Jump to content
Българският форум за музиканти

Soundcheck/САУНДЧЕК


Katsko

Recommended Posts

Саундчека е по-важен от самото представяне, защото ако е калпаво направен цялото свирене може да отиде по дяволите. Ако има узвочител трябва да се работи с него а не против него и в крайна сметка против себе си.

През последните 2 години само един път съм излизал на сцена и саундчека отне към 2 часа - опъване на кабели, нагласена по сцената, това онова и времето отлетя. Спорд мен саундчек направен за 15-20 мин е невъзможно да е качествен. Другото което според мен много ме притеснява е участия с много групи - тогава и да правиш и да не правиш саундчек като минта 5 групи и всеки има собствени изисквания накрая става мазало и всички звучат насранно ... да не говорим че е почти невъзможно да си микрофонираш сбсвтеният сет в такива ситуации.

 

Относно качеството на звука - аз сам си подбирам цялата звукова верига до пулта на узвочителя. Това ще рече, инструмент, кабели, усилвател, ефекти, колони, микрофон(и) както и начина на свързването им. EQ-то от пулта както и микса с другите инструменти го следя също много внимателно и ако имам забележки ги казвам директно. Всичко друго е пълна загуба на време и нерви за мен.

 

Саундчек правим винаги на 3-4 различни пасажа - примерно със силно дисторзирани китари, с чисти читари, с ефекти, с гайда и тн. Така гоним един оптимален саунд за всички бленди които ползваме, защото не може да се очаква от непознат узвочител да сменя микса на звука по време на свирее според парчетата.

 

Относно закъснениео - аз не закъснявам повече от 10 мин и не идвам по-рано от 5 мин. Ако има отклонение винаги се грижа това да не пречи на основната задача/цел ..... това ми е по принцип философия за живота и не специлано за миузиката. Всичко друго е семкаджийска работа за мен

 

Поздрави

Алекс

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 45
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.