Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем със записа


Skopski

Recommended Posts

Уважаеми колеги,

 

реших да си направя нещо като мини (ама баш мини) домашно студио. Малко описание на хардуера: китара Ибанез RG 170, процесор ZOOM G2, микрофон Large Diaphragm Studio Projects C1 , звукова карта M-AUDIO MOBILE PRE USB и слушалки Philips - студиен модел(демек добре изолирани-затворени).

 

Свъзах всичко:1. картата в компа, за да имам и фантомно захранване нужно за микрофона; 2.микрофона в картата;3.китарата в процесора;4.кабела от процесора в аудио картата;5.слушалките в изхода за слушалки на аудио картата.

 

Резултатът е следният: в слушалките си чувам всичко СУПЕР!!! И микрофона, и китарката и ритъма от процесора-до тук СУПЕР!!!

 

Обаче, на компа НЕ МОГА ДА ЗАПИША НИЩО!!!

 

Софтуерът, който ползвам е Fruty Loops 5, и не мога да...абе нищо не мога дефакто, т.е. не мога да вкарам това, което правя (чувам) от аудио картата, в която и да е програма, която имам на компа, а това освен Fruti Loops-а са и AudacityPro и софтуерът, който дойде с картата, някакво демо на M-AUDIO...

 

Та въпросът (въпросите) са ми:

1.След като компа и картата са ми свързани, има ли нужда да "изкарам" звука от картата от Line outa-и и да го вкарам във входа за мик на компа, което според мен е лудост или нещо софтуерът не ми разпознава картата...

2.Как да си чуя записаното, щото май от картата няма да стане, т.е. ще го чуя през колонките на компа или през слушалките-нямам монитори

3.Може ли да си записвам всичко на куп - ритам, китара и глас или трябва да е поотделно

 

4.Всичко, което се сетите, че може да помогне, като друг софтуер или де да знам, нещо което ми липсва (освен мозък ): това си знам)

 

Скъсах си нервичките преди да Ви пиша, тъкмо се зарадвах, че имам минимум неща, за да си направя нещо като домашен запис и... НЕ СТАВА И НЕ СТАВА!

 

Извинявам се че темата ми е малко неподредена, но толкова си мога...

 

Благодаря предварително!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Брато, по принцип, ако си навързал всички входове правилно(проверката става в Делта панела).. с Fruity Loops не съм записвал, но с Cubase(Nuendo) Adobe Audition(той има негови настройки с входовете) препоръчвам ти да си набавиш Cubase или Nuendo от VSTconnections F4 мисля, че беше от там може да правиш всичко, входове, изходи, бусове...

Успех! Опитвам се да помогна, аз така се оправям...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.