trolla Публикувано Април 27, 2009 Публикувано Април 27, 2009 (Редактирано) Здрасти на всички От доста време се чудя дали да пусна тази тема или не ?!? Най-накрая се реших Значи всико започно още от момента когато видях B.C. Rich - Ironbird за първи път тогава си казах - " ... Трябва да я имам тази китара ..." Порзтърсих в нета цени и малко се смаях - имаше само 1 модел който беше 800 900 долара - тогава нямаше смисъл да давам толкова пари за китара ( то и ся не намирам смисъл де ) защото свирих от едва година и нямах нужда от толкова класен инструмент. ( Мамка му - скоро Б.С. Рич пуснаха доста достъпен модел - 500 лв ...... ) И понеже тук във форума имаше тема за направа на китара ( темата на the gorer ) аз се надъхах и реши да си направя копие на споменатия вече Ironbird До този момент имах китара от която реших да ползвам грифа и бриджа - останалото от китарата ( тялото, адаптерите ... ) продадох чрез форума Търсих чертеж за китарата но така и не намерих един тип от тук ми предложи да ми прати чертеж ама на мен много не ми се чакаше и взех молив и картон и прерисувах формата Не стана като реалната ( още по - добре - значчи не е копие а е уникат ) Познат на майка ми който е дърводелец изряза тялото по шаблоба който направих След това се свързах с местен лютиер ( от Пловдив ) който се нае да свърши останалата работа - да дъбае квото трябваше и да позиционира грифа и бриджа ( които имах вече от старата китара ) Като свърши тази работа аз си взех китарата за да и се порадвам малко След 1 месец пак му я дадох за да и нанесе боя Излезе ми супер евтино Дървото незнам кво е но и не ме итересува - целта не беше все пак Про инструмент Като изключим частите които имах китарата ми излезе под 300 лв с цялата работа, боята и адаптера Единстеното което не удобрявам са малко дефекти по боята и това че е само с 21 прага но въпреки това съм адски доволен Китарата вече е на повече от година и нямам оплаквания !!! За нищожните средства които съм вложил няма как да е по добра А и невярвам за тези пари да се намери нещо по - добро и на пазара Стига приказки ето да я видите първа фаза на работа (рязана от познатия дърводелец) - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=370065 втора фаза (след малко работа на лютиера) - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=370066 Ето я и в краиния и вид - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=370068 Мерси за вниманието Редактирано Април 27, 2009 от trolla Цитирай
trolla Отговорено Април 27, 2009 Автор Отговорено Април 27, 2009 хаха - тва е комплимент Мерси !!! Само да добавя Бриджа е фиксиран, а адаптера е на GuitarTech до колкото си спомням Цитирай
liquid_death Отговорено Април 27, 2009 Отговорено Април 27, 2009 Хах, готино е станало!Малко пота е позициониранстранно, ама щом така те кефи Поздравления! Цитирай
trolla Отговорено Април 27, 2009 Автор Отговорено Април 27, 2009 Благодаря ти! Относно пота - да така ми харесва и е доста удобно (поне за мен) А и е по-събрано всичко Цитирай
Harvester Of Sorrow Отговорено Април 27, 2009 Отговорено Април 27, 2009 Имам някои въпросчета. Кой лютиерът, който ти направи тялото и частите от каква китара са? Може и да качиш някои семпли. Цитирай
trolla Отговорено Април 27, 2009 Автор Отговорено Април 27, 2009 Ами семпли немога, защото ми е сток картата и е зле Лютиера незнаех дали е редно да го споменавам публично, но щом харесвате китарата значе ще му е добра реклама А кой не иска такава .... Иван Вълчинов се казва - известен е тук във Форума Ако някои иска координати - тва вече на ЛС ( тук е момента да благодаря на SomeoneElse - той ми даде номера ) Частите - демек грифа + ключовете и бриджа са от Squier Цитирай
vlex Отговорено Април 28, 2009 Отговорено Април 28, 2009 Станало е готино - кефи ме главата как е окълцана. Иначе мен ме няма много по метълските китари, ма тва не беше ли формата на сигничъра на чичо Даймбег или е по принцип на бс рич, а копелетата от dean са я копнали? Поздрави, Влад Цитирай
trolla Отговорено Април 28, 2009 Автор Отговорено Април 28, 2009 (Редактирано) Мерси ! Ами има разлики във формите, но наистина има и прилика Възможно е някоя от марките да е взаимствала от другата, но и аз незнам точно Редактирано Април 28, 2009 от trolla Цитирай
the_gorer Отговорено Април 28, 2009 Отговорено Април 28, 2009 Всички те са X-образни китари. Ironbird е по-агресивният вариант на BC Rich Stealth. Която пък е първата X-образна китара и от нея са крадени всички останали - в това число и популярният у нас Jackson Warrior. Цитирай
trolla Отговорено Април 28, 2009 Автор Отговорено Април 28, 2009 Благодаря на всички за положителните одзиви и коментари !!! Цитирай
mybata Отговорено Април 28, 2009 Отговорено Април 28, 2009 междо другото и аз съм голям фен на железната птица и мисля и ас да по4на да си правя Цитирай
trolla Отговорено Април 28, 2009 Автор Отговорено Април 28, 2009 (Редактирано) Супер Аз се замислям за втора Може заедно да работим по проектите Изцяло сам ли ще я правиш или .... ? И понеже има някои тънкости при направа на тялото ако проявяваш интерес ще те запозная с тях с най - голямо удоволствие Ама нека не е в тема Редактирано Април 28, 2009 от trolla Цитирай
mybata Отговорено Май 2, 2009 Отговорено Май 2, 2009 да изцяло сам наи вероятно само с готов гриф Цитирай
Recommended Posts