Jump to content
Българският форум за музиканти

Лирика или Беларус


Sandman

Recommended Posts

Значи, аз съм от Пловдив и има един магазин за пиана - Рунитон. Спрях се на две пиана едното е Беларус - звука му е по-ясен, по чист, но клавишите по-леки, има по-къс ход на самия клавиш и се усеща едно характерно штракване на клавиша(което по принцип като че ли улеснява свирещия) струва 800лв. А другото пиано е Лирика - има по-размазан тон, но по-тежки клавиши, има педал за заглушаване(тихо свирене), което за мен не е маловажно, щото като ми скимне да свиря 3.00ч през нощта и..., освен това е по-ново и струва 900лв. На мен цената не ми влияе, просто я споменавам да добиете представа. Знам, че не може да се даде еднозначен отговор на въпроса, но все пак горе-долу кое според вас е по-добро? Аз лично съм се спрял на Лириката.

Редактирано от Sandman
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По лично мое мнение цените и на двете пиана са безумно високи (освен ако не са чисто нови). Принципно цените им се движат между 400 и 500 лева.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да те посъветвам за звуковите качества на двете пиана - родителите ми ме водеха на уроци, но оттогава минаха 15 години и нямам спомен.

Но мога да те посъветвам за друго. Веднъж носих "Белорус" заедно с още 7-8 юнаци. Качвахме го от мазето до 4-тия етаж на едно училище.

Взе ми се здравето - това нещо е с ей такива ГРЕДИ отзад. Просто е укрепено с греди, все едно е конструкция за железобетонен куфраж. Не знам колко тежи една "Лирика", но ако си в къща с дюшеме, със сигурност може да се издъни под тежестта на един класически "Белорус" и да осъмнеш с кратер в пода.

Не се шегувам, разбирай ме буквално. :wall:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми мойто е Лирика, спомням си навремето, че едни батковци едвам го катериха и него, и то си има едни ГРЕДИ отзад ..

Верно, че клавишите са му по-тежки и тва с третия педал наистина е от полза, обаче лично на мен повече ми харесва звука на Беларус-а, а с по-леките клавиши се свиква, а по-дълъг звук можеш да изкараш от почти всяко пиано при повече практика и някъв нормален учител ..

Аз поне преди на продукции/концерти на роялите също им бяха маалко по-леки клавишите от на Лирика-та и ми трябваше малко време, за да свикна.

Общо взето затова и почти не свиря вече, тая Лирика не мога да я гледам, а да купувам друго тепърва.. :godbless:

Но зависи за какво ти трябва пианото естествено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не се притеснявам от тежестта, защото ще го качват от магазина, от който ще го купувам.

 

Ами и на мен ми хареса повече тона на Беларуса, но все пак другите екстри на Лириката (педал и това, че е по-ново) надделяха и май ще е Лирика. А според мен от по-твърди на по-меки клавиши се свиква по-лесно отколкото обратното.

Сподели някакви впечатления от Лириката. Защо не можеш да го гледаш? Не го ли бива като за руско пиано? Щото аз нямам търпение да си го пльосна в хола! ;)

И после, живот и здраве, по цял ден ще има да свиря и съседите ще има да :ph34r:;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ясно е, че вече си избрал. По-добрият вариант е Petroff :( , но да ти кажа аз повече от две десетилетия разчитам на Беларус. Черно, високо, полирано от по-старите модели, но запазено. Не бих го заменила с друго, защото звукът му е ясен и чист, а пък пази и много спомени. Че е тежко, тежко е! Това го разбраха най-напред баща ми, а после и мъжът ми, който трябваше да се погрижи за пренасянето му в новия ни дом. Но...какво да се прави - без него НЕ МОГА!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лириката вече е в хола ми :( Разцепвам се от кеф и въобще не се колебая, че направих правилния избор. Добър тест за това беше днес - майка ми гледа Дързост и красота, а аз си свиря с помоща на третия педал и нито един предмет не полетя към мен с "молба" да пазя тишина.

За сега ме устройва как звучи. За Беларуса се убедих с ушите си, че има по-ясен тон, но конкретно този, който беше в магазина нямаше нищо друго като приемущество. За тещестта не знам - носиха го хора от магазина за 30мин. до 4-тия етаж 2-ма човека и един им помагаше.

Еееех...Petrof....де да имах такива възможности. :bravo:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами честито да ти е :(

Аз също много се колебаех дали да си взема акустично пиано, или дигитално такова и реших че ще е дигитално! И то по простата причина, че свиря основно през нощта...а с пианото това няма как да стане :bravo:

 

Пак да ти е честито и много много да свириш :bravo:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За клавишите, до лично усещане си е ;) А звука на Лириката, той не е хич лош, просто аз явно асоциирам самото пиано с времето, което свирех сериозно и катаклизмите, които изживявах, за да седна да свиря … :ph34r:;)

А Petroff .. Petroff ти приляга на ръката като кадифена ръкавица :blink: :inlove:

 

Иначе, и от мене - ааайййде честита и звучна да ти е Лириката!!! ;);) Мойта си е в кабинета (предимно моя стая, но условно наричана кабинет, защото повечето нàучна литература, а и компа са тука, които трябват на майка ми .. ), но щом си изправен пред ХорърКуест-а “Дързост и красота”, заглушителния педал верно е жизнено важен :) Всъщност що не пробвате да си направите звукова завеса – ти свири колкото моеш по-силно, майка ти да пусне яко ТВ-то :D Като на техно парад – камионите са сравнително близо, но различните ритми изобщо не се смесват :D А съседите :D (звучна сръбска)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.