Jump to content
Българският форум за музиканти

Хмм нещо като Black Metal?


Recommended Posts

http://www.4shared.com/file/103431301/e3ba7fa2/BLACKKK.html ... Ами ето това е моето творение. Музика изцяло моя,записани от мен са повечето от китарите (то ще си проличи кое). Върти се към блек или поне на мен на това ми мяза въпреки,че има и други елементи. Имам много забележки към себе си (оправдавам се предварително) , но мисля,че за нахвърляне на идеи и рифове е добре. :godbless: ... Чакам критиците да продумат :godbless::)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ъм, прилича доста на индъстриъл на места. Живата китара много точно е изсвирена. Трябвало е и гитор про звуците да ги изсвириш, защото доста добре свириш на китара в тоя стил. Идейно е парчето, макар все още да си личат отделни стилове в него. С интерес чакам още такива, само поотделио време и гитар про звуците ги прави по възможност с живо свирене или с читави VSTi. Предполагам работиш така, защото не си разучавал(а) програми за смесване и звукосапис, но си личи че правиш такива все пак. Обърни внимание и на панорамния баланс на иснтрументите, ляво, дясно, център, като избягвай да слагаш точно в центъра или ако слагаш в центъра им прави лек експандер, но това пак си зависи от стила, аранжимента, много неща. Живата китара звучи много приятно, макар че също трябва да я поошлайфваш с еквалайзери поне. И я записвай два пъти, това което свириш като ритъм. Тя сега е в роля на бас, който така или иначе е леко вляво.

 

1-во основно правило: трябва звука на барабаните да е възможно най-добре, предвид техниката която ползваш вкъщи (комп и слушалки или настолни комп говорители, е доста трудно), но гледай да използваш сносни VSTi като Addictive Drums, EZDrummer, Jamstix или Steven Slate (неговите семпли няма да ги намериш обнародвани обаче, все още) или ако имаш място BFD exPansion или Superior Drummer 2.0 с гигабайтовите добавки за чинели, каси, снеъри. отдели голямо внимание на касата и снеъра, чинелите не ги дърпай напред, така че да ги чуваш ясно, те са силни и без това.

 

2. Ако искаш само една китара да имаш като звук ѝ слагай експандер задължително или кросоувър на ниски и високи. Има такива VST ефекти. Да се отвори, както се казва. В другия случай просто ѝ прави някакъв амп симулатор и много фин ревърб, МНОГО фин, колкото "да отвори" пак. Знам, че на думи е по лесно, отколкото като седнеш да го правиш, но така е. Лесно няма.

 

3. Конкретно за някои звуци (тези от гитар про-то в случая) можеше да ги направиш на клавирни или нещо от сорта, но това вече ти си решаваш как да е като аранжимент.

 

4. Пускай още парчета! :)

 

Любоптино ще е да се види и чуе развитието ти, пък дано и в някво демо студио-репетиционна да запишеш с банда някой ден.

Редактирано от Kurt Uvash
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо благодаря за мнението и съветите :godbless: . Гитар про звуците ги има,защото честно казано вчера се захванах да записвам,а ме домързяда науча отделни партии които не знаех - не,че не мога да ги изсвиря. Барабаните са с EZ drummer , а иначе цялата работа е сглабяна на Reaper. Доста знания ми липсват относно смесване и мастериране,но има време да се понауча :) ... Аз банда имам,но за момента нещата са в застой :godbless: . Мерси за пожеланията :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.