Lifefeast Публикувано Май 25, 2009 Публикувано Май 25, 2009 Принципно имам акустична китара ама не свиря на нея и мисля да си земам нова , електрическа , и се чудя има ли разлика в електрическата и Електро Акустичната китара в самия звук който изкарват,ако има бих искал малко информация(коя е по добра?) и съвети какво да правя моля ви .. искам да имам някакъв инструмент , след като съм вокал.. Цитирай
Malcolm_Young Отговорено Май 25, 2009 Отговорено Май 25, 2009 Здравей! Електро-акустичната можеш да включиш към усилвател.За ефекти не съм сигурен точно,но за разликата между звук на електроакустична и акустична не мисля,че има някаква съществена разлика.Можеш да си купиш електрическа и като си купиш един специален ефект (който не е доста евтин) можеш да имитираш звука на акустична. Може да съм допуснал грешки,за което се извинявам Отскоро свиря (от 1 година) и досега само с това мога да ти помогна. Поздрави! Цитирай
Victoroth Отговорено Май 25, 2009 Отговорено Май 25, 2009 Има огромна разлика . Но все пак прецени сам : Електро-акустична : http://www.youtube.com/watch?v=xXv7EIaYr8U Електрическа : Колегата горе е прав, може да се имитира звука на акустичната китара през ефект, но знай че той никога няма бъде същия ако свириш с акустична/електро-акустична. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Май 25, 2009 Отговорено Май 25, 2009 (Редактирано) ...но за разликата между звук на електроакустична и акустична не мисля,че има някаква съществена разлика..... За електроакустична и акустична може да се въведе някакво подобно допускане, но разликата между ел. китара и електроакустична китара е голяма. Всъщност е необходимо да кажеш за каква китара говориш. Под електроакустична, предполагам имаш предвид китара с вид на акустична китара(класическа, с найлонови струни или "уестърн" - dreadnought китара с метални струни), но такава, която има пиезо звукоснемател и може да се включва към усилвател. Под електрическа китара най-вероятно имаш предвид solid body - с тяло от плътно дърво, а не hollow body - електрическа китара, която има кухини - така познатата у нас "джаз китара". В такъв случай разликата е ОГРОМНА - електроакустичната китара звучи в общи линии като акустична(уестърн или класическа) ктиара, но може примерно да се включи към пулт/усилвател, и да се спести нуждата от озвучаване с микрофони по участия, макар, че ефектът не е съвсем същия. Електрическата китара(solid body) е инструмент, коренно различен по звучене, начин на звукоизвличане и свирене и т.н. Двете китари не са взаимнозаменяеми нито като техника на свирене, нито като звучене, а с определени условности може да се каже и че са предназначени за изпълнение на различен репертоар. ПС: В примера с ел.китара, който ти дадоха горе, китарата свири само единия глас, а другата(втория глас) вече е записана. Освен това, там е ползван ефект "дисторшън", който променя звука на китарата драстично. Иначе готино клипче на музиката от "Конникът и звездните шерифи" . Ето ти пример с по-чисто звучаща електрическа китара: http://www.youtube.com/watch?v=IszurMQEZKM Разбира се, различните електрически китари имат известни разлики в звука също. Иначе няма "по-добър" тип китара - просто са различни. Редактирано Май 25, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
Lifefeast Отговорено Май 25, 2009 Автор Отговорено Май 25, 2009 еми благодаря но аз незнам още към какъв стил се ориентирам , поп или рок , обичам рок но трябва да пея поп защото влизам в музикалното у варна с поп и джаз пеене ... Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Май 25, 2009 Отговорено Май 25, 2009 В пеенето има много индивидуалност. А рока също е популярна музика. Така, че поп пеенето не изключва рок пеенето. Цитирай
Recommended Posts