lord of the case Публикувано Април 9, 2009 Публикувано Април 9, 2009 По повод честите финансови затруднения на музикантите - какво мислите за схемата "направи си сам интериор" на кейса. Според ситуацията излиза до 50% по-евтино от крайния продукт. Какво мислите по въпроса. Все пак всички си правим разни неща сами Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Април 10, 2009 Отговорено Април 10, 2009 Не знам за "направи си сам" - който може, ще си направи, но като цяло е добре китарата да е Just in case! Цитирай
Packo Packomirov Отговорено Април 10, 2009 Отговорено Април 10, 2009 Като вариант за интериор на кейс, може да се ползва хастар за подплата. Мисля, че се продава в магазините за платове или шивашки материали. Представлява вата със пришит сатен на квадрати...не съм пробвал, но май ще е подходящ. Цитирай
vlex Отговорено Април 10, 2009 Отговорено Април 10, 2009 А с какво ще пълниш кутията по формата на китарата? То това е проблемът ако трябва а сме честни. Някои ползват полиуретанова пяна - аз лично имам такъв купешки куфар - върши си работа и не е много тежък, което е и хубавото... Поздрави, Влад Цитирай
lord of the case Отговорено Април 11, 2009 Автор Отговорено Април 11, 2009 Има варианти.. С дунапрени от различен тип. С вата и плат или по стария способ с водорали или дреп и плюш. Кой както реши. Аз лично мисля че най-лесно с дунапрен. Идеята е , е доста по - евтино ако си купиш празен куфар , който не можеш да си направиш сам и после си изпълниш интериора сам. Цитирай
vlex Отговорено Април 12, 2009 Отговорено Април 12, 2009 Е как да не можеш? Имаше тема как някой си беше правил точно кофин кейс даже (май) и си беше направил тялото от пдч. Няма невъзможни неща в Абсурдистан Поздрави, Влад Цитирай
lord of the case Отговорено Април 13, 2009 Автор Отговорено Април 13, 2009 Да бе то може и с добре облепени кашони - примерно стречвани или яко със скоча , ама.... Просто ми е интересно дали човек ако е по-сръчен и има мерак, ще се наеме да си направи готин интериор на кейса сам, за да му излезе по - евтино ? Поздрави Ники Цитирай
lord of the case Отговорено Април 13, 2009 Автор Отговорено Април 13, 2009 Аз мисля,че най-лесно е да си облепиш с дунапрен тип "кора за яйца" отгоре и отдолу .Лепи се с всякакви лепила. А под грифа и отстрани на бодито с гладък дунапрен. Има всякакви и по-евтини и по-скъпи. Цитирай
vlex Отговорено Април 13, 2009 Отговорено Април 13, 2009 Не случайно се правят дупки за тялото и грифа и специално свободно място за главата и ключовете, защото с времето се разстройва. Ако си настройваш инструмента всеки ден и лъскаш и чистиш отпечатъците от пръсти през час надали ще е проблем, ама иначе... Поздрави, Влад Цитирай
Slash's Snakepit Отговорено Април 25, 2009 Отговорено Април 25, 2009 Два от поръчковите ми кейсове съм си ги "обзавел" сам (защото не търпя грешките на другите а само мойте ) така в кейса на китарата си направих 2е допълнителни отделения, едно за ефекти и другото за кабели (всичко от дунапрен), и така вече не нося на репетиция и раницата. Другят кейс за педалборд, на 2а пъти си сменях разположението на ефектите, и бих го правил още 100пъти ако се наложи сам. Дунапреди се продават каквито искаш навсякъде, лепенето е всякакво лепило, а кефа да си оставя пръстите някъде не го заменям Цитирай
vlex Отговорено Април 25, 2009 Отговорено Април 25, 2009 С какво режеш дунапрена? Нажежена жичка? Цитирай
pioneer 306c Отговорено Април 25, 2009 Отговорено Април 25, 2009 (Редактирано) ^Предварително като очертаеш детайла после с макетен нож се реже перфектно.Стига да си сложил нов резец.Даже ако имаш повече ги подменяш по често. След това от магазин за платове еластично кадифе и кутия хелметекс и става перфектно без бръчки и т.н. Редактирано Април 25, 2009 от pioneer 306c Цитирай
lord of the case Отговорено Април 28, 2009 Автор Отговорено Април 28, 2009 (Редактирано) С какво режеш дунапрена? Нажежена жичка? Много добре се реже с остър кухненски нож (ама наистина остър). Може със зеге с дълъг нож - става супер за криволинейни форми . Честно казано съм изненадан , че няма особен интерес към тази тема , при условие , че имам доброто желание да помогна и то доста???!!! Редактирано Април 28, 2009 от lord of the case Цитирай
lord of the case Отговорено Април 28, 2009 Автор Отговорено Април 28, 2009 Два от поръчковите ми кейсове съм си ги "обзавел" сам (защото не търпя грешките на другите а само мойте ) така в кейса на китарата си направих 2е допълнителни отделения, едно за ефекти и другото за кабели (всичко от дунапрен), и така вече не нося на репетиция и раницата. Другят кейс за педалборд, на 2а пъти си сменях разположението на ефектите, и бих го правил още 100пъти ако се наложи сам. Дунапреди се продават каквито искаш навсякъде, лепенето е всякакво лепило, а кефа да си оставя пръстите някъде не го заменям Да ви пусна бонус и една проста схемка за подредба на ефекти ,която можете да си направите сами (за да ви излезе евтино ) Вижте снимката отдолу http://www.smartcases.org/content/view/136/58/ Готиното е , че можете да си наредите супер лесно (съответно да размествате , когато се налага) ефектите. Може да са на две нива - както се вижда , а се лепят екстра с двойно лепяща или велкро. Разбира се кабелите е добре да са оптимизирани като дължини и малко по-мераклийски подредени Поздрави Николай Цитирай
rocker_vn Отговорено Септември 16, 2009 Отговорено Септември 16, 2009 колко пари излиза кейс за китара Цитирай
Recommended Posts