jeordie14 Публикувано Март 28, 2009 Публикувано Март 28, 2009 Абе хора дали случайно знаете някой магазин в варна кадето да продават части за бас / китара като грифове , бриджове , ключове адаптери и така нататък ... мерси предвартелно Цитирай
ludmata Отговорено Март 29, 2009 Отговорено Март 29, 2009 бриджове, ключове, сякакъв хардуер има при капъша, раизинг форс и др. За грифове предполагам може някой да ти изработи, не знам туук да се продават така... Цитирай
jeordie14 Отговорено Март 29, 2009 Автор Отговорено Март 29, 2009 а дали има лютиер ( за по близка дума не се сетих ) който да изработва ел китари и бас китари по поръчка ? Цитирай
Atrium Отговорено Март 29, 2009 Отговорено Март 29, 2009 Точно лютиер си се нарича. Има, разбира се. http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=45998&st=0 <-- Виж тази тема, мисля, че може да ти е от полза. Цитирай
serengeti Отговорено Март 29, 2009 Отговорено Март 29, 2009 http://www.warmoth.com е пълно с грифове Цитирай
bluesman Отговорено Март 30, 2009 Отговорено Март 30, 2009 Виж при Канев. Лютиер във Варна е Боян Матев 0887522322: b_matev@abv.bg Цитирай
jeordie14 Отговорено Март 31, 2009 Автор Отговорено Март 31, 2009 http://www.warmoth.com е пълно с грифове това е мноу як сайт ама в БГ има ли ги ??? поръчват ли са или нещо такоз ? Цитирай
jeordie14 Отговорено Март 31, 2009 Автор Отговорено Март 31, 2009 по то1но мога да ви кажа 4е или търся някакво копие / имитация там кото щете го пишете на Gibson Thunderbird IV щот за тях си умриам отсякъде ... едната опция е сам да си зглобя нещо другата да дрънна кинти ако някой продава или е виждал да продават някъде в района , или да ходя при лутиер да ми изработи ( сигурно на парите на истински гибсън ;( ) Цитирай
thurston Отговорено Април 10, 2009 Отговорено Април 10, 2009 ако вложиш парички в изработката на копие на тъндърбърд (и аз копнея за такъв бас) може да се получи много хубав инструмент, който не само няма да отстъпва, но може и да надминава някои от очакванията ти за конкретния гибсън, защото можеш да си 'добавяш' екстри и да си го customize-ваш в процеса на правене - ако лютиерът ти е разбран и точен човек ще се сработите и ще ти направи максимално удобен за твоите нужди и стил на свирене инструмент. този вариант има големи предимства според мен. стига да имаш бюджет за трошене за бас китара. виждал съм яки Епифон модели тъндърбърд. ама само от далече=> не мога да кажа как са откъм звук/фийлинг/качества. но това си е интересна и уникална по дизайн и конфигурация бас китара, която си е и доста специфична. внимавай кво си взимаш за да не се окаже, че е 'пръчка' за стила, за който искаш да го ползваш. макар, че внаги има оправия. абе, успех. и кажи, ако намериш нещо читаво и интересно, ще ми е полезно и на мен. не си трай за развитието на темата, като повечето тука- питат тва онова и после си затраят като си вземат баса/китарата/инструмента, ръчкат си вкъщи доволни и не споделят кое как и какво... и после идват новите орди начинающи да питат същите работи, модовете се изнервят на хилядата еднотипни теми и бирата се стопля... Цитирай
jeordie14 Отговорено Април 14, 2009 Автор Отговорено Април 14, 2009 за епифоните знам 4е най добрите им модели на Thunderbird са или този на Nikki Sixx от Motley Crue или Thunderbird Goth защото и на двата телата са от различен тип дърво ( например тялото е от махагон а грифа е от maple (сори ама нз на БГ как е ) ) а пък обикновенните им Thunderbird са от някфо тъпо дърво дет за нищо не става (така каза един от Youtube ) . P.S. Темата няма скоро да я затворя а ако успея да намеря нещо от сорта на Thunderbird определено ще споделя Цитирай
jeordie14 Отговорено Април 15, 2009 Автор Отговорено Април 15, 2009 мерси човек до сега се съм му са чудил на тва нещо Maple ... гледам се ефтините китари- Сички от Maple направени , ама кат няма хубав речник да разбера че е Клен ... Мерси отново Цитирай
Gorgona-Medusa Отговорено Април 16, 2009 Отговорено Април 16, 2009 Здравейте, сещам се за един човек, който може да направи чудеса за съвсем прилични цени. Купувала съм части от него, както ми е правил и ремонт на инструменти. Мноого е як!!!!! той обитава тук! Цитирай
Recommended Posts