rinti Публикувано Май 1, 2009 Публикувано Май 1, 2009 Искам да попитам понеже ми дадоха един стар български усилвател а тои има само вход с два чинча може ли да се направи кабел от голям(за китарата)жак кам 2 чинча.Взех един кабел които беше от два чинча кам два(от тв-то кам двд-то) одрязах с едната част и остана ето това- http://g.imagehost.org/view/0191/2_26 отделно изолирани червено и бяло кабелче и около тях(извън изолацията) овита някаква жичка(като шармовка незнам).Някакви идеи кое каде трябва да се запои или няма да стане или пак трябва наново кабел да започна от нищото. Поздрави и блогодаря предварително. Само бялата страна- http://g.imagehost.org/view/0295/1_38 Цитирай
Viper-X Отговорено Май 1, 2009 Отговорено Май 1, 2009 естествено че може, само не усирай оригиналния кабел, отиди в магазин за електроника и огледай за преходници а ако няма си земи чинч букса + женска аудио и си направи с 5 пръста кабел И не режи оригиналния китарен кабел!!! Цитирай
vlex Отговорено Май 2, 2009 Отговорено Май 2, 2009 Браво, пак "компетентни" отговори без капка заяждане... На чинчовете ширмовката е маса и отива на външния пръстен, а средният кабел е сигнала и отива на жилото. При китарния жак маса е най-вътрешната част (пръстен), а останалите са сигнал. в твоя случай китарата ти е моно, затова хващаш и запояваш двете ширмовки и двата сигнала от чинчовете съответно към масата на китарния жак и към върха на китарния жак и си свириш. Не мога да ти драсна схема, но тук е писано много за това, кое е маса, кое е тип на 6,3мм-овите моно жакове, така че просто потърси. Поздрави, Влад Цитирай
rinti Отговорено Май 2, 2009 Автор Отговорено Май 2, 2009 Имал си предвид че трябва да запоя червеното кабелче и неговата ширмовка горе на китарния(жак) а бялото и неговата шармовка долу.Като кабелчетат и шармовките са оплетени. Поздрави Цитирай
ludmata Отговорено Май 2, 2009 Отговорено Май 2, 2009 (Редактирано) Не е имал предвид това. Ширмовките отиват на маса и двете. Сигнлните (бял и червен) отиват на тип (сигналния на жака)... Не знам какво очакваш, но да те предупредя този вход не е предвиден за китара и няма да излезе кой знае какво... Редактирано Май 2, 2009 от ludmata Цитирай
rinti Отговорено Май 2, 2009 Автор Отговорено Май 2, 2009 (Редактирано) Блогодаря на всички за отговорите.Надявам се че сам разбрал правилно двете шармовки се запояват долу а червеното и бялото горе(кадето е активното).И знам че няма да е кои знае какво но досега свирих само на сухо така че и на това се радвам. Поздрави Редактирано Май 2, 2009 от rinti Цитирай
Nikifena Отговорено Май 3, 2009 Отговорено Май 3, 2009 понеже ми дадоха един стар български усилвател Тук не трябва да забравяме и въпросът дали китарата и усилвателят имат импедансно съгласуване? Така с тия чинчове нещата ми приличат на линеен сигнал. Ако китарата е с пасивна електроника, то това не е добро решение. Цитирай
Recommended Posts