Jump to content
Българският форум за музиканти

Kейс "направи си сам"


Recommended Posts

По повод честите финансови затруднения на музикантите - какво мислите за схемата "направи си сам интериор" на кейса.

Според ситуацията излиза до 50% по-евтино от крайния продукт.

Какво мислите по въпроса. Все пак всички си правим разни неща сами ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам за "направи си сам" - който може, ще си направи, но като цяло е добре китарата да е Just in case!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като вариант за интериор на кейс, може да се ползва хастар за подплата. Мисля, че се продава в магазините за платове или шивашки материали. Представлява вата със пришит сатен на квадрати...не съм пробвал, но май ще е подходящ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А с какво ще пълниш кутията по формата на китарата? То това е проблемът ако трябва а сме честни. Някои ползват полиуретанова пяна - аз лично имам такъв купешки куфар - върши си работа и не е много тежък, което е и хубавото...

 

Поздрави,

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има варианти.. С дунапрени от различен тип. С вата и плат или по стария способ с водорали или дреп и плюш. Кой както реши. Аз лично мисля че най-лесно с дунапрен. Идеята е , е доста по - евтино ако си купиш празен куфар , който не можеш да си направиш сам и после си изпълниш интериора сам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е как да не можеш? Имаше тема как някой си беше правил точно кофин кейс даже (май) и си беше направил тялото от пдч. Няма невъзможни неща в Абсурдистан :icon_shithappens:

 

Поздрави,

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да бе то може и с добре облепени кашони - примерно стречвани или яко със скоча :virtuoz: , ама....

Просто ми е интересно дали човек ако е по-сръчен и има мерак, ще се наеме да си направи готин интериор на кейса сам, за да му излезе по - евтино ?

 

Поздрави

Ники

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз мисля,че най-лесно е да си облепиш с дунапрен тип "кора за яйца" отгоре и отдолу .Лепи се с всякакви лепила. А под грифа и отстрани на бодито с гладък дунапрен. Има всякакви и по-евтини и по-скъпи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не случайно се правят дупки за тялото и грифа и специално свободно място за главата и ключовете, защото с времето се разстройва. Ако си настройваш инструмента всеки ден и лъскаш и чистиш отпечатъците от пръсти през час надали ще е проблем, ама иначе...

 

Поздрави,

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Два от поръчковите ми кейсове съм си ги "обзавел" сам (защото не търпя грешките на другите а само мойте :rocker:) така в кейса на китарата си направих 2е допълнителни отделения, едно за ефекти и другото за кабели (всичко от дунапрен), и така вече не нося на репетиция и раницата. Другят кейс за педалборд, на 2а пъти си сменях разположението на ефектите, и бих го правил още 100пъти ако се наложи сам. Дунапреди се продават каквито искаш навсякъде, лепенето е всякакво лепило, а кефа да си оставя пръстите някъде не го заменям :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Предварително като очертаеш детайла после с макетен нож се реже перфектно.Стига да си сложил нов резец.Даже ако имаш повече ги подменяш по често.

След това от магазин за платове еластично кадифе и кутия хелметекс и става перфектно без бръчки и т.н. :thumbs_up:

Редактирано от pioneer 306c
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
С какво режеш дунапрена? Нажежена жичка?

 

Много добре се реже с остър кухненски нож (ама наистина остър). Може със зеге с дълъг нож - става супер за криволинейни форми .

 

Честно казано съм изненадан , че няма особен интерес към тази тема , при условие , че имам доброто желание да помогна и то доста???!!!

Редактирано от lord of the case
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Два от поръчковите ми кейсове съм си ги "обзавел" сам (защото не търпя грешките на другите а само мойте :coolp:) така в кейса на китарата си направих 2е допълнителни отделения, едно за ефекти и другото за кабели (всичко от дунапрен), и така вече не нося на репетиция и раницата. Другят кейс за педалборд, на 2а пъти си сменях разположението на ефектите, и бих го правил още 100пъти ако се наложи сам. Дунапреди се продават каквито искаш навсякъде, лепенето е всякакво лепило, а кефа да си оставя пръстите някъде не го заменям :thx:

 

Да ви пусна бонус и една проста схемка за подредба на ефекти ,която можете да си направите сами (за да ви излезе евтино )

Вижте снимката отдолу

http://www.smartcases.org/content/view/136/58/

 

Готиното е , че можете да си наредите супер лесно (съответно да размествате , когато се налага) ефектите. Може да са на две нива - както се вижда , а се лепят екстра с двойно лепяща или велкро.

Разбира се кабелите е добре да са оптимизирани като дължини и малко по-мераклийски подредени :D

 

Поздрави

Николай

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.