tecs Публикувано Октомври 25, 2005 Публикувано Октомври 25, 2005 Значи чудех се в кой раздел да го пусна - Вокал или Китара, но явно проблема е повече с китарата... значи когато пея и свиря дадено парче (нямам в предвид да блъскам акорди, а за сола или арпежи) едновременно, пеенето ме разконцентрира тотално и цялото свирене отива по дяволите... ако се опитам да се го изсвиря забравям за пеенето и пак прецаквам свиренето някой има ли идея как да си подобря синхрона и изпълнението на пеене/свирене ? Цитирай
the_gorer Отговорено Октомври 25, 2005 Отговорено Октомври 25, 2005 Мда, свирене му е майката. Недей да работиш върху синхрона, а по скоро само върху китарата, докато започнеш да си свириш нещата машинално и без мислене. После просто си изпей партията отгоре. Цитирай
black_waltz Отговорено Октомври 25, 2005 Отговорено Октомври 25, 2005 Мда, свирене му е майката.Недей да работиш върху синхрона, а по скоро само върху китарата, докато започнеш да си свириш нещата машинално и без мислене. После просто си изпей партията отгоре. да, трябва да знаеш парчето перфектно, дет се вика с затворени очи да можеш да го свириш, без да се замисляш ни най-малко, тогава и пеенето няма да ти е проблем Цитирай
spotlight_kid Отговорено Октомври 25, 2005 Отговорено Октомври 25, 2005 Както каза Алекси..тряа да знаеш парчето като програмата на Спайс Платиум..и тогаз си стържеш и си пееш с кеф Цитирай
Rimo Отговорено Октомври 25, 2005 Отговорено Октомври 25, 2005 То май няма к'во повече да се каже по темата свирене и т'ва е :guitar: Цитирай
tupoto kopele Отговорено Октомври 26, 2005 Отговорено Октомври 26, 2005 Както каза Алекси..тряа да знаеш парчето като програмата на Спайс Платиум..и тогаз си стържеш и си пееш с кеф хахахахахаха Цитирай
Begemot Отговорено Октомври 26, 2005 Отговорено Октомври 26, 2005 Има много видове памет и една от тях е физиологичната. Тя е тази която ти запомня техниката на свирене и заради която е необходимо да започнеш с правилна такава, за да е качествен записа На същото място трябва да плякнеш и солата, за да можеш да пееш и свириш едновременно и само пиленето му е мамата. Цитирай
Bleys Отговорено Октомври 26, 2005 Отговорено Октомври 26, 2005 Нарича се всъщност мускулна памет Цитирай
t-rex Отговорено Октомври 26, 2005 Отговорено Октомври 26, 2005 няма значение колко бъркаш докато репетираш. просто търкай парчето и в един момент ще се избистри и ще го засвириш както трябва. сега, не знам колко ще е дълъг при теб тоя момент но пробвай. при мен се получава някъде скед 8-10 изсвирване и след това вече всичко е ок. но истината е че става само с повторения. не се изисква талант а труд. аре успех Цитирай
NitroBGA Отговорено Октомври 26, 2005 Отговорено Октомври 26, 2005 (нямам в предвид да блъскам акорди, а за сола или арпежи) Ти какво искаш да стане от теб ? Нормално е да НЕ можеш да свириш арпежи и едновременно с това да пееш, за сола да не говорим. Пък и няма смисъл. Не можеш да се отдадеш и на двете. Едното ще е машинално (за това говориха) и то ще е пеенето, защото не знам някой да прави сола машинално. Емоционалност трябва да има във всичко. Пеене - акорди. Сола - друг пее. Не се сърдете за мнението. Цитирай
Begemot Отговорено Октомври 26, 2005 Отговорено Октомври 26, 2005 Да, наистина. Ми то Солата затова се наричат сола, щото са водеш елемент в дадения момент от песента. Цитирай
Mephistofel Отговорено Октомври 26, 2005 Отговорено Октомври 26, 2005 @the gorer,сега очаквам да посочиш Мухамед от Necrophagist! Цитирай
tecs Отговорено Октомври 26, 2005 Автор Отговорено Октомври 26, 2005 (нямам в предвид да блъскам акорди, а за сола или арпежи) Ти какво искаш да стане от теб ? Нормално е да НЕ можеш да свириш арпежи и едновременно с това да пееш, за сола да не говорим. Пък и няма смисъл. Не можеш да се отдадеш и на двете. Едното ще е машинално (за това говориха) и то ще е пеенето, защото не знам някой да прави сола машинално. Емоционалност трябва да има във всичко. Пеене - акорди. Сола - друг пее. Не се сърдете за мнението. Gary Moore... ай да не си говорим ... със сигурност има супер много парчета дето например цялото парче е соло ( Dire Straits - Sultans Of Swing, или други техни парчета...) и си пее пича... Eagles се сещам също... абе има много парчета такива и не е невъзможно като да свириш на саксофон или хармоника и да пееш едновременно ... Цитирай
Recommended Posts