UglyGuitar Публикувано Май 10, 2009 Публикувано Май 10, 2009 Решил съм да си взема някой от следните басове CORT ACTION -A BASS; CORT ARTISAN C4 или C4H Та питането ми е къде в София може да се пробват ( в кой магазин ги има ) и дали някой знае каква им е цената в момента в България. И още един въпрос, кое е по-добре Махагон или Агатис ? Щото съм доста куц от към дърветата Ще съм благодарен ако някой ми отговори Цитирай
Demiurg Отговорено Май 10, 2009 Отговорено Май 10, 2009 http://pro-technica.com/manufacturer.php?cCat=&manf=116 Динакорд ги продават, но какво имат в наличност- не знам. Обади се и питай. Artisan е май най-високата серия басове на Корт, но като гледам, Динакорт внасят най-евтините им модели, така че не бих ти дал съвет. Цитирай
UglyGuitar Отговорено Май 10, 2009 Автор Отговорено Май 10, 2009 Благодаря за отговорите, ще се обадя тия дни да питам. А какви точно са разликите в махагона и агатиса ? Цитирай
IgniteAll Отговорено Май 10, 2009 Отговорено Май 10, 2009 Ами има голяма разлика. Плътност, тежест. Агатисът е по-лек от махагона и ако има нещо, което най-много мразя е баса да е небалансиран като тежест, което уморява ръката. Махагонът за мен е класическо дърво за изработка на бас китари, което придава едно звучене, което лично аз търся в един инструмент. Затова и моят съвет към теб е махагон. Агатисът е компромис, въпреки че от изчетеното дотук се оказва, че има и добри китари и басове направени от този тип дърво, но е рядкост. Ще си позволя да цитирам съфорумник, който извади едно сравнение за агатиса като материал за музикални инструменти: Evtim Djerekarov: Агатисът(agathis) е азиатско дърво, което е меко и от гледна точка на тона(според моите прослушвания) е евтина имитация на нещо средно между махагон, елша и липа - има малко по-плоския тон на липата, но пък за сметка на това е малко по-незвънлив като махагона и елшата - не е върха на трагедията, но не мисля, че може да се сравнява с обичаните дървета. Успех в избора! Цитирай
Recommended Posts