jeremy Публикувано Октомври 23, 2005 Публикувано Октомври 23, 2005 Здравейте! Моля за помощ от по-компетентните. Искам да си правя студио и съм отворен за съвети относно какви рекордери да си взема.Става въпрос за Аудио/Миди Интерфейсовете с които ползаш харда на компютъра и работят с Кюбеис или Нуендо.Искам да записвам барабани и това според мен е наи-големия проблем.Моля дайте ми някакъв съвет.Например мога ли да ползам този модел на Таскам? http://www.tascam.com/Products/FW-1884.html ако можете ми препоръчайте някой друг подобен а ако някой ползва друг продукт нека ме светне. Благодария предварително! Цитирай
Fortissimo Отговорено Октомври 24, 2005 Отговорено Октомври 24, 2005 ами смяташ ли че някой ще ти отговори на този въпрос. Като за начало почети за записването като технологичен процес, типове микрофони, преампчета, компресори, EQ-та, монитори(ама не ТВ с кинескопи), разучи някой програма за рекорд и друга за едит. Разучи малко плъгинчета и т.н. И не на последно място колко пари си нагласил , студио с 500-600 лв не стаффаааа. Цитирай
!draka! Отговорено Октомври 24, 2005 Отговорено Октомври 24, 2005 Погледни това http://www.musiciansbuy.com/ROLAND_VS2000CD_WORKSTATION.html Цитирай
Fortissimo Отговорено Октомври 24, 2005 Отговорено Октомври 24, 2005 ако го имаш ,доволен ли си. ако не - не предлагай неща които дори не си виждал на живо. Цитирай
!draka! Отговорено Октомври 25, 2005 Отговорено Октомври 25, 2005 ако го имаш ,доволен ли си. ако не - не предлагай неща които дори не си виждал на живо. Момчето пита и аз му предлагам някакъв вариянт. А ти, след като си виждал толкова много неща "на живо",вземи да му обясниш за типове микрофони, преампчета, компресори, EQ-та, монитори(ама не ТВ с кинескопи) и му предложи нещо по кадърно . Може и другите да научат нещичко Хаде не бъди егоист Цитирай
jeremy Отговорено Октомври 25, 2005 Автор Отговорено Октомври 25, 2005 здрасти пак . Fortissimo мислисш ли че сум просто зарибен и просто се чудя какво да попитам.наясно съм с някои неща които според мен са важни.не мисля да изреждам както ти си направил .незнам дали се заяждаш или просто си бил в кофти настроение?! Така,просто искам някой ако разбира да ме насочи за де не се набутам. Нали за това е този форум?! Fortissimo-това за мониторите не е много смешно ! Цитирай
LichoMusic Отговорено Ноември 1, 2005 Отговорено Ноември 1, 2005 Предполагам,че имаш за сега поне компютър??? MBox-2 на "Digidesign" / Хардуер и Софтуер в едно / E-mu XBoard-49 / Миди клавиатура / AKG K271 S / Слушалки / Много е важно какво искаш да записваш в това студио??? Ако това поне напишеш може да ти дадат по-точни варианти! "Digidesign" е системата! "Neumann" ти е микрофона! "Genelec" са ти мониторите! "AKG" са ти слушалките! И от тук нататък всичко е в твоите ръце!!! :guitar: :guitar: :guitar: :guitar: :guitar: 0888 936291 LichoMusic@abv.bg Цитирай
Fortissimo Отговорено Ноември 2, 2005 Отговорено Ноември 2, 2005 MBox - що? Neumann - много пари. Може и Браунер или пък Телефункен - още повече пари. GENELEC 1036- ухаааааааааааааа , ама може и с Мънро или Липински(мечтиии). Слушалки може и GRADO RS1 Цитирай
NessoR Отговорено Ноември 2, 2005 Отговорено Ноември 2, 2005 Въпроса ти е зададен сбъркано, но ако съм схванал правилно... Аз исках да взема FW-1884 ...незнам от къде си чул за този модел преди година коментирах темата в нашия форум .... Това е евтин и многофункционален вариант, който не се произвежда в Европа само в САЩ та за да ти дойде до тук цената става с 1000лв повече. Внасят го Динакорд България ЕООД. 24бита /96килохерца с сравнително добри преампове. Мисля че е едно много добро решение особено ако ползваш CUBASE, NUENDO и т.н с 2 думи СТАВА! Има удобни миди контролери и моторизирани фейдери. Човек който е работил с него е доволен! Успех и нека да знам ако си си го взел или взимаш? Цитирай
LichoMusic Отговорено Ноември 3, 2005 Отговорено Ноември 3, 2005 MBox - що?Neumann - много пари. Може и Браунер или пък Телефункен - още повече пари. GENELEC 1036- ухаааааааааааааа , ама може и с Мънро или Липински(мечтиии). Слушалки може и GRADO RS1 Може би нещата ще му се изяснят, ако уточни какво студио иска да прави и колко пари може да похарчи??? А иначе варианти-Милион! :guitar: :guitar: :guitar: :guitar: :guitar: 0888 936291 LichoMusic@abv.bg Цитирай
Fortissimo Отговорено Ноември 3, 2005 Отговорено Ноември 3, 2005 ами що си оставяш постоянно телефона.странно ми е. просто питам Цитирай
LichoMusic Отговорено Ноември 3, 2005 Отговорено Ноември 3, 2005 ами що си оставяш постоянно телефона.странно ми е.просто питам По навик! :guitar: :guitar: :guitar: Цитирай
jeremy Отговорено Ноември 15, 2005 Автор Отговорено Ноември 15, 2005 Благодаря ти NessoR ! Ти май единствен си прочел какво съм написал ........ това исках да чуя. Сега имам и друг въпрос. за колко пари мога да си взема ей това http://www.m-audio.com/products/en_us/Delta44-main.html Цитирай
!draka! Отговорено Ноември 15, 2005 Отговорено Ноември 15, 2005 (Редактирано) Сега имам и друг въпрос.за колко пари мога да си взема ей това http://www.m-audio.com/products/en_us/Delta44-main.html http://www.musicstorekoeln.de/en/global/0_...musicstore.html Редактирано Ноември 15, 2005 от !draka! Цитирай
Recommended Posts