Smokejack Отговорено Октомври 12, 2005 Отговорено Октомври 12, 2005 (Редактирано) quote: колкото до бобалан,много добре си е момчето с ритмиката,както и динамиката,не се косете за него :quote Не се кося за никой,просто ми е чудно как някой може да свири без да си чува инструмента и кому е нужно това самобичуване на сцената? quote:аз например не си чувам касите като свиря и кво?да си ги пусна в монитора за да може другите от групата да оглупеят от каси или да върже хубавичко?:quote Eто това не трябва да е така,трябва да чуваш абсолютно всичко на сцената,защото иначе свиренето се превръща в мъчение и не ти доставя удоволствие и повярвай ми има начин да си чуваш касите без да връзва и без да мъчиш останалите хора от групата,но тук въпроса не опира само до озвучител а и до апаратура. Редактирано Октомври 12, 2005 от Smokejack Цитирай
Katsko Отговорено Октомври 12, 2005 Автор Отговорено Октомври 12, 2005 но тук въпроса не опира само до озвучител а и до апаратура ааа,ми дойдохме си на думата Цитирай
Smokejack Отговорено Октомври 12, 2005 Отговорено Октомври 12, 2005 но тук въпроса не опира само до озвучител а и до апаратура ааа,ми дойдохме си на думата Ееее,радвам се,че се разбираме Цитирай
bombjack Отговорено Ноември 3, 2005 Отговорено Ноември 3, 2005 В мониторите трябва да се чува всичко добре балансирано, ако чакаш само на общо озвучаване със стъпало под 2000W и подходящи колони - може доста да се чудиш какво става долу......Ако са повече мониторите се регулират различно. Аз се кефа като ми се чува баса една идея над общия баланс в моя монитор, за съжаление това се случваше само в Mr.PUNCH !!!!! Жалко, че затвориха отдавна най-готиния клуб в България, който е свирил там знае за кво иде реч. Цитирай
darmonko Отговорено Ноември 6, 2005 Отговорено Ноември 6, 2005 като начало е хубаво ДА ИМА МОНИТОРИ не знам от къде им е влязла тая муха на озвучителите че барабаниста като е най отзад няма нужда да чува слушалки му е майката,иначе обичам да се чува всичко балансирано с малко повече бас и разбира се държа да си чувам барабаните (а ако може и чинелите черпя озвучителя 1 бира ) щото иначе става мазало Цитирай
darmonko Отговорено Ноември 6, 2005 Отговорено Ноември 6, 2005 (Редактирано) quote:аз например не си чувам касите като свиря и кво?да си ги пусна в монитора за да може другите от групата да оглупеят от каси или да върже хубавичко?:quote тва направо ме разби и ми преобърна представите.пич пробвай някой път за разнообразие да ги пуснеш тия каси в монитора и да се чуеш кви ги вършиш . те ако са такива че другите от групата да оглупяват от тях прадстави си кво им е на горките хорица в публиката.мали мали пощади ги малко хората недей ги наказва толкова Редактирано Ноември 6, 2005 от darmonko Цитирай
Mark Avrelii Отговорено Ноември 15, 2005 Отговорено Ноември 15, 2005 Здрасти, Кацко!Искам в петък да 4увам вси4ко в мониторите и звука да е супер.За образец слушай "Judas Priest-87-live".Ина4е тези които твърдят,4е разбират много им кажи да станат от ушите си. 4ао! Цитирай
Katsko Отговорено Ноември 15, 2005 Автор Отговорено Ноември 15, 2005 (Редактирано) Здрасти, Кацко!Искам в петък да 4увам вси4ко в мониторите и звука да е супер.За образец слушай "Judas Priest-87-live".Ина4е тези които твърдят,4е разбират много им кажи да станат от ушите си. 4ао! ще бъде!!! Редактирано Ноември 15, 2005 от Katsko Цитирай
npace Отговорено Ноември 15, 2005 Отговорено Ноември 15, 2005 абе...нямам си понятие от тея монитори някой може ли да ми обясни да съм подготвен Цитирай
martist Отговорено Ноември 18, 2005 Отговорено Ноември 18, 2005 Здрасти, Кацко!Искам в петък да 4увам вси4ко в мониторите и звука да е супер.За образец слушай "Judas Priest-87-live".Ина4е тези които твърдят,4е разбират много им кажи да станат от ушите си. 4ао! Слава на Рим!!! Цитирай
Henderson Отговорено Ноември 28, 2005 Отговорено Ноември 28, 2005 Кацко, имам една забележка! Най-важното нещо в групата е ритъм секцията! Ако барабаниста не чува баса, или не иска да го чува, значи нещата не са както трябва! А ако някой не си знае парчетата, ами по-добре да не излиза да свири, а не да се напъва да чува вокала дали минава към бридж или припев! Идеята ми е че на първо място барабаниста трябва да чува баса, и то добре и качествено за да има някъв груув в цялата работа! и съответно силата на другите неща зависи от стила в който свири бандата! Иначе съм съгласен 4е пулта не трябва да се пипа от сульо и пульо и да се вдигат гейнове на поразия! Звука се прави най добре от един човек, стига да знае претенциите на групата и да не налага свое мнение, което може да прецака и настроението и надъхвацията на групата и да насере цялото свирене! И естествено групата трябва да разбира и да дава подходящи и изпълними идеи, а не да дразни човека зад пълта с тъпи и неизпълними предложения ае със здраве Цитирай
pantommind Отговорено Декември 9, 2005 Отговорено Декември 9, 2005 Никога,ама никога през живота си не съм чувал в мониторите ТОВА ,което трябва... :evil: Или един гол вокал стърчи над всичко ,или баса ме смазва от бой,или неква гадна китара ми скрибуца там отзад :violin: Абе свиква се.....Затова според мен перфектния монитор си остават слушалките ,друг е въпросът,че не винаги апаратурата позволява използването им. Цитирай
Henderson Отговорено Декември 9, 2005 Отговорено Декември 9, 2005 Затова според мен перфектния монитор си остават слушалките ,друг е въпросът,че не винаги апаратурата позволява използването им. Или пулта не е достатъчно близо до барабаниста При нас все не стига кабела Мисля че е много по кофти да ти избива каквото и да е в слушалките, отколкото в монитора :think: Бас или китара :wall: или клавир :killyou: Цитирай
Katsko Отговорено Декември 9, 2005 Автор Отговорено Декември 9, 2005 аз хич не се кефя на слушалки,па и хем ми развалят визията( )хем ми се потят ушите Цитирай
Martinez Отговорено Декември 9, 2005 Отговорено Декември 9, 2005 Преди време, когато Mr. Punch още съществуваше, положението с мониторите беше на много добро нивои като цяло въпроса с озвучаването беше решен много добре. В Библиотеката обаче беше много куцо, щото там нямаше никакви монитори и понякога беше нашраво ужасяващо. Като цяло винаги когато има монитори е добре да се използват - така всички биха се чувствали по-добре и по-спокойно Цитирай
Recommended Posts