jFog Отговорено Декември 18, 2004 Отговорено Декември 18, 2004 1.Не Си Държа Китарата В Мазето Нито Си Купувам Боклучави Струни... 2.Ми Такъв Че Да Няма Вече Нещо Дето Да Не Може Да Го Изсвири На Инструмента Си,Но В Никъв Случай Не Е Задължително Да Свири Всичко Дяволски Перфектно (Поне За Мен) за Първото... може и да се потиш много докато свириш без майтап инъче не виждам причина да ти се оксидират толкова бързо струните аз второто.. например мисля че е много трудно да се пресъздаде пръднята на слона , както на китарата така и на клавира :green: :green: (бъзикам се ) Най малкото добре си го казал. п.с.Въпреки всичко Клавира няма много общо с китарата Цитирай
enuffZnuff Отговорено Декември 19, 2004 Отговорено Декември 19, 2004 целия този спор е толкова безумен . че ме навежда на мисълта , без да ме критикува някой и да си мисли че го обиждам, ама е наистина супер безумица, все едно да спорите има ли нужда от жена след като може да се оправим и сами, Тука станахме като някакви феминистки, дето защитаваме , нещо в които и самите ние не сме си убедени, аз приключвам с това, даите за друго да се говори Цитирай
Topsun Отговорено Декември 29, 2004 Отговорено Декември 29, 2004 Аз мога да ви кажа за един много добър китарист и сащевременно адски добар пианист!Човека е много напред с материала!Казва се Тони Макълпайн и е познат от групата Planet Х!Нещо друго,ако трябва да си сменяш струните,то клавиристите триабва да си обновяват блендите!Айде вие ми кажете кое е по-скъпо............... Цитирай
niki123bg Отговорено Декември 31, 2004 Отговорено Декември 31, 2004 Темата е много яка Накрая ще разберем на колко ябълки се равняват две круши Иначе по темата за поддръжката - определено тъпият синтезатор ми създава по-малко грижи - седи си на стойката и нищо не иска от мене, само да му забърсвам праха от време на време. Колкото до китарата - и тя една невероятна поддръжка От дъжд на вятър и сменям струните. Не ми се налага да ги настройвам (хвала на оня пич дето е измислил тая double locking система), нито пък пипам каквото и да е било друго. Веднъж настроена, няма нужда от повече глезене Цитирай
sinbat_tornadoto Отговорено Август 29, 2005 Отговорено Август 29, 2005 (Редактирано) (Повечето мнения от темата на снежанка важат и тук така че няма ги повтарям)След изчерпателните мнения по въпроса Китара срещу Пияно мисля че тряя да се пренесем няколко години напред и да видим как се справят наследниците на китарата и пияното - ел. китарата и синтезатора ...и за жалост (на клавиристите ) според мен китарата е по-висша от клавира (и е много по трудна за усвояване) Ето Няколко Предпоставки: (Разбъркано) 1.Във форума на клавиристите определено няма теми от сорта на "Как да си преварим клавишите","Колко често сменяте клавиши" и т.н. Лесно им е на тях като не им ръждясва клавира нали? А ние китаристите кво?Всеки Месец 10 кинта за струни , после сменяй па настроивай па чакай да улегнат па пак настроивай и така тамън ти улегнат и вече са ръждясали 2.Предполагам че всеки от нас като е почнал да се учи на китарата е свирел с некъв гаден соунд и то само заради тва че сам тряя си прави блендите. А някой начинаещ пиклъо му зимат клавира и кво?блендите му готови!Пей Сърце! 3.На клавира не му се преебват праговете нали? 4.Не му се настойват адаптерите нали? 5.Не му се настройва тремолото нали? За друго са не се сещам ма тва на клавиристите сичко да им идва на готово а те тряя само да отделят време за свирене и тва не ги прави некви неспециалисти П.С.:Ей не си мислете че казвам че клавира за нищо не става - точно обратното според мен една съвременна по тежка песен би звучала мнооооого по яко ако и сложиш малко клавири отдолу за пълнеж, а ако има и соло на синта става вече ултра яко. само че нещо ми се струва че да станеш добър клавириси е мноого по-лесно отколкото добър китарист така че пианистите да не се фукат мноо мноо xaxaxaxax rajdiasvat vi strunite li ? mislia 4e kogato dvama se karut tretia pe4eli zatova i na purvo miasto spored men sa BARABANITE! Редактирано Август 29, 2005 от sinbat_tornadoto Цитирай
Recommended Posts