Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте, колеги. Скоро се сдобих с въпросния синтезатор, обаче въпреки че прочетох почти всичко в упътването, някои неща не са ми ясни. Има ли някой от вас, който разполага със същата Ямаха че да ми обясни някои неща, пък ще почерпя :)

Отговорено

Ами например правилно ли комбинирам звуците, защо като го включа ми пуска някакви бленди негови си, а като от Perf, na Voice и върна пак на Performance са си моите, как се семплира, на всяка цена ли иска Дим памет, мога ли да пускам аудио неща от него и как, доста неща. предполагам че съм намерил начин да го ползвам съвсем първобитно и сложно, незнам как да смеся два звука, като искам единия да е с една октава по-висок...

Отговорено
Как си с руския език?

http://www.mirm.ru/dialogue/instructions/yamaha/

Благодаря ама аз го имам оригиналния менюъл но там няма отговор на въпросите ми. Прочетох го още веднага.

Отговорено (Редактирано)

"Ами например правилно ли комбинирам звуците, защо като го включа ми пуска някакви бленди негови си, а като от Perf, na Voice и върна пак на Performance са си моите ..."

всичко което се променя си оставя запаметено до като се изключи от мрежата, няма значение когато си в PREFORM и се върнеш във VOICE ... промените си оставят запаметени в Дима.

"как се семплира, на всяка цена ли иска Дим памет ..."

без Дим не става семпъла, освен ако го командваш с компютърна програма, Cubase нпр.

"мога ли да пускам аудио неща от него и как ..." дооправи малко въпроса ... че не моа да хвана...

за аудио което се записва в SONG модус или в PATTERN модус става дума или за аудиосигнал (line out)

Редактирано от Amphibia
Отговорено

Здрасти. Аз съм може би първият човек в България, който си купи този Мотиф, то ест имам го вече 2 години. Не мога да разбера къде точно е проблема при теб? Обясни по-подробно. С този клавир се работи изключително лесно. Новия за Мотиф дисплей и операционната система ти подсказват всичко. Относно димовете - да, задължително е. Намират се. Приготви си около 100 лева - аз моите ги взех за 70 (2х512МБ), ама случайно извадих късмет. А всъщност ако потърсиш може и по-евтино да намериш. Не всички стават и не всички работят достатъчно добре, имай го предвид. Може изобщо да не тръгнат или да имаш проблеми като пукане и такива неща... Малко си е рисковано. Все пак, май повечето вървят. Имай предвид, че ти трябват точно 2 абсолютно еднакви платки - капацитет, марка и модел. ПЦ 100 или 133. Няма гаранция дали ще тръгне ако има повече от 9 чипа на страна. А всъщност, зависи за какво се ползва мотифа. Но ако не е за някакви специфични или ексцентрични звуци, няма нужда от семплер. Аз моя почти не го ползвам. Оказа се, че досега не съм намерил по-добри хамонд органи и ел. пиана от вградените вътре или пък, ако са по-добри са толкова големи и с толкова много леъри, че не мога да ги конвертирам за него. Да намериш качествени семпли и програма с която да ги конвертираш в неговия формат си е живо предизвикателство. Аз ги правя във формат за Motif ES, които също се четат, ама е до 4 леъра - то ест двойно по-малко... Въпреки това ми върши работа за някои по-дребни звуци... Но да знаеш, дори и специално правените нови звуци от Ямаха, според мен, не са по-добри от тези вътре!!! Следиш ли в сайта MOTIFART? Там има доста неща, ъпдейти и екстра неща за мотифите. Можеш да си ъпгрейднеш операционната система и т.н....