metalhammer Публикувано Април 8, 2009 Публикувано Април 8, 2009 Раглеждайки със сутрешния чай любимите сайтове попаднах на фабрична схема от Кох : Powertone II Реномирана европейска марка . Усилвателя е с 4 крайни лампи 3 канала , 2 еквалайзера , 2 превключваеми мастъра и др. На сайта им саунд семпли и инфо. Преамп клиин : Класическо решение в стила на старите фендер ампове - входен триод - еквалайзер + волюм - втори триод. Крънч: Крънча и лиида ползват общи триоди и общ еквалайзер. Крънча е изграден със 4 триода - в добрия стар стил на тежко хотроднат винтидж маршал - на когото катодния повторител е направен на гейн стейдж. Прави впечатление позлването на стерео потенциометър за гейн като той работи успоредно преди и след 2 триод (характерно и за лиида). Лиид: Лиида използва всички триоди на крънча - като е добавен още един триод - и то веднага след първия още преди гейн потовете. Според мен авторска разработка на фирмата. Получаваме 5 гейн стейджа - всеки изкривява по малко - типичен каскаден гейн с много триоди. Нека отбележа тва което лично на мен не ми харесва: Еквалайзера на драйв каналите - типично пасивен - е включен в анода на последния триод. Както съм казвал и преди този тип еквалайзер е създаден да работи след катоден повторител - какъвто тук липсва. Следователно еквалайзера няма да работи толкова дълбоко. Друг минус е поставянето на презенса при еквалайзера а не в обратната връзка на крайния амп. Не на последно място след тва преампите преминават през ефектс лууповете които са солид стейт буфери - без възможност за байпас. Тва е напълно безпроблемно ако ползваме моделиращи ефекти в луупа - тип ти си мейджър или любимия флор процесор. А за маняците на изцяло лампов чейн е елементарно преодолимо с бърз и лесен мод - байпасване на луупа. Като цяло доста добър усилвател - версатилен 3 канала - лууп паралелен , сериен , ривърб. Директен изход за запис от крайния амп. Има опция за ел 34 и за 6550 - според вкуса на китариста. Може да тропнем по масата и да кажем, че и на стария континент - се правят добри усилватели ! Искам да вметна нещо важно! Тези теми не ги пиша за да се правя на интересен или да се заяждам със съфорумници - а просто за интересуващите се как работят услвателите отвътре. Желанието ми е за добра дискусия и без офтопик - нека останат във форума за информация , а не да бъдат трити и заключвани. В крайна сметка съм имал досег с китаристи на по 50 години които тепърва търсят инфо как работят тея проклети лампови усилватели отвътре . За хората които искат само да свирят но без да ги интересува как аджеба бачка тва и онва - предполагам темата е загуба на време ... 1 Цитирай
agrogrind Отговорено Юни 2, 2021 Отговорено Юни 2, 2021 Страхотен усилвател ! Имам го с А кабинет на същия производител. ТОП изпълнение и звук. Цитирай
Recommended Posts