Jump to content
Българският форум за музиканти

Soundcheck/САУНДЧЕК


Katsko

Recommended Posts

абе хора нагледах се на изцепки след ПЛост и още няколко такива изпълнения на които станах свидетел и вече ми се насъбра,та:

 

имам прост въпрос:ЗАКЪСНЯВАТЕ ЛИ ЗА САУНДЧЕК?и ако да,с колко?

 

ако да,и то с повече от половин час,колко дълго правите саундчек?докато е готов звука или докато ви писне?

 

не мога да се начудя на наглостта на групи които идват с 2 часа и повече даже закъснение на саундчек,претупват го безобразно с реплики от рода на "ае,аз ше си ходя щото ми писна/уморен съм",след това като мине концерта говорят глупости от сорта на "еми много лош беше звука,озвучителя е тъпак,не знам що днеска толкова зле звучахме,апаратурата нещо се ебава"и секви други такива лайнарски реплики.току що един такъв лайнар без малко да си изяде боя но се въздържах за щастие(аз бях в ролята на озвучител) :ph34r:

 

моля да отговорите честно-аз например никога не съм закъснявал повече от половин час за чек и тогава обикновено и другите ги няма още(дали като озвучител или музикант)

 

вие сте :blink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 45
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Много Патос има в този форум! ;)

То и аз ,от време на време пускам филма :ph34r:

Като че ли не знаем,че от повечето неща дето се изписват тука няма смисъл :blink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

никъв патос не е,кой е тоя Патос,не знам,ама не сме приятели :blink: иначе въпроса ми е прост и съвсем практичен,свързан с ежедневието и си има смисъл даже доста,а ти в къв филма пак си влезнал че ме бъзикаш,не знам :ph34r:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много Патос има в този форум! ;)

То и аз ,от време на време пускам филма :ph34r:

Като че ли не знаем,че от повечето неща дето се изписват тука няма смисъл :blink:

Противно на всеобщото мнение, на някои от хората в този форум всъщност им се налага да свирят на концерти и то редовно, така че ако не си от тях, няма мисъл да се опиташ да изкараш, че всички са като теб, мерси.

 

Иначе по темата, звукът (респективно саундчекът), заедно с умението да се свири, са двете най-важни неща, необходими за един музикант, за да му се получи читаво участието, останалите фактори не зависят от него, но точно тези два зависят. Когато имаш претенции за звук, обръщаш достатъчно внимание и отделяш достатъчно време, за да го получиш, работейки културно и нормално с хората, от които това зависи. Когато не ти пука, претупваш, после си траеш и това е.

 

А синдромът на голямата уста след концерт вече си е въпрос на възпитание, така че няма какво да коментираме група Е... няма да казвам кои. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да вярно е всичко това дето го каза Итсето!

А аз също когато бях в активния си период(за свирене на живо става дума)щото последните 5-6 месеца съм преустановил свиренето на живо...ами закъснявах да и то доста често ;) и не че се оправдавам ама в повечето случай нямах вина за това. Смисъл, че когато едната вечер си във Фенс, другата във Суинга,третата във Маската и т.н. ами закъснява се няма начин:

1.заради Задръстванията по улиците(всички знаем какво е от 17 до 19 часа из София)

2.Заведенията отварят по различно време. Аз лично нямам кола и ме карат приятели и немога да ги моля да ме чакат до 3,4 през нощта да свърши свиренето за да ми закарат барабаните и затова си ги взимам на другия ден, но когато Суинга отваря в 20:и нещо ;) (когато решат)а чека във Фенс е в 18:00(май беше)ми кво да прая седа и чакам и закъснявам ;)

...а иначе закъснението изразява според мен чиста проба липса на уважение!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ама, не му се сърдете на Черния боздуган ....., а пардон ..... Корсар.

 

То от аватара му си личи, че е домашен музикант .......... в което няма ама нищо лошо, разбира се ....... до момента, в който почнеш да хвърляш Черни краски на нещата.

 

 

Аре, със здраве!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Саундчиега требе да е достатъчно дълъг и в спокойна обстановка, че да си доволоен от резултата.

 

Продължавам да си държа на мнението, че трябва да работиш с опитни хора, хора, който знаят как да погледнат през твойте очи и да чуят през твойте уши (това си е изискване за добър тонрежисьор), за да се усвоиш изкиството да си нагаждаш звука правилно.

 

В тоз ред на мисли специални благодарности на Пецко от Контрол и на Данчо от JL sound

 

Аре!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Искам само да вметна, че soundcheck-a (може би някои банди ще се учудят) НЕ Е репетиция! :virtuoz:

Редактирано от Martinez
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам само а вметна, че soundcheck-a (може би някои банди ще се учудят) НЕ Е репетиция! :virtuoz:

доста банди ще се учудят,по-точно:virtuoz:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, естествено, че не е репетиция в обичайния смисъл на думата, но все пак е и репетиция, защото изкарваш парчетата, за да можеш да направиш желания звук. Без да ги свириш няма как да стане, нали? :virtuoz:

Аре

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никога не трябва да се закъснява ако става въпрос за свирене,особено за чек .Другото нещо което не си позволявам е да пия алкохол преди свирене,това за мен е неоважение към музиката.

Редактирано от evans
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

;) Soundcheck ми то си е казано в понятието тва е check не made. На саундчека звука само се 4еква след тва на първото айде второто пар4е се променя в зависимост от това колко хора са влезли и колко се е променила акустиката на помещението и след това добрия озву4ител спира да върти коп4етата дори и да има някви проблеми хората, които си познават добре апаратурата знаят колко може и спират в един момент, а колкото до закъсняването за 4ек, ако не е с толкова, 4е да не може да запо4не концерта, то тва се отразява на отношенията в бандата. Човекът който прави 4ека не трябва да го разтегля "дай каса дай маса" най-важното ка4ество на "soundинджинерът" ;) е да успее да убеди бандата, 4е звука е добър дори и когато не е така ;):)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

най-важното ка4ество на "soundинджинерът" :metalist: е да успее да убеди бандата, 4е звука е добър дори и когато не е така :headbang::metalist:

хаха,брато ей само за тва ше те черпя;):headbang::metalist::headbang:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам досега съм се срещал само с претупване от страна на озвучителя... "чуваш ли се? чуваш се! айде следващия..." :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.