Sandman Публикувано Октомври 10, 2005 Публикувано Октомври 10, 2005 (Редактирано) Значи, аз съм от Пловдив и има един магазин за пиана - Рунитон. Спрях се на две пиана едното е Беларус - звука му е по-ясен, по чист, но клавишите по-леки, има по-къс ход на самия клавиш и се усеща едно характерно штракване на клавиша(което по принцип като че ли улеснява свирещия) струва 800лв. А другото пиано е Лирика - има по-размазан тон, но по-тежки клавиши, има педал за заглушаване(тихо свирене), което за мен не е маловажно, щото като ми скимне да свиря 3.00ч през нощта и..., освен това е по-ново и струва 900лв. На мен цената не ми влияе, просто я споменавам да добиете представа. Знам, че не може да се даде еднозначен отговор на въпроса, но все пак горе-долу кое според вас е по-добро? Аз лично съм се спрял на Лириката. Редактирано Октомври 10, 2005 от Sandman Цитирай
Пенсионера Отговорено Октомври 12, 2005 Отговорено Октомври 12, 2005 По лично мое мнение цените и на двете пиана са безумно високи (освен ако не са чисто нови). Принципно цените им се движат между 400 и 500 лева. Цитирай
the_gorer Отговорено Октомври 12, 2005 Отговорено Октомври 12, 2005 Не мога да те посъветвам за звуковите качества на двете пиана - родителите ми ме водеха на уроци, но оттогава минаха 15 години и нямам спомен. Но мога да те посъветвам за друго. Веднъж носих "Белорус" заедно с още 7-8 юнаци. Качвахме го от мазето до 4-тия етаж на едно училище. Взе ми се здравето - това нещо е с ей такива ГРЕДИ отзад. Просто е укрепено с греди, все едно е конструкция за железобетонен куфраж. Не знам колко тежи една "Лирика", но ако си в къща с дюшеме, със сигурност може да се издъни под тежестта на един класически "Белорус" и да осъмнеш с кратер в пода. Не се шегувам, разбирай ме буквално. :wall: Цитирай
Мелиное Отговорено Октомври 12, 2005 Отговорено Октомври 12, 2005 Ми мойто е Лирика, спомням си навремето, че едни батковци едвам го катериха и него, и то си има едни ГРЕДИ отзад .. Верно, че клавишите са му по-тежки и тва с третия педал наистина е от полза, обаче лично на мен повече ми харесва звука на Беларус-а, а с по-леките клавиши се свиква, а по-дълъг звук можеш да изкараш от почти всяко пиано при повече практика и някъв нормален учител .. Аз поне преди на продукции/концерти на роялите също им бяха маалко по-леки клавишите от на Лирика-та и ми трябваше малко време, за да свикна. Общо взето затова и почти не свиря вече, тая Лирика не мога да я гледам, а да купувам друго тепърва.. Но зависи за какво ти трябва пианото естествено. Цитирай
Sandman Отговорено Октомври 12, 2005 Автор Отговорено Октомври 12, 2005 Аз не се притеснявам от тежестта, защото ще го качват от магазина, от който ще го купувам. Ами и на мен ми хареса повече тона на Беларуса, но все пак другите екстри на Лириката (педал и това, че е по-ново) надделяха и май ще е Лирика. А според мен от по-твърди на по-меки клавиши се свиква по-лесно отколкото обратното. Сподели някакви впечатления от Лириката. Защо не можеш да го гледаш? Не го ли бива като за руско пиано? Щото аз нямам търпение да си го пльосна в хола! И после, живот и здраве, по цял ден ще има да свиря и съседите ще има да Цитирай
mila_kara Отговорено Октомври 14, 2005 Отговорено Октомври 14, 2005 Ясно е, че вече си избрал. По-добрият вариант е Petroff , но да ти кажа аз повече от две десетилетия разчитам на Беларус. Черно, високо, полирано от по-старите модели, но запазено. Не бих го заменила с друго, защото звукът му е ясен и чист, а пък пази и много спомени. Че е тежко, тежко е! Това го разбраха най-напред баща ми, а после и мъжът ми, който трябваше да се погрижи за пренасянето му в новия ни дом. Но...какво да се прави - без него НЕ МОГА! Цитирай
Sandman Отговорено Октомври 14, 2005 Автор Отговорено Октомври 14, 2005 Лириката вече е в хола ми Разцепвам се от кеф и въобще не се колебая, че направих правилния избор. Добър тест за това беше днес - майка ми гледа Дързост и красота, а аз си свиря с помоща на третия педал и нито един предмет не полетя към мен с "молба" да пазя тишина. За сега ме устройва как звучи. За Беларуса се убедих с ушите си, че има по-ясен тон, но конкретно този, който беше в магазина нямаше нищо друго като приемущество. За тещестта не знам - носиха го хора от магазина за 30мин. до 4-тия етаж 2-ма човека и един им помагаше. Еееех...Petrof....де да имах такива възможности. Цитирай
Yiwigi Отговорено Октомври 14, 2005 Отговорено Октомври 14, 2005 Ами честито да ти е Аз също много се колебаех дали да си взема акустично пиано, или дигитално такова и реших че ще е дигитално! И то по простата причина, че свиря основно през нощта...а с пианото това няма как да стане Пак да ти е честито и много много да свириш Цитирай
Мелиное Отговорено Октомври 15, 2005 Отговорено Октомври 15, 2005 За клавишите, до лично усещане си е А звука на Лириката, той не е хич лош, просто аз явно асоциирам самото пиано с времето, което свирех сериозно и катаклизмите, които изживявах, за да седна да свиря … А Petroff .. Petroff ти приляга на ръката като кадифена ръкавица :inlove: Иначе, и от мене - ааайййде честита и звучна да ти е Лириката!!! Мойта си е в кабинета (предимно моя стая, но условно наричана кабинет, защото повечето нàучна литература, а и компа са тука, които трябват на майка ми .. ), но щом си изправен пред ХорърКуест-а “Дързост и красота”, заглушителния педал верно е жизнено важен Всъщност що не пробвате да си направите звукова завеса – ти свири колкото моеш по-силно, майка ти да пусне яко ТВ-то Като на техно парад – камионите са сравнително близо, но различните ритми изобщо не се смесват А съседите (звучна сръбска) Цитирай
Recommended Posts