krisinox Публикувано Май 4, 2009 Публикувано Май 4, 2009 На 13год. съм. Левак, момче Имам голямо желание да се запиша да се уча да свиря на акустична китара. Тази тема я пиша, ако не ви мързи, да ми предложите китари, подходящи за мен Нямам никакъв опит в китарите, но искам да се науча. Не познавам много хора, които свирят на китари. Затова питам вас Цитирай
krisinox Отговорено Май 4, 2009 Автор Отговорено Май 4, 2009 (Редактирано) Левичар,а не левак приятелю Благодаря за поправката, но аз не търся спам, а отговор на въпроса ми Редактирано Май 4, 2009 от krisinox Цитирай
sasoh Отговорено Май 4, 2009 Отговорено Май 4, 2009 (Редактирано) Почни с нормална китара, с която свирят хора с доминантна дясна ръка, няма значение, че си левичар (вероятно тук някой може да се закачи, но всъщност няма значение с коя започваш), а и по-нататък ще ти е трудно да си намериш сравнително евтин инструмент. 14/88 Редактирано Май 4, 2009 от sasoh Цитирай
Dread Отговорено Май 4, 2009 Отговорено Май 4, 2009 Подходяща китара за теб има - всяка добра китара, фундаменталният въпрос обаче е с колко пари разполагаш ? Цитирай
krisinox Отговорено Май 4, 2009 Автор Отговорено Май 4, 2009 Забравил съм да спомена- извенете. Разполагам с пари от сорта 100-120лв. По-точно разполагам с повече пари, но мога да отделя толкова за китара Цитирай
Dread Отговорено Май 4, 2009 Отговорено Май 4, 2009 Има такива китари, да, помоли някой, който разбира да ти я подбере. Цитирай
krisinox Отговорено Май 4, 2009 Автор Отговорено Май 4, 2009 (Редактирано) Точно, аз моля вас Аз не знам много много хора, които да ми помогнат. Вие сте разбирачите, на вас се крепя Редактирано Май 4, 2009 от krisinox Цитирай
Icarus Отговорено Май 4, 2009 Отговорено Май 4, 2009 Здрасти! Така или иначе китарата трябва да е левичарска - долното магаре си има определен наклон и дължината на струните е различна, така че ако просто се обърнат струните, ще фалшивее и ще дразни дори неопитно ухо. Нът-ът също е с различни прорези за различните струни. И двата чарка може да се сменят, но си е занимавка и ходене по майстори и допълнителни разходи. Друг е въпросът дали ще се научиш да свириш с десничарска или левичарска постановка. Доста хора левичари са започнали да се учат на десничарска постановка и нямат проблеми. За толкова малко пари не се сещам конкретни модели китари, но трябва да има, няма начин. Най-доброто, което можеш да направиш, е да си намериш учител, да му обясниш как стоят нещата, и той да ти помогне при избора както на китара, така и при избора на постановката, на която ще те учи. Щото каквото и да си лафим тук само си чешем езиците. Дерзай и успех! Цитирай
Vasil Pavlov Отговорено Май 4, 2009 Отговорено Май 4, 2009 Ами, мойта първата класическа беше около 100 лева. Беше някакъв модел на Encore, в xxxx още може да ги има, ако искаш разгледай там. Впрочем не знам къде се намираш де... ако не си в София, разпитай за някой музикален магазин в твоя град. Ама не знам дали класическа или уестърн искаш да пробваш. Но подрепям горното мнение - въпреки че в музикалната история има някои известни китаристи - левичари, които са свирели на обърнати десни китари, по - добре си купи левичарска (ако ще свириш като левичар, де) Цитирай
krisinox Отговорено Май 4, 2009 Автор Отговорено Май 4, 2009 Поради вашите мнение си направих един опит. Представих си дясна китара и започнах да "свиря". Просто ръцете ми едвам се движеха Едва ли ще стане да свиря с дясна ръка. Просто няма да стане Впрочем- отивам в магазин и казвам на магазинера: -искам да разгледам вашите ляви китари. Така ли? То сигурно пише и на бележчицата де- Лява Китара Цитирай
krisinox Отговорено Май 4, 2009 Автор Отговорено Май 4, 2009 Поради вашите мнение си направих един опит. Представих си дясна китара и започнах да "свиря". Просто ръцете ми едвам се движеха Едва ли ще стане да свиря с дясна ръка. Просто няма да стане Впрочем- отивам в магазин и казвам на магазинера: -искам да разгледам вашите ляви китари. Така ли? То сигурно пише и на бележчицата де- Лява Китара Цитирай
Vasil Pavlov Отговорено Май 4, 2009 Отговорено Май 4, 2009 (Редактирано) Не знам дали пише, но си личи, че е за лява - струните са подредени като за лява Изборът ще е по - малък, но 100% трябва да имат и левичарски Редактирано Май 4, 2009 от Vasil Pavlov Цитирай
sasoh Отговорено Май 4, 2009 Отговорено Май 4, 2009 Научи се с дясна - 1) ще си спестиш много неприятности и мъки, 2) и без това лявата ръка прави повече усилие при постановката за десничари, та даже би трябвало да ти е по-лесно Цитирай
Svetoslav Valkov Отговорено Май 4, 2009 Отговорено Май 4, 2009 Аз като си поръчвах китарата поръчах и да ми обърнат струните и започнах да се уча да свиря с лява ръка(и аз съм левичар), но учителя ми предложи да пробвам да се науча с дясната ръка защото после ще ми по - лесно при купуване на нова китара, и при евентуално използване на чужда. Направих го и макар и да ми беше трудно все още бях съвсем в началото и сега свикнах така и нямам проблеми поне засега. Моят съвет е да опиташ това което ти харесва, все пак го правиш за удоволствие. Цитирай
Recommended Posts