Angry Samoan Отговорено Декември 3, 2004 Отговорено Декември 3, 2004 И Paul McCartney не е знаел нотите като е почвал да свири с Beatles, a за завъшване на музикална академия или консерватория и дума да не става, но въпреки това е написал едни от най -великите композициии в съвременната музика. Същото се отнася и за John Lennon, Jimmi Hendrix, Kurt Cobain, Pink Floyd и мн. др. И Kurt Cobain може да не е бил най-най-техничният китарист, както стана дума в една друга тема , но със сигурност е написал едни от най-великите песни в съвременната музика. Така че това че нямаш музикално образование или 10 г. опит не означава, че не трябва да се занимаваш с музика. Едно е да си добър изпълнител, друго е да създаваш музика, да имаш някакви идеи и да го правиш за удоволствие. A тези хора и групи, изброени по-горе , са написали със сигурност едни от най-оргиналните и най-слушаните композиции в на 20 в. Цитирай
Fenix Отговорено Декември 4, 2004 Отговорено Декември 4, 2004 ... айде отново!!! ... или на чист БЪЛГАРСКИ: Here We Go Again!!! И аз отново: Цитирай
nio Отговорено Декември 4, 2004 Отговорено Декември 4, 2004 теорията дава много повече от колкото си мислите друзя.... (бахти кви некадърни емотикони има тоя форум, сложете малко повече) Цитирай
Boyan Отговорено Декември 5, 2004 Отговорено Декември 5, 2004 :read: Глейте са: Аз викам от името на форума да се направи подписка да се закрият и консервата, и всякакви музикални училища, школи, т.н., па да я носиме на министеро; а даскалите по музика и секви там професори да се пратят в Белене да чукат камънье. Ма верно бе, за какво са - само кльопат държавната пара и полза - никаква. Промиват мозъците на ученици, студенти и прочие балъци (които иначе биха били едни прекрасни необразовани хора с непромит мозък) --излизат оттам и после не стават за нищо - ни могат да свирят, ни да пеят. Добре, че има и такива, дето се усещат овреме и отдалеч обикалят подобни заведения, пък светват и другите. Музика не трябва да се учи бре, хора, тя се усеща тая работа. Циганин с музикално образование да не би да има? Ама как бичат сола - не е истина! Който има талант - за 1-2-3 години вече си е зрял музикант, кво пък толкоз - да не е няква голяяма сложнотия. Колкото повече учиш, толкоз по - назад отиваш и се по - тъп ставаш. Ама то не само за музиката - за сичко . Да нема никво образование вече! Нъл тъй, а... :guitar: Цитирай
IvanDTr Отговорено Декември 5, 2004 Отговорено Декември 5, 2004 И Paul McCartney не е знаел нотите като е почвал да свири с Beatles, a за завъшване на музикална академия или консерватория и дума да не става, но въпреки това е написал едни от най -великите композициии в съвременната музика. Същото се отнася и за John Lennon, Jimmi Hendrix, Kurt Cobain, Pink Floyd и мн. др. И Kurt Cobain може да не е бил най-най-техничният китарист, както стана дума в една друга тема , но със сигурност е написал едни от най-великите песни в съвременната музика. Така че това че нямаш музикално образование или 10 г. опит не означава, че не трябва да се занимаваш с музика. Едно е да си добър изпълнител, друго е да създаваш музика, да имаш някакви идеи и да го правиш за удоволствие. A тези хора и групи, изброени по-горе , са написали със сигурност едни от най-оргиналните и най-слушаните композиции в на 20 в. Ша прощавате, обаче в света нема случайни неща! И Paul McCartney и John Lennon са учили композиция и музика при професор Надя Буланже, която е била най-големия корифей по това време в света. И това става веднага, след като продуцент им става един от най-големите продуценти на света - George Martin. А пък ако смяташ, че циганското свирене е музика, то според мен имаш много ниски критерии. "Свренете" на един циганин "музикант" не може да се нарече свирене. Пасажите са им замазани, поради невъзможност да ги изсвирят, никаква фразировка, това е занаятчийство, а не свирене! Цитирай
Steve_Vai Отговорено Декември 5, 2004 Отговорено Декември 5, 2004 :read: Глейте са: Аз викам от името на форума да се направи подписка да се закрият и консервата, и всякакви музикални училища, школи, т.н., па да я носиме на министеро; а даскалите по музика и секви там професори да се пратят в Белене да чукат камънье. Ма верно бе, за какво са - само кльопат държавната пара и полза - никаква. Промиват мозъците на ученици, студенти и прочие балъци (които иначе биха били едни прекрасни необразовани хора с непромит мозък) --излизат оттам и после не стават за нищо - ни могат да свирят, ни да пеят. Добре, че има и такива, дето се усещат овреме и отдалеч обикалят подобни заведения, пък светват и другите. Музика не трябва да се учи бре, хора, тя се усеща тая работа. Циганин с музикално образование да не би да има? Ама как бичат сола - не е истина! Който има талант - за 1-2-3 години вече си е зрял музикант, кво пък толкоз - да не е няква голяяма сложнотия. Колкото повече учиш, толкоз по - назад отиваш и се по - тъп ставаш. Ама то не само за музиката - за сичко . Да нема никво образование вече! Нъл тъй, а... :guitar: пълни глупости! 1во иронията ти съвсем не е на място и 2ро - да, необходимо е доста време един музикант да се оформи като такъв. Опитът играе най-важна роля, защото синтезира в себе си не само кухата теория,а практиката и не просто знанието а познаването на нещата! Абсолютно нищо против Консерваторията нямам, оттам са излезли редица страхотни музиканти, които радват не само БГ, а и световната сцена. Но научаването, зазубрянето на една прекрасна книжка, каквато е примерно "Хармония" на Парашкев Хаджиев, няма да ти даде и 1/10 от знанията, уменията, увереността и опита, които ще притежава един иначе (според теб) необразован младеж/девойка ( :green: )! Самоуки музиканти има много, академични - също! Наш си е избора какви да сме! А на изказвания по отношение смяна името на форума и гавра с присъстващите в него лица, ще цитирам уважаемата ми баба : "Като не ти харесва, кой те кара да четеш?!?" Хайде със здраве! Цитирай
Boyan Отговорено Декември 5, 2004 Отговорено Декември 5, 2004 @STEVE_VAI Нинко, недей тъй бе! Нали тъй искате да е, кво толкоз ... Тъй излиза, като се чете темата -без образование я какви постижения се получават, и то в световен мащаб. Образованието задръства, значи - не трябва. -Що да не ми харесва, напротив - интересно ми е, даже много. -И къде пък пише да се сменя името , аз ли съм го казал? ........... Айде и ти със здраве ! :hello: Цитирай
Recommended Posts