Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Онзи ден гледах въпрсните стагове, които явно са някакви копия на Les Paul или поне доста приличат.

Някой друг по-опитен свирач (най-добре който е свирил на истински Лес Пол) пробвал ли ги е и как му се струват?

Отговорено (Редактирано)

E, очевидно, ако говорим за евтините копия, не е нужно човек да е свирил на Gibson LP за да предположи, че са по-зле. Но това не е нищо ново. Евтините копия на всички марки също ще да са по-зле. Ако споменеш модел, може поне да се потърси информация за дървесината.

По принцип имаше едни bolt-on копия на Стаг с тяло от елша. Не знам дали говориш за тях, или има нови. Би ли погледнал в каталога на Стаг за кои точно модели иде реч?

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено

След гледането в каталога стигнах единствено до извода, че са били представители на L серията :dance:

Но така или иначе там пише, че всички са от елша.

Идеята ми беше чисто механично дали са читаво изпълнение, а не да ги сравняваме с Гибсън :cheers:

Просто от доста време искам някаква ала ЛП китара, а тези ми се видяха свестни и то за сравнително малко пари.

И един малко идиотски въпрос....възможно ли е да са по-малки, защото като съм гледал по концерти и снимки съм останал с впечатлението, че ЛП е голяма китара, а тия някакси ми се видяха по-малки. Тези ми подозрения се засилиха от това, че в сайта на Стаг на някои има означение 3/4, което според мен значи, че са макет 3:4 :)

Отговорено

А бе, т'ва е малко като да си купиш евтин Мерцедес да речем. :dance:

Не се сещам к'ви пари са тия ЛП копя на Стагг, но съм имал възможността да ги пробвам и не бих казал, че са стока.

Ако търсиш достоен заместник, по-добре виж Vintage копията. С 2 думи: Имал съм и си заслужават парите. Звука е съвсем кадърен за цената си :cheers:

Отговорено (Редактирано)

[quote name='AFTER-THE-RAIN' date='Apr 13 2009, 

:metalist:

Не се сещам к'ви пари са тия ЛП копя на Стагг, но съм имал възможността да ги пробвам и не бих казал, че са стока.

Ако търсиш достоен заместник, по-добре виж Vintage копията. С 2 думи: Имал съм и си заслужават парите. Звука е съвсем кадърен за цената си :rolleyes:

Ей това копие и  аз го пробвах преди време  :thumbs_up: .Цена - качество  си е О.К. :metalist:

Редактирано от Total_Overdrive
Отговорено (Редактирано)

Пробвах един репликат на черенния Лес Пол (Стагг) в Камертон - беше със сет нек, само че с "позлатен/пиринчен" хардуер, на външен вид го докарваше. На звук не беше зле, но мисля че и по - добро можеш да намериш за тия пари (към 350 беше).

Нещо повече - аз имах Стагг само че репликат на Flying V - не беше чак зле, но определено имам забележки към изпълнението. Абе, за 300 пари ще трябва да пообиколиш за да намериш нещо добро, ако изобщо намериш.

ПП:

И един малко идиотски въпрос....възможно ли е да са по-малки, защото като съм гледал по концерти и снимки съм останал с впечатлението, че ЛП е голяма китара, а тия някакси ми се видяха по-малки. Тези ми подозрения се засилиха от това, че в сайта на Стаг на някои има означение 3/4, което според мен значи, че са макет 3:4 biggrin.gif

Не са по - малки, щото са със стандартен гриф - 24,75 инча. Китаристите дето си гледал са по - дребни :metalist:

И последно ПП:

Втори път не бих взел Стагг. :thumbs_up:

Редактирано от Jorko_Beliata
Отговорено (Редактирано)

Най-добре отиди и чуй.

Иначе Vintage и по-скъпите Richwood-и са добри LP копия в тоя ценови диапазон.

Иначе за стаг - не знам какво мислите, обаче аз взех на старо едно сет-нек ПРС копие, което не мисля, че осезаемо отстъпва на марките, които обсъждате по нещо. Вярно, че не им е било от най-евтините китари.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено
Просто от доста време искам някаква ала ЛП китара, а тези ми се видяха свестни и то за сравнително малко пари.

Аз мисля, че китара с болт-он гриф и тяло от елша бяга от идеята за Лес Пол тип китара...Не казвам, че са лоши, а че самият инструмент е по-друг тип

Отговорено

Скоро от любопитство пробвах една такава. Беше сет-нек, на външен вид, ако не се заглеждаш много, го докарва. Ръгнах го в едно комбо Крейт...някакво евтино. Да ти кажа хъмбъкерите не звучаха толкова зле, колкото очаквах, дори на моменти мислено си направих асоциация със среден клас Епифон...Голямо внимание обърнах на грифа и ми се стори, че нямаше проблеми. Като че ли беше добре сетъпната китарата. Може би просто късмет, не знам. Та искам да ти кажа, че за тези пари...около 350лв, ако ти хареса звука и ти е удобна - взимай. Дано съм помогнал с нясните си разсъждения :cheers2:

Отговорено

Ясно е, че в тоя Стагг има големи компромиси в абсолютно всичко, ама дори и да прежаля 1000лв за Епифон, то снабдяването с него ще е доста трудно. Така като гледам най-нормалния вариант е ходене до Гърция, просто защото китара онлайн не бих поръчал.... Та затова отворих въпроса за още една евтина алтернатива на LP-like китари :)

Мерси на всички за мненията :hysterical:

Отговорено

аре нали са водя някъф там измислен художник 4акай да са изповядам тука ...

Лес Пол попринцип се виждат по-малки от другите китари въпреки 4е при сравнение на едно ЛП и един Страт са напъллно еднакви по дължина и ширина НО , ЛП-то е по тясно ф горната си страна ийй окото го възприема в 2-3 пъти по малко а то всъщност не е , а ти откаде го видя голямо ... ко можеж качи снимките и ний да видим :thumbs_up:

Отговорено

Е, мензурата на LP е около 2cm по-къса от на страт, освен това главата е с 3+3 ключове, което обяснява част от разликите. Но не разбрах кое за формата на китарите вече не е качено 1000000000 пъти в нета, та да се налага да се снима. Темата има конкретни питания, все пак... не е за общи приказки.

Отговорено
аре нали са водя някъф там измислен художник 4акай да са изповядам тука ...

Лес Пол попринцип се виждат по-малки от другите китари въпреки 4е при сравнение на едно ЛП и един Страт са напъллно еднакви по дължина и ширина НО , ЛП-то е по тясно ф горната си страна ийй окото го възприема в 2-3 пъти по малко а то всъщност не е , а ти откаде го видя голямо ... ко можеж качи снимките и ний да видим :thumbs_up:

Аз не казвам, че Лес Пол изглеждат по-малки от другите китари, а просто че въпросните репродукции (да се изразя и аз по художнически :) ) са по-малки от оригинала :thumbs_up: