Jump to content
Българският форум за музиканти

Preview


Recommended Posts

Така няколко приказки :cheers2:

 

Пиша концептуален албум, разделен на три части - първо, второ и трето действие (всяко с по пет сцени). Няма да разкривам много :bravo: Но не си правете грешни изводи, де - албума ще бъде пуснат за безплатен даунлоуд когато е готов ;)

Та, първо действие като концепция се развива в близкото бъдеще. Второто - в не толкова близкото, а третото - почти веднага след първото.

 

Това, което пускам е овертюрата на второто действие (първата сцена). Експорт е от Guitar Pro и качеството е ужасно, знам :) Също има едно засичане към 4/5 от дължината, когато се включва акустичната китара, съжалявам за това, по технически причини е, при всеки експорт го прави.

Второто парче е четвърта сцена от същото действие, но без вокали. И съжалявам за ужасното качество и на барабаните - на тази сцена пробвах RSE за барабани, но е по-ужасно и от MIDI. Пак казвам - това е само превю, всичко ще се записва качествено :)

 

Пускам и обложката на албума (все още в работен вариант).

 

Моля, бъдете критични колкото е възможно повече и не пестете псувни дори ако се налага!

 

Второ действие, първа сцена: Овертюра (mp3) ~ 2.64MB Времетраене 4:36

Второ действие, четвърта сцена: Love (mp3) ~ 2.58MB Времетраене 4:31

Обложка (jpg) ~ 0.21MB

 

Благодаря за отделеното внимание и време ;)

Боби

Редактирано от fusion
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво човече, много музикантски си го направил :cheers2: А и влиянието от Dream Theatre си личи.

 

В началото има интересен дилей на барабаните. Синта после добре се включва. По нататъкзвучи на мен като саундтрак от някоя екшън игра :bravo: Преди да влезе акустичката защо не пробваш китарката в унисон с някакъв синт.Като цяло може да го уплатниш още с второстепенни гласове ми струва

 

 

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прав си, че трябва да помисля за по-добър преход на онова място (на практика преход между четвърта и пета сцена в рамките на овертюрата). Мислех си точно за някакъв унисон - сваляне примерно, но пък много нелинейна става композицията и губи посока, понеже четири времена по-късно започва унисон първо с акордиона, после с втория синтезатор (bass+lead).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Щрак за mp3

 

Също работна версия, този път втора сцена второ действие - т.е. веднага след овертюрата. Отново без вокали, отново експорт от GuitarPRO. Само една уговорка - преходът накрая (т.е. след последния припев, онова пиано с ривърба) няма да го има, друг е. Просто експортът е стар, но тук не мога да направя нов.

Редактирано от fusion
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А ти не беше ли в група или ти си групата? Защото е много несериозно да се работи с Guitar Pro. А и е доста странно да хвърляш такъв труд да го нотираш, когато можеш направо да го запишеш.

 

Иначе идеята ти е много интересна и ще чакам крайния резултат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Група - вече не. Аз съм си тъпанар и (далеч не е задължително, де) не мога да изсвиря нещата, които са ми в главата на китара особено пък на клавир и според мен най-разумно е да ги пиша, а свиренето (освен на ударните партии де) да оставя на тези, които го владеят. Иначе несериозно... не зная, въпрос на гледна точка. Моята идея за постването беше да ги оцените като композиция, а не като изпълнение :thumbs_up: Изпълнението - когато писането е приключило до край ;)

 

Надявам се да ме разбирате и това, че не е изсвирено от човек да не ви спира по някакъв начин да коментирате, наистина искам да събера обективни оценки за постигнатото дотук (това, което пуснах е около половината напълно готов материал, остава още два пъти по толкова, но имайте милост - пиша ги от няма и месец :thx:)

 

Благодаря на всеки, който си е направил и ще си направи труда да чуе и коментира ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, да, затова те питах дали си сам. Ясно, че нямаш алтернатива. Тъпо щеше да бъде, ако бяхте група и китаристите са си направили партиите на Guitar Pro.

 

Иначе - евала. Трябва да си много грамотен музикално, за да направиш подобно нещо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Амбициозно!

 

Лошата новина е, че те чака страшно много работа!

 

Добрата новина е, че си понатрупал отличен суров материал, явно си имал време и доста си мислил нещата. Браво! Има потенциал за много успешно концептуално произведение, ако успееш да го дистанцираш от образците, които са те вдъхновявали. (В последното няма нищо лошо: висоти се достигат само като стъпиш на раменете на великани; но дозата оригиналност е крачката от много доброто до изключителното изкуство).

 

Има малко за 'изглаждане' композиционно, дребни редакцийки на гласоводене, ритмика. Но голямото предизвикателство ще ти е студийната реализация: дори да използваш само виртуални инструменти, ще падне голямо търсене на идеалния 'глас' завсяка партия. Препоръчвам някои инструменти все пак да запишеш с живи музиканти (все още компютърните имитации на китари, например, са неубедителни) което ще внесе много нужно 'присъствие' в записа.

 

После ще падне сериозна игра при смесването, такава музика изисква идеална звукова картина, въпрос на майсторство (намери си добър тонрежисьор и се учи от него - вместо от собствените си грешки). Не подценявай и финалната стъпка: мастеринга, не го оставяй на случайни хора, нито на смесващия инженер, колкото и добър да е. Това е отделна дисциплина и иска друг майсторлък и други уши - за идеален резултат.

 

Музиката ти зслужава идеален резултат - имаш късмет, че в този форум има много хора с достатъчно опит и талант да ти помогнат. (Надявам се, с желание също).

 

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бицев, даде ми идея, до която не знам защо не съм достигнал сам :) А именно - да потърся помощ сред съфорумниците за процесите, които описа горе при записването.

 

Иначе определено нещата ще бъдат записвани от-до, не мисля да оставям нищо "редено" на компютър. За барабаните ще си се погрижа аз, мисля че си намерих и китарист, стига да не му секне желанието. Той може да запише и бас партиите, а в момента увещавам и най-добрия клавирист, който познавам за клавирните партии. Доста безотговорно от моя страна би било да пусна нещата ей-така правени на компютър :) Сега ги пускам в този вид за да коментирате музикалната им стойност, а всеки бутнал рамо получава автоматично бира накрая :) Относно влиянието - толкова ли много си личи :) Оня ден същия китарист, за който говорех ми засвири едни разлагания и му казах, че прилича страшно много на една моя тема, а се оказа, че е от Another Day :thumbdown::P

 

Както е казал народа :greenball: но аз не трябва да си го позволявам...

 

Инак вече са ми дошли идеи за още концептуални хави :) Но ще споделям като свърша поне с писането на това и започна да мисля сериозно по тях и има поне нещо, подкрепящо идеята.

 

Отново благодаря за отговорите, дори и тук май трудно можеш да накараш хората да си кажат мнението за някои неща :) Ама и вие сте едни - ако ви се псува, псувайте, ама псувайте нещо конкретно съответно де :) Искам много коментари, искам да знам какво не е наред, далеч съм от мисълта, че съм готов.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Малко повече разяснение по концепцията (но отново не с детайли, само бърз поглед)

 

ПЪРВО ДЕЙСТИВЕ

2012. Изследовател е командирован от военните в отдалечена станция в Аляска с цел задълбочено изучаване функциите на съня. След месеци усилена работа идва миг на прозрение и той открива ключа, който го довежда до извода: човек в съня си пътува във времето само като наблюдател, но това пътуване е неконтролирано и обикновено поради специфичността на явлението не остават (поне не и ясни) спомени от него. Той построява устройство, което прави това - установява мястото във времето, към което искаш да погледнеш и записва съня, за да можеш като се събудиш на практика да видиш какво те очаква или се е случило тогава. Той избира да види бъдещето си след 46 години, активира устройството и започва да сънува...

 

ВТОРО ДЕЙСТВИЕ

2058. Овертюрата представлява това, което си спомня от съня - отделни картини, които не могат да дадат ясна представа за целия образ. Събуждайки се и поглеждайки в бъдещето (приключва първа сцена, която съм пуснал - Overture) той вижда разруха, трупове, абе... шокираща работа (втора сцена, пуснал съм и нея - Plague). Оказва се, че заради нерационалната употреба на органичните горива и т.н. хората сами са си докарали Армагедон във вид на смъртоносна болест, разпространяваща се по парите и покосяваща всеки без изключение в рамките на няколко дни. И насред целия тоя хаос и разруха стои един човек (явяващ се сина на изследователя... за да има някаква връзка) който направо като по чудо не само, че е жив, ами и в отлично здраве, наблюдаващ как всички, които е познавал умират. В един момент осъзнава, че на практика е останал единствения жив човек. След дни на самота решава да сложи край на живота си, но гледката на плачещо момиче го спира. Отива при нея, оказва се че и на нея нищо й няма, но е също толкова самотна. Влюбват се (четвърта сцена, пуснал съм я - Love) и пред тях е поставен въпросът - да възстановят ли стария свят (единственият който познават) или да опитат да изградят нов? Краят не е щастлив, но ако ми позволите няма да го разкривам :hysterical:

 

ТРЕТО ДЕЙСТВИЕ

Обратно в 2012 - Изследователят е развълнуван от видяното и изпраща съобщение до военните като им описва за откритията си и предложения как да оправят нещата, понеже още не е късно. Докато чака отговор пише имейл и на жена си - при никакви обстоятелства да няма дете. Поради буря не успява да го изпрати обаче. Отговорът от военните пристига. Буквално. Въоръжен отряд разбива вратата, изследователят е прострелян, записките - отнесени. Бурята отминава, изследователят се свестява в собствената си кръв и едва прочита имейл от жена си, в който тя му съобщава, че след 7 месеца ще бъде баща. С последни сили активира устройството, за да види дали все пак хората ще избегнат саморазрушението. Сънува и със сетен дъх пуска записа. Следва шум като от край на аудио касетка. И наистина - край.

Редактирано от fusion
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.