Jump to content
Българският форум за музиканти

To Be Or Not To Be....


ivo_tenev

Recommended Posts

Здравейте!

Обръщам се към гилдията на клавиристите с едина от най-тривиалните молби, а именно - да споделите мнение за покупка на клавирче.

Става въпрос за ниският клас на Yamaha - PSR e413.Искам да го ползвам за домашна употреба с цел - забавление.Но преди да направя своя избор държа да попитам хората в този форум дали това животно поддържа неравноделни размери, има ли вариант за промяна на темпото,могат ли да се вкарват повече от един стил... абе въобще заслужава ли си 800 лева или по-ниската версия - PSR E313 ще ми свърши същата работа.Доста материали изчетох и изгледах, но уви - все още не ми е ясно ще подкарам ли на клавирчето "нашенско".Разглеждах за някой модел на Корг от PA-серията, но не намерих инструмент, дори и на старо, за ценовия праг от 800лв (защо ли .... :) ).Така, че ако имате мнение по въпроса или някакви лични впечатления от PSR E413, моля споделете.

 

С уважение и извинение за изгубеното време: Ивайло Тенев

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Далеч съм от хората, които действително разбират от синтезатори. Но преди година и половина също търсех и изгледах всички филмчета, изслушах всички семпли що успях да намеря в нета за Е413. И ми допадна. Даже накрая отидох в един магазин и посвирих. И ми хареса. Специално за домашно забавление и за първата година да се учи детето на него хич не е зле.

Неравноделни размери - да поддържа. И то по най-елементарния начин. Взимаш си някаква флашка, вече са без пари, слагаш в нея стиловете, след което я боцкаш в синтезатора. Естествено, има ограничение - може да вкараш само един потребителски стил. След като се наситиш на 7/8 и решиш да минеш на 9/8, става малко бавно - около минута отнема, докато зареди новия стил. С други думи, имаш толкова стилове, колкото успееш да намериш и качиш на флашката. Но зареждаш само един. Темпото се променя без проблем. Има арпежиатор, примерно да свириш като Клайдерман. Звукът е приличен.

Но не го купих, защото 5 октави ми се видяха малко.

За вкъщи е идеален.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за изчерпателния отговор.Точно това исках да разбера.

Навярно до 2 месеца ще си взема клавирчето. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.