото: "Djipson" е написано на кирилица, обградено от точки, подредени в правоъгълник. Точките са с размер около 5 мм всяка. На главата има логото "Orfeus".

Orfeus Gibson е с една от най-хубавите сънбърст окраски които съм виждал.

Характеристики:

тяло: кухо, шпертплат

гриф: лепен, 20 прага

магаренце: от две части, нерегулируемо"

Отговорено

Свирех на такава в самото начало като почвах... Оригиналното магаре наподобява TOM бридж :punk_guitar: Грифа е с радиус - нещо нечувано :hooray: Вадеше мазен тон с тия f образни дупки .....

Отговорено

Ей ама аз имам такава. Пооправих я тъкмо и взех ,че си купих Ибанез. Ся трябва да е у мазето бутната зад един бидон. :thumbs_up:

Отговорено

Е, пусни я тук за подаряване, има деца, на които им се свири, пък родителите им са решили, че видиш ли "нямат музикален слух", пък от мен имаш една бира.

Отговорено
  dean_dime написа:
Ей ама аз имам такава. Пооправих я тъкмо и взех ,че си купих Ибанез. Ся трябва да е у мазето бутната зад един бидон. :girl_witch:

Да бе вярно, защо не я подариш на някой дето му се свири. Не е лошо в тая държава да се научим на великодушие. Някой яко запален, който няма N на брой лева за китара би и се зарадвал.

Разбира се, китарата си е твоя и ти си знаеш какво е най-добре да правиш с нея.

Отговорено

Не мисля че ще има полза от нея, защото вади повече брум отколкото тон. Единия адаптер и 1 или 2 потенциометъра са прецакани, а също и "великите" ключове дет съм и сложил ( Стагг ) хич не държат.

:)

Не съм я хвърлил у камината само от сантиментална стойност (1-ва китара все пак). :greenball:

• 4 weeks later...
Отговорено
:greenangel: мойта кремона ми я дадоха фрее :hysterical: (party) и в началото (преди около 10 месеца) мислих, че е някакво чудо. Истината е, че не е, но т'ва го знаят всички и чак сега забелязвам, че е било някаква традиция на Kremona и Орфендърите да правят отвратителни грифове половин окръжност.
Отговорено (Редактирано)
  Петьо Бояджиев написа:
ORFEUS Джипсон :butcher:

Уааааааахахахахааааа, Пич, аз мислех, че се майтапиш! :)

Еидт:

Иначе, май е Орфей наистина... ...

Редактирано от Jorko_Beliata
Отговорено

хаха ебаси якото....

е тфа вече ме разби... :)

^ а междудругото на втория link дето си го дал на тая китара на пише джипсон ..... или аз не го видях....

и не ми се иска да знам какво му се е случило на тоя ключ .... малееее

хахах

първото изречение е: "Singing like Orfeus or barking like a beaten Bulgarian dog...? " :butcher:

OMFG