AlexiLaiho Публикувано Април 12, 2009 Публикувано Април 12, 2009 (Редактирано) Става въпрос за ето този pickup, който ме заинтригува доста: http://www.thomann.de/gb/dimarzio_dp102f.htm Искам да питам има ли хора, които свирят с такъв адаптер или са свирили и какви са им впечатленията от pickup-а? Имам намерение да сложа това зверче на айбанеза си на мястото на фабричния(neck infinity), според вас добре ли ще се държи с подобен тип китара(rg370) и разумна ли е инвестицията ми? Някой слагал ли е такъв pickup на айбанез ? The X2N® is a take-no-prisoners, in-your-face humbucker. Twin, wide-bar pole pieces give the X2N® a nasty, dangerous look - and rightly so. Our highest gain pickup was created to push tube amps into total overdrive. Put one in the bridge position for a powerful jolt to the voltage the amp sees from your guitar. The result is a sound that can only be described as blistering. The magnetic field of the X2N® is very powerful and focused. It captures the character of whichever guitar it’s in. If your guitar is warm sounding, the X2N® will act like a sledgehammer. A bright-sounding guitar will go into total scream mode. And the X2N® still has versatility: single-coil and series-parallel modes are particularly effective, because the X2N® pickup’s power gives these sounds more authority than is possible with weaker humbuckers. Recommended For: Bridge position on solid body guitars. Tech Talk: The X2N® works in any situation where maximum power and overdrive is required. The dual blade polepieces create a very even, balanced sound. The X2N® works best in combination with higher-output pickups. It can also combine well with the Fast Track 1™, Chopper™ and Pro Track™. The split option is very effective, because a single X2N® coil has similar performance parameters to many Strat-type pickups. http://www.youtube.com/watch?v=oWqoX-JW6uY...feature=related http://www.youtube.com/watch?v=B6-D7zmRfwU...feature=related тука доста ми харесва звука му, наистина гейн-а е много висок Благодаря, Валери Редактирано Април 12, 2009 от AlexiLaiho Цитирай
Daniel_V Отговорено Април 12, 2009 Отговорено Април 12, 2009 Прекалено мажещ звук има. Мажещия гейн не е хубаво нещо. Фен съм на ДиМарзио и ги ползвам, но това просто не е добре измислен пикъп. Но незнам, щом търсиш яко мазня - действай. По-добър вариант би бил активни EMG-та да сложиш. Дори в форума Valserp продаваше Сеймър Дънкън активен и ти го препоръчвам за тежка музика. И един съвет - мажещия пикъп само скрива тона. Затова големите, познати с як тон свирят със средно силни адаптри до силни, но не и здраво напомпани. Гейна е дело на амп-а. Ако си с качествена метъл ламБа не е нужно да отепваш тона още преди да е излезнал от китарата. Но тва е мое мнение! Успех и дано намериш адаптора който искаш! Цитирай
Necrophagist Отговорено Април 12, 2009 Отговорено Април 12, 2009 адаптерчето си го бива.Schuldiner от Death го ползва.Иначе го слагат на серията b.c. rich Stealth Чувал съм го на живо през моя процесор и ми хареса доста.Гейна му наистина е жестоко висок,аз лично имам добри впечатления Цитирай
serengeti Отговорено Април 12, 2009 Отговорено Април 12, 2009 Дали съм разбрал но искаш да сменяш нек адаптера.X2N е подходящ по-скоро за бридж позиция и е с високо изходно ниво,подходящ за здрав метъл.Колкото до въпроса дали е разумна инвестицията,този Ibanez е с липово тяло и може би ще се получи нещо.Съветвам те да търсиш в борсата нерядко излизат добри оферти.Ако искаш подобен хай-гейн адаптер може да се оглеждаш за Bill Lawrence L500,Seymour Duncan Dimebucker или Invader. Цитирай
AlexiLaiho Отговорено Април 12, 2009 Автор Отговорено Април 12, 2009 " Имам намерение да сложа това зверче на айбанеза си на мястото на фабричния(neck infinity) " Обърках се искам да го сложа на мястото на фабричния бридж адаптер. Иначе се надъхах за този адаптер именно от легендарния музикант Chuck Shuldiner RIP. С тая липова китара ако докарам близък звук до този на Death ще съм напълно доволен Цитирай
Total_Overdrive Отговорено Април 12, 2009 Отговорено Април 12, 2009 (Редактирано) Прекалено мажещ звук има. Мажещия гейн не е хубаво нещо.Фен съм на ДиМарзио и ги ползвам, но това просто не е добре измислен пикъп. Но незнам, щом търсиш яко мазня - действай. По-добър вариант би бил активни EMG-та да сложиш. Дори в форума Valserp продаваше Сеймър Дънкън активен и ти го препоръчвам за тежка музика. И един съвет - мажещия пикъп само скрива тона. Затова големите, познати с як тон свирят със средно силни адаптри до силни, но не и здраво напомпани. Гейна е дело на амп-а. Ако си с качествена метъл ламБа не е нужно да отепваш тона още преди да е излезнал от китарата. Но тва е мое мнение! Успех и дано намериш адаптора който искаш! E .. 'cRyStaL_gUiTaR' !? С цялото ми уважение - това не е вярно! Притежавам китара с X2N и и такава с EMG81 и 85 !Адаптера не маже ! Вярно - EMG активните са по-отчетливи , при бърз пикинг всичкко се чува много ясно, но имат загуба в хармониците и динамиката. И така : X2N - супер адаптер ако искаш як кривоч и звук на пасивен - по-силен е от EMG81. EMGxx - активен - по-стегнат и ярък и малко по-ясен , но плосък звук. Това е ако се отнася за бридж позиция разбира се . Все пак това е моето мнение , за всеки е различно. п.п. според мен ще докараш подобен тон като на Шулдинър с липова китара Редактирано Април 12, 2009 от Total_Overdrive Цитирай
Daniel_V Отговорено Април 12, 2009 Отговорено Април 12, 2009 ^ Всеки със слуха си! Не е по мой вкус Цитирай
GuitarRoyalty Отговорено Април 12, 2009 Отговорено Април 12, 2009 Като собственик на адаптера и аз да кажа своето мнение. Използвам го на bridge позицията за където е и проектиран, и смятам че в описанието добре е характеризиран като адаптер със силен гейн. Не смятам че "маже", аз лично много го харесвам и на чист звук и с дисторшън. При мен е комбиниран с PAF Pro в neck position (от който не съм напълно очарован, но като цяло е нелоша комбинация. ). Buckethead използва X2N и в двете позиции, т.е. свири с два X2N адаптера. Като цяло определено го препоръчвам като bridge адаптер. Alexi, надявам се това да помогне да решиш Цитирай
Total_Overdrive Отговорено Април 12, 2009 Отговорено Април 12, 2009 (Редактирано) ... Само да допълня - от личен опит - и 2-та адаптера ( X2N , EMG81 ) работят по-добре при китари с tune-o-matic тип бридж , в сравнение с тези с флойд . Редактирано Април 12, 2009 от Total_Overdrive Цитирай
Necrophagist Отговорено Април 13, 2009 Отговорено Април 13, 2009 ^ това и аз съм забелязал.Когато китарата е с флоид не се постига максимума от възможностите на този адаптер Цитирай
black_waltz Отговорено Април 13, 2009 Отговорено Април 13, 2009 Това е адаптер за метъл, свирил съм на Ibanez с такъв адаптер. Не бих казал, че маже, напротив - доста изчистено и стегнато звучи. За сола на мен лично ми идва прекалено 'режещ', но като цяло адаптера е кефещ. Цитирай
AlexiLaiho Отговорено Април 13, 2009 Автор Отговорено Април 13, 2009 Благодаря много за полезните коментари.Мисля, че се реших да го взема, като си го купя и го сложа ще пусна и семпли благодаря пак Цитирай
AlexiLaiho Отговорено Април 13, 2009 Автор Отговорено Април 13, 2009 (Редактирано) А откъде мислиш да го взимаш? Ами ще погледна по магазините, надявам се в xxxx да го продават.Ако се окаже така, че в България няма от къде да си го купя, ще си го поръчам от thomann или musicstore. Редактирано Април 13, 2009 от AlexiLaiho Цитирай
Daniel_V Отговорено Април 13, 2009 Отговорено Април 13, 2009 А откъде мислиш да го взимаш? Ами ще погледна по магазините, надявам се в xxxx да го продават.Ако се окаже така, че в България няма от къде да си го купя, ще си го поръчам от thomann или musicstore. Ако се стигне до Томан и МюзикСтор ми пиши. Цитирай
Recommended Posts