Jump to content
Българският форум за музиканти

Малко помощ за Yamaha Motif Xs


starfish

Recommended Posts

Здравейте, колеги. Скоро се сдобих с въпросния синтезатор, обаче въпреки че прочетох почти всичко в упътването, някои неща не са ми ясни. Има ли някой от вас, който разполага със същата Ямаха че да ми обясни някои неща, пък ще почерпя :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами например правилно ли комбинирам звуците, защо като го включа ми пуска някакви бленди негови си, а като от Perf, na Voice и върна пак на Performance са си моите, как се семплира, на всяка цена ли иска Дим памет, мога ли да пускам аудио неща от него и как, доста неща. предполагам че съм намерил начин да го ползвам съвсем първобитно и сложно, незнам как да смеся два звука, като искам единия да е с една октава по-висок...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Как си с руския език?

 

http://www.mirm.ru/dialogue/instructions/yamaha/

 

Благодаря ама аз го имам оригиналния менюъл но там няма отговор на въпросите ми. Прочетох го още веднага.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Ами например правилно ли комбинирам звуците, защо като го включа ми пуска някакви бленди негови си, а като от Perf, na Voice и върна пак на Performance са си моите ..."

 

всичко което се променя си оставя запаметено до като се изключи от мрежата, няма значение когато си в PREFORM и се върнеш във VOICE ... промените си оставят запаметени в Дима.

 

____________________

 

"как се семплира, на всяка цена ли иска Дим памет ..."

 

без Дим не става семпъла, освен ако го командваш с компютърна програма, Cubase нпр.

 

____________________

 

 

"мога ли да пускам аудио неща от него и как ..." дооправи малко въпроса ... че не моа да хвана...

 

за аудио което се записва в SONG модус или в PATTERN модус става дума или за аудиосигнал (line out)

Редактирано от Amphibia
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти. Аз съм може би първият човек в България, който си купи този Мотиф, то ест имам го вече 2 години. Не мога да разбера къде точно е проблема при теб? Обясни по-подробно. С този клавир се работи изключително лесно. Новия за Мотиф дисплей и операционната система ти подсказват всичко. Относно димовете - да, задължително е. Намират се. Приготви си около 100 лева - аз моите ги взех за 70 (2х512МБ), ама случайно извадих късмет. А всъщност ако потърсиш може и по-евтино да намериш. Не всички стават и не всички работят достатъчно добре, имай го предвид. Може изобщо да не тръгнат или да имаш проблеми като пукане и такива неща... Малко си е рисковано. Все пак, май повечето вървят. Имай предвид, че ти трябват точно 2 абсолютно еднакви платки - капацитет, марка и модел. ПЦ 100 или 133. Няма гаранция дали ще тръгне ако има повече от 9 чипа на страна. А всъщност, зависи за какво се ползва мотифа. Но ако не е за някакви специфични или ексцентрични звуци, няма нужда от семплер. Аз моя почти не го ползвам. Оказа се, че досега не съм намерил по-добри хамонд органи и ел. пиана от вградените вътре или пък, ако са по-добри са толкова големи и с толкова много леъри, че не мога да ги конвертирам за него. Да намериш качествени семпли и програма с която да ги конвертираш в неговия формат си е живо предизвикателство. Аз ги правя във формат за Motif ES, които също се четат, ама е до 4 леъра - то ест двойно по-малко... Въпреки това ми върши работа за някои по-дребни звуци... Но да знаеш, дори и специално правените нови звуци от Ямаха, според мен, не са по-добри от тези вътре!!! Следиш ли в сайта MOTIFART? Там има доста неща, ъпдейти и екстра неща за мотифите. Можеш да си ъпгрейднеш операционната система и т.н....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.